RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#187793  Szerző: Adam

Rickykeee23 írta: 2020.07.14. 13:57 Várjuk ki a végét. Szerintem nem hiába nem pályáztatják a 89,5-öt. Lehet most barkácsolnak egy országos csomagot. Aztán jövőre pályáztatják. Nyertes: R1. Az eddigi R1es frekiken (már amikre nem lesz szükség a csomagban) : Best Fm.
Valami ilyesmit tudok elképzelni. És ha a Best jön, jön reggelre Bochi. Elég merész fless ez tőlem, de megtörténhet.
Ez könnyen elképzelhető. És az új Radió1 hálózatban a feleslegessé váló vidéki frekvenciáknál csak egy hálózatba kapcsolódás módosítási kérelem az NMHH felé, és másnaptól szólhat rajtuk a Best fm.
 #187792  Szerző: potyi

Csak a Lölő érdekeltségébe tartozó frekik vannak köztük, a franchise nem, R1 és Best egyaránt. Talán díjcsökkentési kérelem.
 #187791  Szerző: adam1400

valaki aki ért hozzá? mai ülésen mi ez a sok r1, best fm, sláger fm, méz rádió kérése a médiatanács felé?
 #187790  Szerző: Rickykeee23

Várjuk ki a végét. Szerintem nem hiába nem pályáztatják a 89,5-öt. Lehet most barkácsolnak egy országos csomagot. Aztán jövőre pályáztatják. Nyertes: R1. Az eddigi R1es frekiken (már amikre nem lesz szükség a csomagban) : Best Fm.
Valami ilyesmit tudok elképzelni. És ha a Best jön, jön reggelre Bochi. Elég merész fless ez tőlem, de megtörténhet.
 #187789  Szerző: Redfox81

Ragozhatjuk, meg ötletelgethetünk, de ha ebből országos rádiót szerettek volna csinálni az illetékesek, már megtették volna. De nyilvánvalóan nem az a cél.
 #187788  Szerző: Adam

Redfox81 írta: 2020.07.14. 08:28 Szerintem itt a legfőbb kérdés, hogy mi a terve az új vezetésnek. A Fly féle Rádió 1 alapvetően egy nagyvárosi formátum, ezért ha ez marad az irány, akkor valójában nincsenek már lyukak és értelmetlen a terjeszkedés.
Nem kell ezt túlgondolni szerintem. Mivel országos freki nem volt szabad, egyszerűen erre a hálózatos rendszerre volt lehetőség. Mivel a gerincadókon kívül a nagyvárosokban voltak / vannak frekvencia lehetőségek, persze elérést növelni úgy tudsz legkönynebben, hogy a 100-200 ezres nagyvárosokban terjeszkedsz elsősorban, nem a 10 ezresekben :)
Redfox81 írta: 2020.07.14. 08:28 A nagyvárosokban jelen vannak, Balaton kipipálva, vidéken meg jelen formájában érezhetően nincs rá túl nagy igény.
Nincs minden város kipipálva, ami lyukak vannak, azok nemcsak vidéket érintik. Nem beszélve Budapest agglomerációjáról, ahol szar a vétel. Ezek, amiket potyi felsorolt, ezeket a dolgokat orvosolná, persze azon kívül, hogy a városok között is javulna a vétel.
Egyébként vidéken miért ne lenne rá igény? Akár még utazás közben autóban is. Sok helyen az országban elhagyod a nagyvárost, és vége van. Nem érnek össze a frekik.
Redfox81 írta: 2020.07.14. 08:28 Ez esetben továbbra is megfelel a jelenlegi felállás. Ha viszont elkezdenek a Rádió 1-ből Class 2-t csinálni, azzal vidéken biztosan nyernek hallgatókat (így lenne értelme a további terjeszkedésnek), viszont a nagyvárosokban ezzel együtt veszíteni is fognak, ráadásul konkurenciának ott a valóban országos Petőfi.
Nem gondolnám, hogy pár plusz vidéki freki megszerzésével Class2-vé kellene válnia :)
A Petőfi pedig teljesen más. Egyszer hallgass bele mindkét rádióba :)
 #187787  Szerző: Redfox81

