potyi írta: ↑2020.09.23. 11:09
Igen, az várható, hogy a 3. rádió az mindig gyenge lábakon fog állni, a jelen piaci helyzetben lehetetlen gazdaságosan üzemeltetni. A Sláger FM kicsinálására született szerintem, de az lényegében megtörtént.
Nem tudom miből gondolod, hogy megtörtént? Szerintem pont, hogy nem jött össze. A Sláger csinált egy fokozatos arculatválást, és mára áttért egy Modern AC formátumra. Tulajdonképpen a 80-as évektől napjainkig játszik zenéket, változatosan. A hétvégi slágerlista sem lóg ki igazából a sorból mivel nem csak a legfrissebb zenék szólalnak meg, hanem "visszatekintő" keretében vissza vissza kanyarodnak régebbi, pl. 90-es évek slágerlistás dalaihoz, előadóihoz. Éjszaka persze már más a zenei kínálat, de szerintem ez nem annyira mérvadó, nagyon sok rádiónak eltér a nappali playlist az éjszakaitól, ilyen olyan okok miatt. Viszont összességében a Sláger nem ellenfele a Bestnek, okosan kitértek előle, és nem egy korszakot képviselnek mint a Best. Ha a budapesti Best a debreceni arculatra váltana már nagyobb ellenlábas lenne, akkor lehet, hogy elverné. De így esélytelen, ez szerintem nem jött be a 99.5-ön. Ráadásul jobb a Sláger lefedettsége az agglomerációban mint a Bestnek. Ez saját tapasztalat. A Retro lenne talán az egyetlen amelyik le tudná nyomni a Sláger FM-et és a hasonló rádiókat, de az meg ugye nem játszik 2000-től zenéket, hiszen nem is lenne már Retro. Szóval a Best FM csak úgy van. Nem rossz, de nem is olyan nagy durranás mint aminek indult.