RADIOSITE Fórum

• Retro Rádió

#189211  Szerző: homerhamm

shadoe írta: 2020.11.24. 22:05
homerhamm írta: 2020.11.24. 21:55 Train az miért került be rotációba, az is retrónak számít? :oops:
A "Meet VIrginia" még 90-es évekbeli számuk, de a "Drops Of Jupiter" is már 20 éves. Arra ráfogható, hogy retro. Csak akkor a magyar rádiók még nem tartottak ott, hogy a Train együttest játsszák. Röpke 11 évet kellett a magyar közönségnek várni arra, hogy méltóztassanak a hazai rádiók Traint is adni, a "Hey Soul Sister" 2010-es megjelenésével. Más világsztárok is jártak már így, kb. Rob Thomasnak is 11 évet kellett várnia, hogy megismerhesse a magyar közönség. Biztos a 11 évenkénti napfoltciklus hat a zenei szerkesztők szürkeállományára ilyenkor.
Itt most a Hey, Soul Sisterre gondoltam, 10 éves szám, nem retro. :)
 #189210  Szerző: shadoe

homerhamm írta: 2020.11.24. 21:55 Train az miért került be rotációba, az is retrónak számít? :oops:
A "Meet VIrginia" még 90-es évekbeli számuk, de a "Drops Of Jupiter" is már 20 éves. Arra ráfogható, hogy retro. Csak akkor a magyar rádiók még nem tartottak ott, hogy a Train együttest játsszák. Röpke 11 évet kellett a magyar közönségnek várni arra, hogy méltóztassanak a hazai rádiók Traint is adni, a "Hey Soul Sister" 2010-es megjelenésével. Más világsztárok is jártak már így, kb. Rob Thomasnak is 11 évet kellett várnia, hogy megismerhesse a magyar közönség. Biztos a 11 évenkénti napfoltciklus hat a zenei szerkesztők szürkeállományára ilyenkor.
 #189207  Szerző: homerhamm

Train az miért került be rotációba, az is retrónak számít? :oops:
 #189182  Szerző: Robca87

Elnézve az elmúlt napok playlist-ét, ők maguk se tudják, hogy most mit is akarnak. Ha nyitni akarnak a fiatalabb korosztály felé, akkor felejtsék el a 60-as és 70-es éveket, mert elkapcsolási faktor egy 35-45 évesnek. Egyik nap tele van 90-es és 2000-es évek eleji dalokkal a rádió, de másnap max hajnali sávban fordulnak elő.
 #189180  Szerző: potyi

potyi írta:Na jó, ránéztem a mai playlistre és nagy a baj... ezt tudom javasolni a rádió vezetőségének, itthon hozzáértőt, aki hajlandó is ennek a tulajdonosi körnek dolgozni, már úgyse nagyon találnak: https://brandsupport.de/en/
Ma is hallgatom, és úgy ítélem, megérte hisztizni. :D
Éjfél óta 0 db hiba. Úgy megy minden, ahogy a nagy könyvben meg van írva. :yes:
 #189157  Szerző: knoskamatee

potyi írta: 2020.11.22. 19:44Szóval a Retrót a 99.5-ön kellett volna hagyni, amolyan "normálisan összerakott Sztár FM"-ként és akkor talán a Best FM nevű borzalom sem mérgezné az most étert, valamint lenne egy olyan országos rádiónk, ami viszonylag jó és nem kell szétbarmolni 3 év után.
HATALMAS +1!
 #189156  Szerző: knoskamatee

durvább kilengések vannak, de viszont most lehet igazán Retrónak hívni, mint eddig. januárra rend lesz tutira! minden arculati elem is le lesz gyártva, valamint a zenék is konszolidálódni fognak és remélhetően a Best FM is kap belőle.
és utána az élő-halott Best FM-nél indulhat meg a rendrakás. :party:
valamint a mixműsorral kezdhetnének valamit, mert borzalom, halál unalmas, pedig sokat lehetne kihozni.
sőt akár eurodance, vagy olyan dalok, amik a Total Dances tematikus napokon ment. :yes:
és végül, szövegarány csökkentés... ez már sok egy országos adón.
 #189150  Szerző: potyi

sababa írta:de emiatt nem kellene rögtön külföldre szaladni... vagy ha igen, akkor nagy a baj :smoke:
Ha a zenei bénázást nézem (annak se szabadna lennie), akkor még talán tényleg nem. De elkövettem azt a hibát, hogy belehallgattam huzamosabb időre most, meg a R1-Best FM-be is, és meggyőződésem lett, hogy kéne...
 #189147  Szerző: sababa

a Slágernél az Emmises fejtágítások mellett Andy Bloom osztotta az észt
 #189146  Szerző: sababa

potyi írta: 2020.11.22. 19:44Na, és ez szerintem nem sikerült jól. Egyrészt 5 évtizednyi zenét nem lehet összefogni úgy, hogy karakteres legyen a történet, másrészt nagyon rosszak az arányok. 60-70-es éveknek csak elvétve kéne szerepelnie, Katona Klári off, Korda Gyuri off, Ottawan off stb. Arra gondolok, hogy a mostani egy átmeneti állapot, amíg ki nem jönnek a számok, de ha nem, az elég gáz...
dallamos pop és rock, van karakter, 60-as 70-es évek csak elvétve fordul elő

néha becsúszik egy-egy gyengébb clock, de emiatt nem kellene rögtön külföldre szaladni... vagy ha igen, akkor nagy a baj :smoke:

a zenétől sokkal érdekesebb volt, hogy Vágó Piros mennyivel jobban tolta a délelőtti sávot kedden, mint Iza...
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 212