RADIOSITE Fórum

• Nagyobb kábelszolgáltatók (Tarr, PR Telecom, Cellkábel, stb...)

#18917  Szerző: mlaszlo

Chester írta:Csak nálatok lehet ez. Pesten igaz h nem bővült az analóg kínálat, de nem is csökkent! Ellenben upcnél elég szépen, az ár meg változatlan maradt..
A T-nek annyiból könnyebb volt, hogy náluk csak 44-45 analóg csatorna volt, míg a UPC-nél 55-56 volt.
Mellesleg a T-nek sem mindenhol olyan fejlett a hálózata, pl. a Sopron környéki hálózatokon a mai napig is csak 25-27 analóg csatorna megy, digitális pedig egyáltalán nincs.
 #18913  Szerző: tomee87

mg írta:Hát, a T erre nagyon nem bővíti az analógot, inkább építi lefelé az amúgy sem csodás kínálatot.
De azt még mindig nem értem, mi akkora rohadt nagy öröm az info24-ben meg a topshopban :) egy monoszkóp is jobb lenne, azzal legalább a tévét be lehet állítani szépen :)
Egy kábelcégnek igazából csak annyi előnye van az analóg leépítésével, hogy egyre több embert szoktathatnak rá a digitális szolgáltatásukra. Ami a szolgáltatóknak azért jó, mert részükről olcsóbb a digitális szolgáltatás, mint az analóg (ugye nem kell minden csatornához modulátor). Csak előfizető részéről ez nem biztos, hogy jó lesz, mert a DTH szolgáltatók is igen kedvező árakkal kínálnak digitális TV-t. Némelyik olcsóbban, mint a kábeltv. Akkor az előfizető miért választaná a kábelt, ha ugyanazt megkapja olcsóbban is. De nyilván ez a UPC-t, T-t nem zavarja, mert van DTH szolgáltatásuk is, és lehet az előfizető arra vált kábel helyett, szal kapufa. De olyan cégek akiknek nincs csak a kábel, nekik érdekük, hogy az analóg szolgáltatást minél tovább fenntartsák, olcsón és jó minőségben.
 #18910  Szerző: Zoshi

upc-n digiből kerül ki. Kiv leszek, T-nél még nem került ki közlemény h lesz vmi változás Júliusan. :D
 #18906  Szerző: mg

hála a jóistennek, én most pillanatnyilag egy jazzrádiós monoszkópnak örülnék a helyén :D
 #18905  Szerző: LuciFerko

jeek írta:Egyébként amint a mellékelt képen is látszik a PR is kiveszi a BpTV-t júliustól, legalábbis analógról. Lehet, hogy tényleg megszűnik akkor, mert asszem a UPC is kiveszi :D
amég az enyingi ktv-n marad nem fog megszűnni :D :D
 #18904  Szerző: tomee87

Egyébként amint a mellékelt képen is látszik a PR is kiveszi a BpTV-t júliustól, legalábbis analógról. Lehet, hogy tényleg megszűnik akkor, mert asszem a UPC is kiveszi :D
 #18902  Szerző: mg

és egy országos cég miért teszi azt meg, hogy egyik területen kinyalja az előfizetők seggét, a másik helyen meg eleve pofátlanul drágán szolgáltat, de azon túl még leépít és árat is emel? Szegeden is aki csak teheti, húz el a TVNetwork-höz, de még az is egy vicc, hogy egy kis városrészi szövetkezeti kábeltévé (Tarján Kábeltelevízió) vagy a Dorozsmán meg falvakban szolgáltató Szélmalom Kábeltévé ugyanazon az áron nagyobb és rugalmasabban változó kínálatot ad, mint az országos cég... és még arra is veszik a fáradságot, hogy megkérdezzék a tisztelt ügyfelet, mit szeretne nézni, meg hogy gáz lenne-e, ha ez meg az kikerülne. Erre pont az a cég nem képes, ami a méretéből fakadóan akár hatékonyabb is lehetne (például kedvezményesen szerezhetne meg továbbítási jogokat egyes csatornákra, olcsóbban szerezhet be eszközöket technikai fejlesztésekhez, stb.).
A hibabejelentőt meg már fel se merem hívni, mert míg régen hozzáértő ügyeletes szakemberekkel beszélhettem, most idióta telefonközpontos picsákkal, akik nem akarják megérteni, hogy ha analógon az van kiírva, hogy "Nincs adás vagy kódolt", akkor hétszentség, hogy nem nálam van hiba és ne hozzám küldjön szerelőt és ne fenyegessen azzal, hogy ha mégis nálam van, akkor ennyit meg ennyit kiszámláznak :)
 #18891  Szerző: Zoshi

Csak nálatok lehet ez. Pesten igaz h nem bővült az analóg kínálat, de nem is csökkent! Ellenben upcnél elég szépen, az ár meg változatlan maradt..
 #18890  Szerző: mg

Hát, a T erre nagyon nem bővíti az analógot, inkább építi lefelé az amúgy sem csodás kínálatot.
De azt még mindig nem értem, mi akkora rohadt nagy öröm az info24-ben meg a topshopban :) egy monoszkóp is jobb lenne, azzal legalább a tévét be lehet állítani szépen :)
 #18886  Szerző: tomee87

mg írta:ez inkább ciki, hogy így bővítik az analógot, semmiresejó-semmilyen csatornákkal...
Mivel áremelés nincs, a digitális is fejlődik, így nem érzem hátránynak, cikinek meg semmiféleképp sem.
A kábelesekre nem hat oly módon a digitalizáció, mint azt a UPC hiszi, tehát a kábeleseknek nem kell lekapcsolni az analóg adásokat. Magyarországon egyébként egyedül a UPC csonkítja folyamatosan az analóg kínálatot, amivel nem értek egyet, a többi multinacionális cég (T, Vida, Digi) továbbra is bővíti és fejleszti az analóg kínálatot, természetesen a digitális mellett, ami nagyon helyes.
Én nem értek egyet a UPC azon módszerével, hogy traktáljuk az előfizetőkre a digitálisat, mert miért? A kábelnek pont az lesz az előnye a földi sugárzással szemben, hogy továbbra is elérhető lesz analógon, kiegészítő berendezés nélkül, és akinek jó az analóg, az a kábel mellett fog dönteni, de csak akkor ha megfelelő áron kap egy megfelelő analóg csomagot. Nos szerintem jelenleg a T-nél meg PR-nél nagyon is megfelelő analóg csomagok vannak, amiket ciki lenne leamortizálni.

Egyébként íme a július 1-től érvényes analóg csatornakiosztás a központi fejállomás által ellátott területeken:
Kép
Szerintem a kínálat nagyon jó, 58 csatorna 4900Ft-ért....
  • 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 129