Most hétvégén voltunk a Balcsin és meghallgattam az új frekiket. A tapasztalat az, hogy a vétel szinte mindenhol tökéletes, viszont a hangminőség botrány. Egész pontosan a 12-14 közt nincs vele baj, csak a többi idősávban. Amikor a helyi stúdióból készül, akkor jó. A botrányt úgy értem, hogy konkrétan bántja a fület, mintha rossz lenne a mintavételezés, vagy egy 48k aac+ streamet hallgatnék.
tomee írta:Az "új zene" téma kapcsán azt a paradoxont nem értettem sosem, hogy hogyan kerül be egy zene a köztudatba, és válik jó emlékű kedvenccé, ha azt egyszer sosem mutatják be, és nem szerettetik meg a hallgatókkal. Az idő majd úgyis eldönti, hogy egy hónapon belül kell-e kivágni rotációból, vagy két éven át pörgethetik még napi 25x. Laikus baromságnak hangozhat, amit mondok, de még egy YouTube-ra felrakott videóklip nézettségének felfutásán is elég jól ki lehet következtetni, hogy mik az aktuális trendek. Teszem azt, ha egy Dua Lipa szám már 147 milliónál pörög, minimum érdemes fontolóra venni, hogy bekerüljön játszási listába.2020-ban a rádió már nem emel be a köztudatba nagyjából semmit. Ha bedobnak egy jó témát Balázsék, max. azt. Zenét nem.
Annak idején, még a régi Rádió1-en, sosem vártak egy fél évet amíg egy Dido, Eminem vagy Christina Aguilera szám szép emlékké vált, hanem azzal versenyeztek a Roxy-val meg a Danubius-szal, hogy ők mutassák be legelőször. Arról nem is beszélve, hogy akkor még tényleg igazak voltak a music menükben elhangzott állítások, mert tényleg kb. az MTV-vel párhuzamosan mutattak be zenéket.
Ha rossz a mostani iránykeresés, úgyis ki fog derülni, és bármikor visszaállhatnak az előző állapotra. Én személy szerint kiváncsi leszek a végeredményre, mert egy régi vitára tenne végre pontot.
Ha pedig a YouTube alapján szelektálna a zenei vezető, jöhetne Kasza Tibi, Manuel, meg a roma slágerek: https://www.youtube.com/feed/trending
...de a Spotify és iTunes toplista se túl "rádióbarát".