Glenn írta: ↑2018.08.20. 20:37
Kovi02 írta: ↑2018.08.20. 18:52Egy átlag vevővel hallgathatatlan az összes magyar adó,Visegrádon még a nagymarosi Dankó is időnként zavaros volt. A Petőfi arrafelé nem is fogható,a 94,8 a domborzat miatt,a 102,7-t meg elintézi a Devín. Szlovákokon áll meg csak a seeker,az Europa2 legalább fogható,hamár Budapesten elintézik a 106,0-t a 105,9-el, a 100,9-t meg a 100,8-al. A 95,2 meg sűrűn zavaros.
A lényeg, hogy ott rádió kell a vételhez, ez tény. Nekem Petőfi is van ott, de szomorú, hogy átlag vevővel hazai adó alig fogható. Az pedig egyenesen szégyen, hogy egyes helyeken a gagyi tót adókra kell fanyalodniuk a helyieknek. Pláne, hogy azok is "magyar" területekről szólnak át.
OFF
Azért nem csak "gagyi" szlovák rádiók vannak,hangzásban nem igazán vannak ott,de van országos Top40/CHR rádió,az Europa2,amit amikor arrafelé mentem, Akasztótól Esztergomon át Budapestig hallgattam,amikor éppen nem DX-eltem.(és a szlovák zenék sem olyan rosszak) A Funrádiót igen sokszor hallgattam délutánonként az iskolában,a 87,7/104,0 páros jó minőségben tud szólni kis terjedésnél Kiskunhalason,bár a Hot AC format miatt nem csak újdonságok szólnak. De van Jemné,Anténa Rock,Expres,stb.. ott van országosan több különböző formattal rendelkező kereskedelmi rádió,van hová váltani. Itthon meg Budapesten kívül közmédia,vagy R1.

Mondjuk az északi kerületekben még a 106,0 Besztercebányáról még elnyomja a 105,9-en,de a városban már a 105,9 elnyomhatatlan.