RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#178433  Szerző: tisztelettudo

Hogy a kb 35%-os Rádió1-et összevetve a 90%-os Petőfivel biztosan ne a Rádió 1 jöjjön ki elsőnek? Még véletlenül se egy olyan, ahol egyenlőek a viszonyok (Budapest), ugye?
Gr3g0ry írta: 2018.07.14. 14:34
tisztelettudo írta: 2018.07.14. 09:54
Egyetértek, sajnos a Rádió1 nem veszi figyelembe a hallgatói igényeket

Persze, nem...
....
Valami "országos" statisztika kellene....
 #178427  Szerző: Gr3g0ry

tisztelettudo írta: 2018.07.14. 09:54

Persze, nem...
....
Valami "országos" statisztika kellene....
 #178425  Szerző: tomee

Én a Retro-ról például simán elhiszem, hogy most rövid idő alatt nagy népszerűségre tett szert, mert betömte 9 év után a Sláger Rádió utáni űrt, és értem azt a jelenséget, hogy vidéken gyér a választék. A Sláger FM-ről ugyanezt elhiszem, mert nem kis energiát öltek bele, hogy felépítsék, és őszintén szólva ugyan nem tökéletes, de nem sikerült rosszul.

Ezekkel szemben a Rádió1-ről simán elhiszem, hogy inkább kifizetnek több pénzt egy jobb grafikon kozmetikázásáért, minthogy érdemileg fejlesszenek bármit, mert eléggé szembetűnő, hogy másokhoz képest úgy produkálnak látványos sikereket, hogy egyébként mindenhol másol az érezhető, hogy napi szinten 100x nagyobb beleéléssel és energiabefektetéssel rádióznak egész nap. Mert eleve az egész adásmenetük sokkal jobban "együtt él" a hallgatók napi életritmusával. Azért valljuk már be: ha a R1-en nem lenne napközben műsorvezetés, kb. ugyanolyan lenne, mint most.

Tök jó pofák ezek a grafikonok, csak a linkelt hallgatósági adatok után még elolvastam egy cikket arról is, hogy egyébként meg a Sláger a piacvezető továbbra is, plusz a Petőfi is szép adatokat produkál (mert ott tényleg változatosság van, csak rohadt buhera módon).

Emiatt némileg szkeptikus vagyok, de kíváncsian várom, hogy a Retro Rádióról milyen hallgatottsági adatok fognak kijönni, és az mennyire lesz negatív hatással a R1 hallgatottságára, esetleg mindkettő első helyezett lesz-e...
 #178423  Szerző: tisztelettudo

Szerintem nem tudod értelmezni a grafikonokat, így ebbe a vitába nem megyek bele.
Tomi76 írta: 2018.07.14. 10:10 Ó azok a grafikonok...azóta már más eredmények is születtek:
http://radiosite.hu/rsh-a-petofi-es-a-k ... lazseknal/

Nem beszélve arról, hogy a budapesti és az országos hallgatottság eleve nem ugyanaz. Attól, hogy Budapesten esetleg nagyon népszerű, még közel sem biztos, hogy Nyíregyházán is az.
 #178422  Szerző: Tomi76

Ó azok a grafikonok...azóta már más eredmények is születtek:
http://radiosite.hu/rsh-a-petofi-es-a-k ... lazseknal/

Nem beszélve arról, hogy a budapesti és az országos hallgatottság eleve nem ugyanaz. Attól, hogy Budapesten esetleg nagyon népszerű, még közel sem biztos, hogy Nyíregyházán is az.
 #178421  Szerző: tisztelettudo

Persze, nem...

Kép
 #178420  Szerző: Dani

tomee írta: 2018.07.14. 07:55
noartist írta:2018-07-13 19:36 Shawn Mendes There's Nothing Holdin' Me Back
2018-07-13 20:02 Shawn Mendes There's Nothing Holdin' Me Back

Nem unalmas, á, dehogy.
Én amúgy még emberrel nem találkoztam, aki ne tette volna szóvá, mikor erről beszélgettünk, hogy délelőtt 10 után konkrétan hallgathatatlan, és többnyire átkapcsolnak a Petőfire, Slágerre, vagy most már a Retro-ra is.

Érdekes mód a formátum sajátosságai ellenére a Slágeren meg a Retro-n meg merik azt nap közben csinálni a műsorvezetők, hogy a saját idejük alatt néha beraknak teljesen más zenéket 4-5 órán keresztül azokhoz képest, amiket tegnap meg tegnapelőtt játszottak. Túl azon, hogy a megszólalásaik alatt alkalomadtán még érdekes információk is elhangzanak. Mert most a R1 kb. olyan, hogy akár 2016-ban is belehallgathatnék, és ugyanezt kapnám, amit jelenleg.

Iszonyatosan lenne már igény egy olyan rádióra, ami a 2000-es évek zenéit játssza, kb olyan profizmussal, mint ahogy a Retro válogat a saját három évtizedéből.
Egyetértek, sajnos a Rádió1 nem veszi figyelembe a hallgatói igényeket, annak ellenére, hogy azt hirdeti, hogy "egyedül a Rádió1 tudja, mi kell a hallgatóknak..." Ugyanabba a hibába esik bele, amibe régen is beleesett, és nem képes túllépni rajta, pedig elvileg magukat szakértőnek nevezők szerkesztik a rádiót.
 #178419  Szerző: tomee

noartist írta:2018-07-13 19:36 Shawn Mendes There's Nothing Holdin' Me Back

Nem unalmas, á, dehogy.
Én amúgy még emberrel nem találkoztam, aki ne tette volna szóvá, mikor erről beszélgettünk, hogy délelőtt 10 után konkrétan hallgathatatlan, és többnyire átkapcsolnak a Petőfire, Slágerre, vagy most már a Retro-ra is.

Érdekes mód a formátum sajátosságai ellenére a Slágeren meg a Retro-n meg merik azt nap közben csinálni a műsorvezetők, hogy a saját idejük alatt néha beraknak teljesen más zenéket 4-5 órán keresztül azokhoz képest, amiket tegnap meg tegnapelőtt játszottak. Túl azon, hogy a megszólalásaik alatt alkalomadtán még érdekes információk is elhangzanak. Mert most a R1 kb. olyan, hogy akár 2016-ban is belehallgathatnék, és ugyanezt kapnám, amit jelenleg.

Iszonyatosan lenne már igény egy olyan rádióra, ami a 2000-es évek zenéit játssza, kb olyan profizmussal, mint ahogy a Retro válogat a saját három évtizedéből.
 #178414  Szerző: noartist

2018-07-13 19:36 Shawn Mendes There's Nothing Holdin' Me Back

Nem unalmas, á, dehogy.
 #178411  Szerző: Glenn

Hát igen, ez elég gusztustalan így. De várható volt, mert tudjuk, hogy van az a pénz... :x
  • 1
  • 557
  • 558
  • 559
  • 560
  • 561
  • 1031