shadoe írta: ↑2020.04.02. 18:47OFFpotyi írta: ↑2020.04.02. 15:15 Engem ami a Rádió 1-en van, és hogy kvázi gyászhangulatú lett az egész kívánságműsor, jobban idegesít, ehhez képest a Petőfi egész élvezhető. Csak hát a már itt is ezerszer kritizált arculat és az esti magyar zenei műsor...A Rádió 1 egy vacak recurrent rádió, két szót nem érdemel. A 19 óra utáni sávban valóban nagyon nehéz bármi hallgathatót találni a magyar éterben. Ebben az a nagyon szomorú, hogy 50-60 év után megint eljutottunk oda, hogy a középhullámot és a rövidhullámot kell tekergetni hallgatásra érdemes, és valóban új zenéket valódi, és nem csak összehazudott változatossággal játszó külföldi adókra vadászva. A rivális poprádiók kinyírásával akár el is kezdődhetne egy új Radio Luxemburg vagy Szabad Európa korszak, csak most a románokkal, csehekkel, stb... akik fényévekkel előttünk járnak. Neten és műholdon nyilván van alternatíva, bár a mobilnet nem mindenhol adja akadozásmentesen a rádiókat, így ha földfelszíni rádiózásban gondolkodunk a hagyományos hullámsávokkal, akkor bizony áll a 60-es 70-es évekkel való rádiós párhuzam.
Ha már itt tartunk, tényleg nem értem: miért nem lehet a magyar zenei műsor mondjuk egy órával később?
Én este 7-kor még úton szoktam lenni "békeidőben" és rendes zenét hallgatnék...
DAB+ -t próbáltad már? Belje 8C bár irányított lett,azért egy próbát megérhet. Az Antena Zagreb egy CHR/Top40 formatrádió,azok közül az egyik legszínvonalasabb Közép-Európában ,az Antena Zadar meg egy változatosabb Hot AC,de este nagyon színvonalas mixműsorokkal,nem a popzenéket remixelős Petőfi vagy az igénytelen R1 stílusban,hanem Identity,Club Life,ASOT,Spinnin Sessions megy rajta.
Tuner: SDR
Ant.: 15 elemes yagi (H)
Ant.: 15 elemes yagi (H)