RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#183574  Szerző: Adam

Glenn írta: 2019.06.07. 18:23 Délután Hévízről visszafelé figyelgettem a frekiket. A 99,4 Hévíztől Fonyódig jó, utána hirtelen eltűnik. Időnként bevillant a 99,9 is, de a legmeglepőbb a nagykanizsai 95,6 volt, mert RDS-sel fogtam! A 90,6 csak a völgyhíd környékétől vehető, tehát odáig nincs Rádió 1. Érdekes, hogy a völgyhídon már bejön a 90,4 is, sőt az jön a legjobban.Utána végig jelen van, Polgárditól egészen a Velencei-tó utánig tökéletes. Onnantól megint van egy kis fehér folt, mert a 96,4 még gyenge ott. Szerintem tehát kéne egy balatoni freki (a legjobb a 98,9 lenne) és egy Érd környéki is (a haldokló 101,3 pl.). Na meg persze nem ártana, ha szinkronban lennének. :S
Nem a 94,5-öt akartad írni a Völgyhídon? Meg lennék lepve, h a harmatgyenge velencei freki elszólna addig. Mert nálam a fehérvárira szokott állni a rádió a völgyhídon, utánna vált a 90,6-ra, amivel egészen Fonyódig megy, az utolsó 10 km már napos száraz időben kínlódás, esős párásban szinte összeér a 99,4 keszthelyivel.

A 95,6 nagykanizsai egy nagyon jó adottságú frekvencia. A városban van egy használaton kívüli vízorony, arról ad.

Egyébként az miért van, hogy reggel kb 35 km-re nagykanizsától már RDS-el fogom, délután napos száraz időben alig a fele a vételkörzet?
 #183573  Szerző: Adam

ksimiglai írta: 2019.06.07. 20:26 Hidd el, a 90.4 ha a Meleghegyről menne, bőven összeérne a 96.4-el. ;)
És szerintem a 90.6-ot is be lehetne úgy állítani,hogy ne kelet felé szórjon, hanem délre és délnyugatra, a Balcsira.Olyan sose lenne, mint a 105.7 volt,de biztos javítana sokat. Esetleg át lehetne helyezni egy másik adópontra Veszprémben,valami magaslatra a belvárosi 20 emeletes helyett.
De ez nem úgy működik, hogy csak úgy áthelyezed valahova máshova. Nem véletlenül jelölte ki oda az NMHH ahol éppen van. Illetve a paramétereit is meghatározta, magasság, irány, korlátozások, teljesítmény.

Egyébként a 90,4 az M7-en összeér a 96,4-el. Nálam a 33-as km kőnél szokott átváltani a rádió.
 #183571  Szerző: ksimiglai

Glenn írta: 2019.06.07. 18:23 Délután Hévízről visszafelé figyelgettem a frekiket. A 99,4 Hévíztől Fonyódig jó, utána hirtelen eltűnik. Időnként bevillant a 99,9 is, de a legmeglepőbb a nagykanizsai 95,6 volt, mert RDS-sel fogtam! A 90,6 csak a völgyhíd környékétől vehető, tehát odáig nincs Rádió 1. Érdekes, hogy a völgyhídon már bejön a 90,4 is, sőt az jön a legjobban.Utána végig jelen van, Polgárditól egészen a Velencei-tó utánig tökéletes. Onnantól megint van egy kis fehér folt, mert a 96,4 még gyenge ott. Szerintem tehát kéne egy balatoni freki (a legjobb a 98,9 lenne) és egy Érd környéki is (a haldokló 101,3 pl.). Na meg persze nem ártana, ha szinkronban lennének. :S
Hidd el, a 90.4 ha a Meleghegyről menne, bőven összeérne a 96.4-el. ;)
És szerintem a 90.6-ot is be lehetne úgy állítani,hogy ne kelet felé szórjon, hanem délre és délnyugatra, a Balcsira.Olyan sose lenne, mint a 105.7 volt,de biztos javítana sokat. Esetleg át lehetne helyezni egy másik adópontra Veszprémben,valami magaslatra a belvárosi 20 emeletes helyett.
 #183570  Szerző: ksimiglai

asr27 írta: 2019.06.07. 16:15 És egy ideje kormányzati hirdetések sem hallhatóak. Megszakadhatott az együttműködés a fityesszel?
Sok jel mutat erre.Gondolom Balázsék lenne az ára a folytatásnak, az viszont megölné a brandet. Patthelyzet. :)
 #183568  Szerző: Glenn

Délután Hévízről visszafelé figyelgettem a frekiket. A 99,4 Hévíztől Fonyódig jó, utána hirtelen eltűnik. Időnként bevillant a 99,9 is, de a legmeglepőbb a nagykanizsai 95,6 volt, mert RDS-sel fogtam! A 90,6 csak a völgyhíd környékétől vehető, tehát odáig nincs Rádió 1. Érdekes, hogy a völgyhídon már bejön a 90,4 is, sőt az jön a legjobban.Utána végig jelen van, Polgárditól egészen a Velencei-tó utánig tökéletes. Onnantól megint van egy kis fehér folt, mert a 96,4 még gyenge ott. Szerintem tehát kéne egy balatoni freki (a legjobb a 98,9 lenne) és egy Érd környéki is (a haldokló 101,3 pl.). Na meg persze nem ártana, ha szinkronban lennének. :S
 #183567  Szerző: asr27

