RADIOSITE Fórum

• Sláger FM

#185176  Szerző: shadoe

Chucky írta: 2019.09.24. 12:20 Más sem nagyon szól ebből időszakból.
Ha egy rádió azt mondja, hogy a 80-90-2000 évek zenéit fogja tolni, miért nem mer meríteni? Miért mindig csak a jól bevált erősen lefölözött repertoárt erőlteti? Ki lehetne gyomlálni az olyan szemeteket, mint a Bon-bon Valami amerikája, például. Nyugodtan megkövezhettek, de a zenei szerkesztők munkáját én erősen megkérdőjelezem. Nem kell über zenei műveltség ugyanazt a "jól bevált" 500 dalt (lehet sokat mondtam) behúzni! Dolgozzon az illető akármelyik rádiónál. Egyáltalán léteznek zenei szerkesztők még? Biztos keményen dolgoznak napi 8 órában!
Azért másolom be ezt, mert ugyanez a problémám a retro-jellegű rádiókkal. Szóról szóra egyetértek veled, így ezt nem írnám le újra más szavakkal, károgtam már eleget itt azon, hogy nem tudnak egy évtizedet teljes körűen, a műfajok közt igazságosan szelektálva, számomra hallgatható módon feldolgozni. A 90-es évek repertoárból hiányolom az igényes dance-trance-techno vonalat. Az évtized végére nagyon feljött pl. a Fragma, Moby, Alice Deejah, ATB, Paul Van Dyke, szerettem őket és hallanám őket újra. Szintén a 90-esek végén kezdődött a latin-pop felívelése - Ricky Martin, Enrique, Jennifer Lopez, Marc Anthony mind akkor kezdték. Ha nem csak az az 1 lerágott csont gigaslágerük menne mindenhol, hanem bővítenének, nem lennénk bánatosak. A fiúbandákkal kapcsolatban lehet fanyalogni, de a Backstreet Boys, a Blue, az N-Sync vagy a Westlife szerintem pont az évtized végére időzítette a legerősebb zenéit, ebből is kimaradunk már. A méltatlanul elhanyagolt USA: jóformán nincs semmi az akkori R'N'B zenékből - EnVogue (és nem CSAK a Free your mind, ami nem is a legnagyobb slágerük...), Usher, Toni Braxton (igen, volt még kb. 10 slágere az Un-break my heart mellett), R Kelly, stb. (Vagy a nem R'N'B, pl. Wilson Phillips...) Még mindig USA: nekem a 90-es évek country villanásai is tetszettek (Billy Ray Cyrus, Faith Hill, Amazed, majd később a rapperek oldalán pl. Tim McGraw), ezt lehet szeretni, nem szeretni, de a 90-es évek része. Lehet mondani, hogy elüt a magyar ízléstől, de attól még igényes, megérne egy próbát, a románok pl. hetente szentelnek egy adást csak a countrynak. Végül az alternatívabb vonal és a rock, a Foo Fighters, a Garbage, Alanis Morrissette (kb. 20 másik slágerrel az agyonjátszott és kizárólagos Ironic mellett...), Def Leppard, U2 (még őket is hanyagolják! :O), Nirvana, Elastica, Republica. A lista nem teljes, de arra akartam szubjektív módon (mert ezek az ÉN kedvenceim) rávilágítani, hogy lenne miből meríteni a szirupos és könyökünkből kijövő egy-kétszáz zene mellé vagy inkább már helyett.
 #185175  Szerző: Chucky

