Glenn írta: ↑2019.06.21. 19:35
Budapest - Hévíz vonalon a 40. km-ig 96,4 szól, akkor ugrik át a 90,4-re, majd 55 km-nél 94,5 jön. Nagyjából a 80-85. km környékéig jó, utána a 90,6 hallgatható, de arra valamiért nem váltott át magától (talán nincs a listában?). Ez elszól tisztán a völgyhídig, de utána normálisan nem fogható a Rádió 1. Fonyód környékétől tiszta a 99,4 Keszthelyről, addig ha van türelme a hallgatónak, kézzel lapozhat a veszprémi, velencei és keszthelyi frekik között. A 99,9-et is figyeltem, hát Balatonszentgyörgyig végig változó minőségben az Ö3 szólt, csak utána volt a kaposvári Rádió 1, úgy tíz percig.
Konklúzió: bizony nagyon hiányzik egy balatoni freki. És bizony indul a fesztiválszezon, ez így gáz...
Én is jöttem ma az M7-esen, de az Alföldről Dunaújváros felé. Arra felé elég jól el van látva a környék Rádió1 frekivel, mondjuk az fura volt, hogy odaúton az 52-es főúton nem sokkal Kecskemét előtt gyengült el a 93,1, és váltott a 91,1-re a rádió, ma visszafelé Fülöpszállás körül gyengül el a 91,1, de csak nem akart váltani a 93,1-re, kézzel kellett segíteni neki. Aztán közeledve az M8 Duna hídhoz, épp az egész órás hírek mentek, és akkor kezdett váltogatni a 107,5 és a 93,1 között többször oda vissza. Kicsit gáz, de hát ez a hálózatos rendszer átka.
Az M7-esen nagyjából ugyanezt tapasztalom mint te. Nálam simán átvált a 90,6-ra, eddig minden alkalommal megtette. Ma konkrétan az északi parti új készülő lehajtó magasságában tette. A völgyhídra érve volt egy kis 94,5 is rövid időre, aztán vissza 90,6. Nálam azért bőven tovább szólt a 90,6 gyengén, szenvedősen de nálam végig megvan a 90,6, Ordacsehinél vált a 99,4-re. Ez így persze átlagos rádióval nem megy. Fonyódtól próbálgattam a 99,9 kaposvárit, valamilyen szinten végig jelen van a Keszthely-Héviz-Zeg lehajtóig.