RADIOSITE Fórum

• 89.5 Music Fm

#181552  Szerző: Glenn

Urak! Tudjátok, hogy én kormánypárti vagyok, azonban képes vagyok kritikát gyakorolni a tevékenysége felett. Most is megteszem, mert bár az ország vezetésével nagyrészt elégedett vagyok (politika, gazdaság, biztonság), de amit pl. a médiában tesznek, az tényleg sok(k). Hogy a Médiatanács ma már törvény felett álló "hatalom", az tény. Ennek lett az áldozata a - valamikor kormányközeli - Music FM is. Miközben a Rádió 1 szinte bármit megtehet, szabályt sérthet, más rádiókat simán elkaszálnak régi viszonylag enyhe szabálysértés miatt. Ez történt nemcsak a Music FM-mel, hanem így járt a Danubius, Sláger és a Class FM is. Szóval, bár nem baj, ha a Rádió 1 szól az ország nagy részén (most eltekintve attól, hogy jó-e), de az, hogy ehhez vidéki rádiók tömegét hallgattatták el, frekiket ajándékoztak neki (mert másként nem ment volna), durva sértés. Viszont Budapesten, ahol rakat üres freki van még, és nemhogy nem pályáztatnak, hanem a konkurrenciát is lekapcsoltatják, gusztustalan dolog. Tehát mielőtt "valaki" ismét belémállna, ebben egyetértek az itt lévő többséggel.
Másrészt azonban én ebben a nagy siratásban megint nem annyira egy rádió elvesztését érzem, hanem a politikát. A Music FM jó volt, de semmiképp sem pótolhatatlan. Voltak jobb rádiók is (pl. Roxy az első 5-6 évében, vagy a Deejay), és talán lesznek is.
Most én leginkább arra lennék kíváncsi, mit kezdenek az ország egyik legjobb frekvenciájával, mert egyelőre szó sincs a pályáztatásáról. Csak nehogy a konkurrens betetézve a győzelmét, átkerüljön ide... :x
 #181550  Szerző: tomee

noartist írta: 2019.02.09. 16:16
Dani írta: 2019.02.09. 16:11
noartist írta: 2019.02.09. 16:05

Ha lesz valami, akkor azt Roxynak fogják hívni. De ezt ne vegye senki készpénznek.
Ezt a Roxyt már többen is emlegettétek. Nyilván jó hír lenne, de van erre valami kézzelfogható forrás bizonyíték, hogy tényleg az lesz? Ha tényleg Roxy lesz, oda Bocskorékat el tudjátok képzelni? Valahogy a Roxyba már tényleg nem illenének.
- A Rádió 1 indítása előtt levédette a Radio Plus Kft.
- a Rádió 1 vezérigazgatója és programigazgatója is ugyanezt a szerepkört látta el a Roxynál utoljára
- Fly nyilatkozta a Retro indításakor, hogy még egy halom rádiót tudnának indítani
- hiányzik a portfólióból egy ilyen rádió, és az 1 sosem volt igazán konkurense a Music FM-nek
- mindezek fejében még egy rakás frekvencia vár most pályáztatásra a fővárosban

Egyelőre legyen elég ennyi. :)

Ha valamiben tévedtem volna, jelezzétek - fejből írtam.
Én még azon sem lepődnék meg, ha akár kezdetlegesen is, de már készülnének rá. DannyL mondott egy olyasmit csütörtök este, hogy "remélhetőleg jön majd egy sokkal jobb...." valami..., szóval nem gondolnám, hogy hagynák veszni ezt a jó kis csapatot. Vagy, ha nincs is gyakorlatban még semmi sem készülőben, a lelkesedés egyértelműen meg van, hogy legyen ez az egész valamivel pótolva. A lóvé meg erre jelenleg leginkább Fly-éknál van, a Roxy-s korszak meg úgymond mindannyiuknak "szívügye volt".
 #181548  Szerző: Glenn

