LANCHID FM 88.1 dinamikus RDS-sel, csendben megy a győri adó.
Horváth Szilárd
Kovi02 írta: ↑2018.09.04. 17:13A 101.6-ot mikor még csak tervezett volt 1 kW-al láttam a leírásban, a 96.3 pedig 300 W-al indult eredetileg . (1995) A 10 kW a Komádi 101.6 -ra rá zavarna, legalább is Debrecenig biztos elszólna . A helyi frekik is mennek H-ban, pl: 94.4 Debrecen.nyikolaj írta: ↑2018.09.03. 20:55 Egy érdekes kérdés..A 101,6 egy országos hálózatra tervezett freki lehetett,10kW-val H polárban,míg a 96,3-t helyi adásra tervezték,V-ben 5kW. Valahogy az országos nagyadók H-ban,a helyiek V-ben mennek,ez a szokás.
Egy adott városban, mi vagy ki dönti el,hogy horizontálisan vagy vertikálisan sugározzon egy rádió...?
Pl: Miskolcon a R1( V), a Rádió M pedig( H) . Mind a 2 adó azonos km vételkörzettel rendelkezik...
Melyik polarizáció a jobb? Melyik rádió döntött helyesen(jól) ebből a szempontból,hiszen egy adott földrajzi területről,egységről beszélünk...
-(Természetesen nem a terjedési mozgásukra vagyok kíváncsi,mert nyílván azt tudom,hogy a Horizont a vízszintes hullám,, a Vertikális pedig a függőleges.)