És egy ideje kormányzati hirdetések sem hallhatóak. Megszakadhatott az együttműködés a fityesszel?
 #183562  Szerző: ksimiglai

Adam írta: 2019.06.06. 21:52
ksimiglai írta: 2019.06.06. 20:12
Adam írta: 2019.06.06. 20:06

Hat azért nem egészen ugyanoda csorog. Ha ugyanoda menne, akkor szerintem a Part FM-et hálózatba leptettek volna már Radio1-el. Nekem valahogy úgy tűnik, hogy a Februári eset óta valami megtört, már nem megy olyan könnyen a frekik megszerzése. Azelőtt ilyen eset elképzelhetetlen volt, hogy indult két Radio1 el hálózatba kapcsolodni szándékozó cég, és mindkettőt kigolyózzák valami vélt vagy valós hulyeséggel.

Lefedettség tekintetében a 105,7 egyebkent egymagában többet ér, mint a part FM ket frekije együttvéve.
Háát lehet igazad van, viszont akkor Vajna halála tette be a kaput. Szerintem legfeljebb ha Balázsékat elengedik,csak akkor lesz itt továbbépülés, különben lassú halál, ha tényleg "kegyvesztettek" lettek. Most volt is valami jogsértés a reggeli műsorban, az pont egy jó ok lesz arra, hogy majd ne hosszabbítsanak frekvenciát, amikor eljön az ideje. És az lesz ezzel is, mint az összes többi eddigivel, megy a levesbe.

Egyébként addig is legalább megcsinálhatnák az adóhálózatot rendesre. Velencei freki??? Még mindig kaki....

A veszprémit is szerintem be lehetne úgy állítani, hogy jó legyen a Balaton déli partján.
A 90,6-bol nagyobb nem lesz, az annyit tud amennyit most lead, teljesítményt kellene növelni, vagy helyet váltani, az pedig nem lesz. Egyébként így is nagyot szól, a jobb frekik köze tartozik, egy jobb tunerrel Fonyód és a 90-es km kő közötti szakaszt nagyjából lefedi sz M7-en.
Az antennarendszer változtatásával is nagy sikert lehet elérni,teljesítménynövelésnél sokkal nagyobbat.
Az M7-en lehet hogy jó, bár kétlem, hogy átlag hallgató élvezné, de a Balatoni településeken biztosan élvezhetetlen, ezt speciel tudom,mert hallgattam pár hónapja. :)
 #183561  Szerző: ksimiglai

Adam írta: 2019.06.06. 21:48
ksimiglai írta: 2019.06.06. 20:09
Glenn írta: 2019.06.06. 17:37
Ha lenne, akkor felszólították volna őket rá. Akkor idén nyáron kaszálhat a Part FM? Bár majdnem ugyanoda csorog a lé... :x
És szerintem pont ez az oka
Nem nagyon látok benne raciot, hogy ez a 105,7 most miért lett elmeszelve. Most újabb hónapok telnek el, mire megint pályáztatás lesz. De van egy sanda gyanúm, hogy lesz ebbol hálózat a part fm-el.
Nem hiszem, hogy ujra kiírják és szerintem a Part FM egyelőre nem lesz hálózatba se kapcsolva.
 #183560  Szerző: Adam

ksimiglai írta: 2019.06.06. 20:12
Adam írta: 2019.06.06. 20:06
Glenn írta: 2019.06.06. 17:37
Ha lenne, akkor felszólították volna őket rá. Akkor idén nyáron kaszálhat a Part FM? Bár majdnem ugyanoda csorog a lé... :x
Hat azért nem egészen ugyanoda csorog. Ha ugyanoda menne, akkor szerintem a Part FM-et hálózatba leptettek volna már Radio1-el. Nekem valahogy úgy tűnik, hogy a Februári eset óta valami megtört, már nem megy olyan könnyen a frekik megszerzése. Azelőtt ilyen eset elképzelhetetlen volt, hogy indult két Radio1 el hálózatba kapcsolodni szándékozó cég, és mindkettőt kigolyózzák valami vélt vagy valós hulyeséggel.

Lefedettség tekintetében a 105,7 egyebkent egymagában többet ér, mint a part FM ket frekije együttvéve.
Háát lehet igazad van, viszont akkor Vajna halála tette be a kaput. Szerintem legfeljebb ha Balázsékat elengedik,csak akkor lesz itt továbbépülés, különben lassú halál, ha tényleg "kegyvesztettek" lettek. Most volt is valami jogsértés a reggeli műsorban, az pont egy jó ok lesz arra, hogy majd ne hosszabbítsanak frekvenciát, amikor eljön az ideje. És az lesz ezzel is, mint az összes többi eddigivel, megy a levesbe.

Egyébként addig is legalább megcsinálhatnák az adóhálózatot rendesre. Velencei freki??? Még mindig kaki....

A veszprémit is szerintem be lehetne úgy állítani, hogy jó legyen a Balaton déli partján.
A 90,6-bol nagyobb nem lesz, az annyit tud amennyit most lead, teljesítményt kellene növelni, vagy helyet váltani, az pedig nem lesz. Egyébként így is nagyot szól, a jobb frekik köze tartozik, egy jobb tunerrel Fonyód és a 90-es km kő közötti szakaszt nagyjából lefedi sz M7-en.
  • 1
  • 466
  • 467
  • 468
  • 469
  • 470
  • 1023