csadam írta: 2019.02.08. 00:08
Wolfman írta: 2019.02.07. 23:57 Avicii - Levels az utolsó dal. Viszhall, Music FM!
Szerk.: Pont a legvégénél lehúzták. :(
Ezen a lekapcsoláson látszott, hogy mennyire "volt útban". RIP :(
Nem azért "húzták le" pont éjfélkor, mert útban volt, hanem azért, mert akkor járt le az engedélyük. A Juventust és a Sztár FM-et is pont éjfélkor kapcsolták le, mert ezek Antenna Hungária tulajdonú adók. Akik sajáttal tolták, megtehették, hogy tovább adtak, amíg a hatóság meg nem jelent náluk.
 #181536  Szerző: noartist

Dani írta: 2019.02.09. 16:11
Rebroadcaster írta: 2019.02.09. 16:03 Van esetleg valami esély arra, hogy ez a rádió újraéled BestFM néven?
Vidéken ugyan szól a Rádió1 és mellette egy hihetetlenül unalmas Best. Annyira kellene már valami más is az éterbe mint egy falat kenyér!

Ha lesz valami, akkor azt Roxynak fogják hívni. De ezt ne vegye senki készpénznek.
Ezt a Roxyt már többen is emlegettétek. Nyilván jó hír lenne, de van erre valami kézzelfogható forrás bizonyíték, hogy tényleg az lesz? Ha tényleg Roxy lesz, oda Bocskorékat el tudjátok képzelni? Valahogy a Roxyba már tényleg nem illenének.
- A Rádió 1 indítása előtt levédette a Radio Plus Kft.
- a Rádió 1 vezérigazgatója és programigazgatója is ugyanezt a szerepkört látta el a Roxynál utoljára
- Fly nyilatkozta a Retro indításakor, hogy még egy halom rádiót tudnának indítani
- hiányzik a portfólióból egy ilyen rádió, és az 1 sosem volt igazán konkurense a Music FM-nek
- mindezek fejében még egy rakás frekvencia vár most pályáztatásra a fővárosban

Egyelőre legyen elég ennyi. :)

Ha valamiben tévedtem volna, jelezzétek - fejből írtam.
 #181534  Szerző: Dani

Rebroadcaster írta: 2019.02.09. 16:03 Van esetleg valami esély arra, hogy ez a rádió újraéled BestFM néven?
Vidéken ugyan szól a Rádió1 és mellette egy hihetetlenül unalmas Best. Annyira kellene már valami más is az éterbe mint egy falat kenyér!

#181533  Szerző: Rebroadcaster

Köszönöm Noartist!
Igazából mind1, csak lenne már valami....
 #181531  Szerző: noartist

#181529  Szerző: Rebroadcaster

Van esetleg valami esély arra, hogy ez a rádió újraéled BestFM néven?
 #181528  Szerző: noartist

ZooLa írta: 2019.02.09. 15:35 Nem tudom ki hogy van ezzel, de a Music FM-nél nem lenne ekkora sírás ha neten folytatták volna mondjuk Music Online néven.
Kiváló példa a Rock FM esete. Ők is előre tudták, hogy mi lesz és terveztek előre aminek meg is lett az eredménye: https://onlinestream.hu/rocker-radio/online/5617-3
Természetesen lehet arra hivatkozni, hogy így nem éri meg, meg úgy nem gazdaságos, de a mezei hallgatót ez egyáltalán nem érdekli. Lényeg, hogy a fenti link jól mutatja, hogy akarni kell a dolgot és érdekes módon van eredménye.
Ja és akik csak online tudták hallgatni, de a rádió a frekvencia elvesztése után továbbra is folytatta volna, akkor ezek a hallgatók lehet, hogy nem vettek volna észre semmit se.

Ez nem ilyen egyszerű. Ha a Music FM formátumát jelentős csupaszítás nélkül vitték volna tovább, akkor brutál bukó lett volna rövid idő után. Ha viszont nagyon kiherélik, pár hét után elszokik mindenki.

Tanultak a Class FM példájából. Pedig ott egy zsák pénzt beletoltak a kampányba is (FB, óriásplakátok, stb)
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 565