RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#182317  Szerző: homerhamm

Dani írta: 2019.03.21. 17:15 Ha a BestFM színre lép majd, akkor várható az, hogy a Rádió1-et, vagy a Petőfit át fogják zeneileg alakítani kicsit?
Szerintem inkább egy Rádió 451 kéne Pestre...
 #182309  Szerző: shadoe

Ha már arról is szót ejtettünk, hogy melyik rádió milyen korszakot fed le, szerény véleményem szerint a Rádió 1 nem fed le semmit (és sajnos a Petőfi is dettó). Két-háromszáz zenéből válogató rádió semmit nem fedhet le, mert ez annyira gyalázatosan kevés és igénytelen választék, akármilyen sorrendben játssza le a szelektor, hogy az ilyen "tartalom" maximum a rádióhallgató hülyének nézésére vagy a zenei agymosására elegendő. Így azt nem mondhatjuk, hogy ebben az országban van olyan országos rádióadó, ami lefedi a mai slágerek fogalmát, mert azokat egyszerűen elszabotálják. És ez szerintem nemcsak a külföldi, hanem a magyar slágerekre is vonatkozik (a Petőfi se ad teljes spektrumot a mai magyar könnyűzenéről, lásd fentebb - 200-300 zeneszám lehetőségét kínálják a hallgatóknak, a R1 hajnali 6 órás sávja meg pont annyit ér, mint az utána következő 14 órás sáv külföldiekkel...). Ha van olyan adó (ezek szerint a Best Fm olyan lenne), ami tízszer akkora választékot kínál, akármilyen korszakból is, arra viszont rábólintok, hogy pl. a 90-es, 2000-es éveket ténylegesen lefedheti = jó rádió.
 #182306  Szerző: Dani

Ha a BestFM színre lép majd, akkor várható az, hogy a Rádió1-et, vagy a Petőfit át fogják zeneileg alakítani kicsit?
 #182302  Szerző: zoLee

Ez így van sajnos.
Ezernyi jó zene, amit sehol sem hallani.
És gyökeres változás nem is lesz addig, míg kormányváltás nem lesz, és esélyt nem kapnak mások is.
Vagy míg Mcfly-éknak fel nem tűnik, mekkora piaci rés van, amit be kellene fedni.
A zene az életünk része. Ahogy a rádió is.
A 90es évek végén, 2000es évek elején hatalmas volt a verseny a budapesti rádiós piacon. Roxy, Deejay, Sláger, Danubius, Juventus, Sztár FM, Café, stb.
Hogy csak a zenei rádiókat említsem.
És még ott voltak a beszélgetős, hír, és körzeti rádiók.
És ebben a nagy versenyben a Roxy évekig piacvezető volt.
És milyen zenével?
Nem Kovács Katival, nem Beatles-szel, vagy Máté Péterrel, vagy Omegával.
Hanem pörgős dance zenével.
Ülsz a kocsiban, vagy otthon főzöl.
Melyik daltól lenne jobb, pozitívabb kedved?
Groove Coverage - Moonlight shadow vagy egy Omega - Léna?
Pörgős, feelin' good vagy eretvágó, szomorkás zenék?
Ma Magyarország hatalmas retro lázban ég. Ami nem mai, az már sokaknak retro.
Ha egy az egyben lemásolnák (most hasraütésre mondok egy évet) a 2003as Roxy-t és a régi Juventust(ahol Nsync, BSB, Five,és 90es tuctuc szólna) piacvezetők lennének! Az eretvágós Retro, a kamuslágeres R1, és a besavanyodott Sláger labdába se rúghatna.
Országszerte I love 90's partyturnék a Juventussal, és I love 2000's partyk a Roxyval.
Működő koncepció lenne.
Mert egyszerűen erre van igény.
Én, mint nagyon sűrűn clubokba és fesztiválokra járó 29 éves ezt látom.
Necc party? Aki ismeri, az tudja miről beszélek :yeah:
A vásárlóképes réteg, akiknek lehetne hirdetni, azok mind a 90es 2000es években élték fiatalságukat.
Az a két évtized volt nekik a szép és jó, tele milliónyi szép emlékkel. Balaton, miegymás.
És azokhoz a szép emlékekhez biztos kötődik egy Scooter, egy Soho Party, egy Kozmix, egy Alice Deejay dal.
És nem a Máté Péter meg a Zorán!!!!

