Szerintem a szombat esti kínálattal a Petőfi simán lehetne Közép-Európa egyik legjobb, ha nem a legjobb könnyűzenei rádiója. Az utóbbi hetek bizonyították, hogy szombat 18 órától ez a rádió egy kötelezően hallgatnivaló állomás, és ebbe Peter Sharp műsorát is beleértem. Az R1 és a többi helyi adó ilyenkor labdába se tud rúgni a Petőfi mellett, sőt én már arra is vetemetedek, hogy a Radio Iasiról is idekapcsolok, pedig ott bőven lenne hallgatnivaló. Azonban a hangsúly az ilyenkor-on van, én a Petőfi egészét tekintve ezt a rádiót túl merevnek gondolom. Megvan az a kb. 10 állandó órakezdő zene, és ezen az istenért sem változtatnak. A Petőfi Top 40 állandó első helyezettje magyar szám, véletlenül sem külföldi. A hétköznapi Top 15-ök elsője viszont állandóan külföldi szám, és soha sem magyar. A Petőfis rotációs óra előre megjósolható, tudom, hol lesznek az újdonságok, hol lesznek az 5-6 hónapos számok, a magyarok, és hol lesznek a 90-es évek (hazai rádiókon) agyonfuttatott elcsépelt zenéi. Egy ennyire merev adásszerkezettel, ami számomra sehol sem tud hozni semmilyen meglepetést, továbbra se tudok mit kezdeni. Tökéletesen egyetértek az előttem szólóval, legalább a recurrentekkel kéne kezdeni valamit, pl. a 95%-át kidobálni, és frissíteni. Egyelőre én a szombat estékben és a Top 15-ökben érzem a melót, ott viszont nagyon is.