Glenn írta: ↑2018.10.14. 09:28A 95,8 Rock-ot telefonnal is lehet hallgatni Kiskőrösön,az 53-as út melletti OMV kúton szoktam néha csak a telefon fülhallgatójával rádiózni,és RDS+ST szól,annak a vételi képességei szerintem közel asztali rádió szintűek.Kovi02 írta: ↑2018.10.13. 19:30A 95,8 pl. lazán jön Veszprémben,de az Alföldön is igen sokat megy,Kiskőrösnél már RDS+ST jobb vevőn.Párszor már leírtam itt, hogy ne autórádióval, vagy tetőantennás tunerrel példálózzunk. Az a terület egy adó vételkörzete, ahol egy egyszerű hordozható, vagy asztali (konyhai) rádióval tiszta, zavarmentes a vétele. Szerinted a Rock FM Kiskőrösön így vehető? Szerintem még Kecskeméten sem.Kovi02 írta: ↑2018.10.13. 19:30A Balaton nyugati részét pedig úgyis csak egy helyi relé(pl. Keszthelyen 93,4 szabad lesz, 99,4-el nem tudom mi van) tudná megoldani,ha nincs Kab-hegyen vagy Nagykanizsán egy sok kilowattos adójuk,bár szerintem azok se szólnak be ott mindenhová.Én kíváncsi lennék a keszthelyi 92,2-re is, hogy miért nem pályáztatják. Igaz, hogy a zágrábi 92,1 miatt csak a városban volt jó a vétele, ezért a Rádió 1-nek nem, csak egy helyi adásnak lenne értelme rajta, de mégis csak parlagon hever.
(kb. ugyanaz mint Tompán a szegedi Rádió 1,60km-ről egy asztali rádióval is hallgathatóan szól)
Amúgy pont egy helyi adásnak kéne a kevésbé zavartalan körben foghatónak lennie,hogy ha már 1 helyről megy,menjen minél tovább,míg a hálózatos rádiónak mehetne a zavartabb freki,mert mire a zavaró adó elnyomja,már átváltott egy másik adóra. (a 92,2 pedig a legjobb keszthelyi freki szerintem,a város széli hegyről 100W-tal az egész keleti medencében szólna)
Tuner: SDR
Ant.: 15 elemes yagi (H)
Ant.: 15 elemes yagi (H)