Köszönöm a rövidhullámú frekvenciákat! Egyet találtam is már ma, márc. 12. kedden, helyi idő szerint 22 órakor valóban megy a 49 méteres rövidhullámon egy amerikai rádió. Ez nem lehet más, mint a VOA1, amit én a netről ismerek, sőt az elődjét, a VOA MUSIC MIX-et, ill. annak elődjét, a VOA EUROPE-ot műholdvevőn jó sokat hallgattam 10-15 éve. Nem csalódtam, vadonatúj számokat játszanak, igazi klassz, menő CHR/Top 40 rádió. Innentől állandóan hallgatom újra. Majd a többit is megnézem, az Absolute Radio is egész jól jött egész este.
joe írta: ↑2019.03.11. 22:45Illetve 7345khz-n a CRI szerb nyelvű adása 1 és 2 óra között szokott zenét adni,régebben sokat hallgattam.shadoe írta:Rövidhullámon esélytelen ilyen programot már találni?6195 kHz - São Tomé and Príncipe -ből - magyar idő szerint 21:00 - 22:00, fekete afrikai popzene, 22:00 VOA hírek és épp most a 1990-es évek R'n'B slágereiből szól válogatás angol nyelvű felkonferálással - ez az adó elég jól vehető nálunk.
6070 kHz - Münchenből szólna a 'Channel 292' - jelenleg nem megy az adó - itt is el lehet csípni érdekes zenei összeállításokat.
+ jó vevővel kedvező terjedés esetén számos "free radio"-t lehet hallgatni, részben tematikus zenei műsorral a 48 és 50 méteres sávrészben.