De bilibe lóg a kezünk.
Marad az mp3 és a youtube :)
 #182301  Szerző: nyikolaj

Hogy ne legyen túlságosan off.. a R1, és a másik országos rádió soha, de soha nem fogja játszani az alábbi előadókat: Scooter, Groove Covarege, Ace of Base, Dj Bobo, Haddaway, Mr President, Dr Alban, Pappa Bear, Five.
Magyarok közül:Soho Party, Kiwi, Happy Gang stb...
Ne legyünk álszentek.. hallgattuk! És jó korszak volt!
 #182300  Szerző: zoLee

Igenis szükség lenne egy Best FM jellegű rádióra a fővárosban IS.
És szükség lenne egy Music FM (vagy Roxy,Rise,Face) stílusú rádióra is. Egyik sem vitatható.

Viszont akik egy kalap alá veszik a Best-et a Rádió1-el és a Petőfivel, azok hallgatják is? Tisztában vannak a playlisttel?
Úgy gondolom nagyon, de nagyon nem.
Ez verte ki nálam a biztosítékot, és íródott eme kommentem.
A Best kb 3000 trackből válogat.
A Petőfi, R1 mennyiből is, kb 300ból? Vicc :lool:
Aki tisztában van a 2000es évek dance zenéivel, az tudja, ki az a Cascada, Groove Coverage, Scooter, Dj Sammy, Kate Ryan, ATB, Soundlovers, Sylver, Lasgo, és még sorolhatnék vagy ezer előadót. És a magyarokat még nem is említettem (Szatmári, Peat Jr., Náksi)
A Best FM játszik ilyen fajta zenéket, reggel délben este. Nem csak mixműsorban, ahogy szombatonként a Sláger FM teszi.
A Roxy megszűnése (2005ös átalakulása) óta hallani bárhol is ilyen dallamos dance zenéket?
NEM!!!!!
Mintha nem is létezett volna az a korszak.
Totálisan semmibe van véve.
Pedig irdatlan nagy igény lenne rá (lásd
I love 90's, I love 2000's, Total Dance Festival rendezvények a BP Parkban és a Ligetben, ahol annyi ember van, hogy mozdulni sem lehet :) )

Én azt mondom, legyen mondjuk
99.5 Best, és 89.5 Roxy (vagy újra Music).
És mindenki megelégedne, a piac újra le lenne fedve, 60as évektől napjainkig.

De ahogy mondani szoktátok, ez itt már nagyon OFF, SORRY.... :)
 #182297  Szerző: nyikolaj

Tudom,hogy nem te írtad, de mindegy is..nem ez a lényeg.
A Best fm egy jó kis rádió.. Sok 90-es évek zenéi hallható rajta,de még több kellene! Ha rajtam múlna minden megyeszékhelyre megpályáztatnék egy frekit a rádiónak! Így lenne egy erős alternatíva a Retro,Petőfi, R1 triumvirátus mellett!
Egyébként számomra a 90-es évek zenéi az főként 1992-től 1999-ig bezárólag tart! Minden ami 2001 után kezdődött az már nem olyan jó!
 #182296  Szerző: asr27

PL. Juanes - La Camisa Negra mióta 2010 utáni? :D :D :D Márpedig a R1 elég gyakran játssza...és ez csak egy a több közül!
 #182295  Szerző: Glenn

nyikolaj írta: 2019.03.20. 20:50 Mit is játszik a R1,és a Petőfi??? :o
2010 előtti zenéket? oké, ez igaz, de nekem a 2010 ,de még a 2008 is a mai zenék kategóriához tartozik!
Én ilyet nem írtam, bocs!
A Rádió 1 2010 utánit játszik, a Petőfi meg, hát igazából mindent. Úgy volt, hogy a Best FM 90-es évek vége és 2000-es évek elejét játszana és ez jó is lenne, mert ilyet sehol sem hallunk.
  • 1
  • 487
  • 488
  • 489
  • 490
  • 491
  • 1023