Sakál írta: 2019.09.19. 07:29
Chucky írta: 2019.09.14. 13:13 Múltkor majd egy egész napot volt szerencs hallgatni. Sajnos ez a rádió is beállt a "sorba". 1980-2016-ig minden megy rajta. Amivel még nem is lenne baj, csak ugyanaz a választék mint amit anno a Danubiuson és társain megszoktunk. A rengeteg lerágott csont, a rongyosra játszott "slágerek". Az igazi 90-es évek pedig teljesen háttérbe szorultak.
Részemről OFF...
Mert mi az igazi 90-es évek?
Erősen szubjektív. Nekem speciel a dancefloor örökzöldek.:) Hiszen anno a slágerlistákon többségben volt ez a vonal. DE! Más sem nagyon szól ebből időszakból.
Ha egy rádió azt mondja, hogy a 80-90-2000 évek zenéit fogja tolni, miért nem mer meríteni? Miért mindig csak a jól bevált erősen lefölözött repertoárt erőlteti? Ki lehetne gyomlálni az olyan szemeteket, mint a Bon-bon Valami amerikája, például. Nyugodtan megkövezhettek, de a zenei szerkesztők munkáját én erősen megkérdőjelezem. Nem kell über zenei műveltség ugyanazt a "jól bevált" 500 dalt (lehet sokat mondtam) behúzni! Dolgozzon az illető akármelyik rádiónál. Egyáltalán léteznek zenei szerkesztők még? Biztos keményen dolgoznak napi 8 órában! :shock:
Egyedül Császár Előd, vagy Náksi Attila műsorában hallom, hogy bele mernek nyúlni másba is, mint a megszokott.
Sorry, ha valakinek a lelkébe gázoltam. Akinek nem inge....
 #185112  Szerző: Sakál

Chucky írta: 2019.09.14. 13:13 Múltkor majd egy egész napot volt szerencs hallgatni. Sajnos ez a rádió is beállt a "sorba". 1980-2016-ig minden megy rajta. Amivel még nem is lenne baj, csak ugyanaz a választék mint amit anno a Danubiuson és társain megszoktunk. A rengeteg lerágott csont, a rongyosra játszott "slágerek". Az igazi 90-es évek pedig teljesen háttérbe szorultak.
Részemről OFF...
Mert mi az igazi 90-es évek?
 #185015  Szerző: tomee

Marcii írta:Én értem a kritikákat,de mind ezek mellet szerintem még mindig messze a legjobb pesti adó a Sláger.
Magával a rádióval ebből a szempontból nincs baj, csak a 2010-es éveket nyugodtan meghagyhatnák a Petőfinek meg a R1-nek.
 #185012  Szerző: Marcii

Én értem a kritikákat,de mind ezek mellet szerintem még mindig messze a legjobb pesti adó a Sláger.
 #185007  Szerző: tomee

Chucky írta:Múltkor majd egy egész napot volt szerencs hallgatni. Sajnos ez a rádió is beállt a "sorba". 1980-2016-ig minden megy rajta. Amivel még nem is lenne baj, csak ugyanaz a választék mint amit anno a Danubiuson és társain megszoktunk. A rengeteg lerágott csont, a rongyosra játszott "slágerek". Az igazi 90-es évek pedig teljesen háttérbe szorultak.
Részemről OFF...
Mivel napi szinte hallgatom, ezért tapasztalom, hogy ráadásul elkezdték rotációba pakolni az elmúlt évek magyar borzalmait is (bocs), amik eddig csak a Petőfin, meg anno a Class-on mentek. De ugyanúgy bekerült Lady Gaga, Rihanna, Pitbull és társai, amik eddig egyálalán nem hiányoztak, mert erre eddig is ott volt a R1.

Viszont a Sláger Dj legalább jó lett, Whiteboy és Császár Előd előtt le a kalappal, mert szinte minden héten tudnak olyan zenéket hozni magukkal, amiket évek óta nem hallottam hazai rádiókban. Plusz jó hallani, hogy diszkográfia tekintetében mennyire felkészültek, és nem csak annyi mondanivalújuk van egy-egy zenéről, hogy "nagyon szeretem"...
 #185006  Szerző: Chucky

Múltkor majd egy egész napot volt szerencs hallgatni. Sajnos ez a rádió is beállt a "sorba". 1980-2016-ig minden megy rajta. Amivel még nem is lenne baj, csak ugyanaz a választék mint amit anno a Danubiuson és társain megszoktunk. A rengeteg lerágott csont, a rongyosra játszott "slágerek". Az igazi 90-es évek pedig teljesen háttérbe szorultak.
Részemről OFF...
 #184948  Szerző: zenefalo

Google Play áruházban letölthető a Myonlineradio alkalmazás, amelyben megtalálható a Sláger FM streamje dalcímkiírással, 3 órára visszamenőleg is, hiánytalanul! :yes:
 #184872  Szerző: Jano1006

Felkerült a rádió tesztadása a kábeles UPC-re, igaz, vannak még kimaradások az adásban
 #184834  Szerző: Marcii

Az előbb lekevertek egy reklámblokkot,csak úgy spontán.
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 102