RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#187534  Szerző: potyi

Lejárt műfaj a kívánságműsor, de itt, Közép- és Kelet-Európában töretlenül népszerű. A Begi mix-szel az a bajom, hogy túl kemény néha. A Cooky mix sokkal jobb volt, eleve rotált zenéket kéne összedobni benne, lehetőleg eredeti verzióban, mint anno MGee esetén. Este még oké ez a stílus, de 5-kor én át szoktam nyomni a Petőfire...

Vagy esetleg a DiscoShit átkerülhetne 5-re, mert az a műsor a maga nemében tényleg egyedi és szórakoztató így, hármasban, Begi pedig 8-ra, vagy 21-01-ig is mehetne a mix sáv. Tudom, hogy patikamérlegen vannak kimérve a vállalások, de szerintem ennyi puffer még lehet benne. Miután a Petőfi este 7-től felejtős, jó lenne, ha lenne alap zenei playlist valahol a Retron és a Best FM-en kívül is 8-9 közt.

Hétvégén meg lehetne 6-tól 8/9-ig Discoshit kívánságműsor, mint induláskor. Bocs Cooky. :D
 #187533  Szerző: Adam

potyi írta: 2020.06.21. 08:32 Napközben az maga lenne a csőd, viszont a szombati adás előtt 1-2 órában mehetne ilyen.

Vagy ami még jobb lenne, ha 1 órával elcsúsztatnák a teljes esti blokkot, szerintem simán van igény 9-ig a kívánságműsorra. A WIM meg tarthatna éjjel 1-ig mindennap. Mondjuk a magyar zenei kvóta miatt óvatosan kell.
Én visszaállítanám 2 orasra a Disco’s hit-et, mint korábban volt, és 10-től menne a WIM, akar hajnali 1-ig. Egyébként nincs ezzel sem nagy baj, messze magasan jobb mint a DJ Factory volt, Geri mellérakja azt a pluszt ami a Facrorybol hiányzott. Ennek ellenére A Disco’s hit jóval népszerűbb.

Kicsit nekem a 17-18 Lotfi Begi mix lóg ki a sorból, Kicsit már unalmas így fél év után. 17-20-ig csinálnám a kivansagmusort. Igazából a “kívánságműsor” mint műfaj már lejárt lemez, de ahogy Geri csinálja az nagyon jó.

A Top50 vasárnapi ismetelgetese helyett valóban jobb lenne egy heti WIM toplista, és annyira nem is lenne drága szerkeszteni ezt, minden ott van a rendszerben.
 #187532  Szerző: potyi

Ami engem talán a legjobban idegesít a műsorban az “előző érából”, azok a music menük. A “sok rádió próbálkozik mai slágerekkel” kezdetű zenei montázs.

Van kb 5 darab ilyenjük, benne 1-2 éve a rotációból kikerült dalokkal, és napi 50x lemegy. Ha a teljes arculat nagyobb tészta is, ezek már sürgősen csereérettek. Lehetőleg más szöveggel, ehelyett az arrogáns hazugság helyett.
 #187531  Szerző: potyi

Napközben az maga lenne a csőd, viszont a szombati adás előtt 1-2 órában mehetne ilyen.

Vagy ami még jobb lenne, ha 1 órával elcsúsztatnák a teljes esti blokkot, szerintem simán van igény 9-ig a kívánságműsorra. A WIM meg tarthatna éjjel 1-ig mindennap. Mondjuk a magyar zenei kvóta miatt óvatosan kell.
 #187530  Szerző: zenefalo

Azért hiányzik egy olyan slágerlista, mint a Music Killers top 20 volt vasárnaponként, a top 50 ismétlése helyett szívesen hallgatnám mondjuk a World is mine top 20, vagy hasonlót.
 #187528  Szerző: Adam

Dani írta: 2020.06.20. 19:35 Most mit mondanak vajon azok a fórumozók, akik itt éveken keresztül írogatták, hogy a pár hónappal ezelőtti Rádió1-re van igénye az emberek többségének? Hogyha nekik volt igazuk szerintük, akkor miért változik most mégis a Rádió1?
Kicsit félre érted a helyzetet. Szerintem Jó volt korábban is, most meg még jobb. De ez csak magánvélemény.
Nem olyan éles a különbség, hogy régebben szar volt, most meg jó.
Egy átlag hallgató nem is biztos hogy érzékeli. Aki jobban figyeli az észreveszi.