Szerintem itt a legfőbb kérdés, hogy mi a terve az új vezetésnek. A Fly féle Rádió 1 alapvetően egy nagyvárosi formátum, ezért ha ez marad az irány, akkor valójában nincsenek már lyukak és értelmetlen a terjeszkedés. A nagyvárosokban jelen vannak, Balaton kipipálva, vidéken meg jelen formájában érezhetően nincs rá túl nagy igény. Ez esetben továbbra is megfelel a jelenlegi felállás. Ha viszont elkezdenek a Rádió 1-ből Class 2-t csinálni, azzal vidéken biztosan nyernek hallgatókat (így lenne értelme a további terjeszkedésnek), viszont a nagyvárosokban ezzel együtt veszíteni is fognak, ráadásul konkurenciának ott a valóban országos Petőfi.
 #187783  Szerző: potyi

Maradjunk annyiban, hogy annyira van még szükség, amit lentebb írtam, több nem kell. :)
 #187782  Szerző: Adam

Redfox81 írta: 2020.07.13. 10:56 Fly-ék terve szerintem annyi volt, hogy a korábbi Rádió 1-et visszahozzák. Balázsék importálása és ez az agresszív terjeszkedés csak kényszer volt, érezhetően nem is kezelték túl jól egyiket sem. Legalábbis én ezt éreztem rajta. De ez a hálózat ebben a formában szerintem felesleges. Engem mondjuk nem zavar, ha még újabb 5-10-20 frekin megszólal, csak értelmét nem látom.
Ha valóban a hallgatók elérése a cél, akkor már életképesebbnek látnék egy olyan modellt, hogy reggel 10-ig kvázi országosként működne, tehát nulla helyi reklámablak, nulla helyi hírek, viszont ezredmásodpercre szóljon együtt minden freki. 10-kor szétkapcsolódna kisebb megyei hálózatokra, onnantól valódi helyi műsor menne helyi stúdióból, helyi műsorvezetőkkel, helyi hírekkel, reklámokkal, programajánlókkal, de zeneileg a hálózat többi tagjával azonosan. Aztán este 8-kor ismét összekapcsolódás és másnap reggel 10-ig mehetne országosként. Így megmaradna a nagy országos rádiós hatása a profi reggeli műsorral és az esti mixműsorokkal, közben ha nem is helyi, de regionális rádióként is tudna működni.
Gazdaságilag ez nem éri meg. Pont ezért döglődnek a helyi rádiók a legtöbb helyen. Sokkal jobban megéri átvenni a R1 központi műsorát, mint napi 8-10 órában helyileg készíteni. Szerintem nagyon igény sincs rá a hallgatók részéről.

Én viszont megszüntetném még ezt a 2 órás helyi sávot is, ha már engedi a törvény. Nincs benne semmi plusz a központi műsorhoz képest. Annak nincs értelme, hogy - pár vidéki adótól eltekintve- felvételről megy a műsorvezetés, illetve a programajánlókban hetekig ugyanazt a felvételt adják le. Ez helyett inkább menjen a központi műsor, és központilag csináljanak rendes hírblokkot.
 #187781  Szerző: Adam

potyi írta: 2020.07.13. 09:55 Ezért írtam az előző kommentemben az utolsó bekezdést. Ha nagyon akarnák, mehetne.

Az előző vezetésnek szerintem az volt a fontos, hogy a nagyobb városokban menjen, most majd meglátjuk BM és SP mit akar.

Országos hálózatot állítólag azért nem írnak ki, mert nincs freki, de valójában ez kamu. Van freki. Egy csomó ott van talonban, gerincadókra is, ott a 89.5 stb. Csak akarni kéne. Nem lesz még egy olyan, mint pl a Retroé, de egy Dankó lefedettségűt simán össze lehetne hozni.
Például úgy, hogy a nagyvárosokban megmaradnának a jelenlegi frekik, mellettük pedig a gerincadókon indulnának kb 1-5 kw körüli adók, amikkel a városok közti lyukakat be lehetne tömködni. Plusz pesten 89,5.

Egyébként elvileg országos hálózat csak 4 lehet valamilyen nemzetközi egyezmény miatt.
Viszont ez szerintem csak a nagy teljesítményű adókra vonatkozik, mert pl a Dankó frekihálózata is ezen felül van már.
  • 1
  • 367
  • 368
  • 369
  • 370
  • 371
  • 1028