Korábban volt egy ennél sokkal élesebb változás. 2017 év elején, amikor elkezdett terjeszkedni a radio, akkor jobban poluláris zenéket is rotacioba vettek.
 #187526  Szerző: Dani

Most mit mondanak vajon azok a fórumozók, akik itt éveken keresztül írogatták, hogy a pár hónappal ezelőtti Rádió1-re van igénye az emberek többségének? Hogyha nekik volt igazuk szerintük, akkor miért változik most mégis a Rádió1?
 #187525  Szerző: Adam

shadoe írta: 2020.06.20. 19:19
tomee írta: 2020.06.20. 11:15

Egyébként itt, és a Retrón is mostanság egész kellemes meglepetések érik az embert mind zeneileg, mind műsorvezetés szempontjából. Sokkal fesztelenebbé vált az egész, nem olyan, mintha gépi üzemmódba lenne állítva minden. Kérdés, hogy eddig miért nem lehetett ezt így csinálni? Mi a helyzet a híres zenei kutatásokkal?
100%-ban egyetértek. Kb. ma volt hónapok óta az első napom, amikor a R1-nek még a rotációját is hallgattam este. Ezt a rádiót, ha rohadt nehezen és lassan is, de végre rendbe szedték. A kutatásokkal nem tudom, mi a helyzet. Ha egy éve jó volt a zenei döglődés a "lekutatott" közönségnek, most pedig a folyamatosan frissülő kínálat a jó a "statisztika, amit akkor hiszek el, ha én hamisítom" szerint, akkor csak arra tudok gondolni, hogy kicserélték az eddigi X százezres-milliós hallgatótábort egy másik egymillióra, vagy ha maradt a régi hallgatóság, akkor azok cseréltek füleket magukon, vagy itt ezekkel a piackutatásokkal vagy az azokra hivatkozókkal valami marhára nem stimmel. :)
Juhász Geri a zenei szerkesztő egy ideje. Aki szerintem nemcsak szakmailag van a topon, hanem imádja is ezt az egészet csinálni. És igen, a változás vitathatatlan, és az irány is jó!

A Retro-n is hasonló a helyzet, a Leirer Timivel.
 #187523  Szerző: shadoe

tomee írta: 2020.06.20. 11:15

Egyébként itt, és a Retrón is mostanság egész kellemes meglepetések érik az embert mind zeneileg, mind műsorvezetés szempontjából. Sokkal fesztelenebbé vált az egész, nem olyan, mintha gépi üzemmódba lenne állítva minden. Kérdés, hogy eddig miért nem lehetett ezt így csinálni? Mi a helyzet a híres zenei kutatásokkal?
100%-ban egyetértek. Kb. ma volt hónapok óta az első napom, amikor a R1-nek még a rotációját is hallgattam este. Ezt a rádiót, ha rohadt nehezen és lassan is, de végre rendbe szedték. A kutatásokkal nem tudom, mi a helyzet. Ha egy éve jó volt a zenei döglődés a "lekutatott" közönségnek, most pedig a folyamatosan frissülő kínálat a jó a "statisztika, amit akkor hiszek el, ha én hamisítom" szerint, akkor csak arra tudok gondolni, hogy kicserélték az eddigi X százezres-milliós hallgatótábort egy másik egymillióra, vagy ha maradt a régi hallgatóság, akkor azok cseréltek füleket magukon, vagy itt ezekkel a piackutatásokkal vagy az azokra hivatkozókkal valami marhára nem stimmel. :)
 #187520  Szerző: potyi

A zenei kutatások nemigen térnek ki a műsorvezetőkre, az inkább Fly féle sablon szerint ment. :)
  • 1
  • 373
  • 374
  • 375
  • 376
  • 377
  • 1022