RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#189300  Szerző: Garfield

biv624 írta: 2020.11.30. 07:44
Garfield írta: 2020.11.28. 12:37 Balogh Vili kb. fél éve 15:00-tól van a debreceni Best-en. Talán azért megy el hamarabb, hogy odaérjen időben.
Nincs semmi összeesküvés a dolog mögött. :) Egyszerűen sosem tartottam fontosnak, hogy a műsorvezetők be- és elköszöngessenek. Pláne egy ennyire zeneközpontú rádióban! Csak felesleges duma lenne, ami a hallgatók 99,9%-át úgysem érdekli. :)
Ja értem. Még egyet hadd kérdezzek, ha már itt vagy. Ez itt offtopic, de most akkor Guba ügynök nyugdíjba ment, vagy csak hosszú szabin van??
 #189298  Szerző: Adam

troll írta: 2020.11.29. 21:26 Legyetek azért azzal tisztában, hogy évtizedes hagyományokkal bíró műsorelemről vitatkoztok... RETTENTŐ OKOSAKAT mondva! :D

Hallgattatok ti rádiót BÁRMIKOR az elmúlt években / évtizedekben?! Hallgattok esetleg külfödi rádiókat???

Itthon: millió éve bevált dolog, hogy napközben kap egy promót a reggeli műsor azzal, hogy bevágnak egy poént, vagy egy érdekesebb beszélgetést. Így volt ez a Danubiuson az ős-Cappuccinoval, így volt a Slágeren a Bumeránggal... de így volt ez a Music Fm-en is ahol akár 3-4 percet is vissza ismételtek, napközben.

Külföld: a hasonló kariberű rádiók folyamatosan promózzák bejátszásokkal a show műsoraikat: a reggelit, az estit, a hétvégit.
Ez pontosan így van. Én különösen a Bumeráng promokra emlékszem a Sláger idejében (mert azokat nem szerettem). De a többi rádión ez mind megvolt. Ezt felróni butaság.
 #189297  Szerző: Adam

Garfield írta: 2020.11.30. 00:50 Teljesen mindegy, hogy a musicfm, meg a többi ezer éve megszűnt pesti rádió mit csinált, mert ez teljesen más. Ez a rádió helyi frekvenciákat használ, tehát helyi rádiók HELYETT szól. Sok olyan település van, ahol az egyetlen helyi frekvenciát is a R1 foglalja el. Hogy ez jó, vagy nem jó, azt mindenki döntse el magának, minden esetre ez van, el kell fogadni. Ebben a piaci helyzetben a R1-nek minél kevesebb rétegműsort kellene adnia, ehhez képest a hallgatókra zúdítanak napi 4+3 órát. Nem baj, elfogadjuk, majd megszokja a paraszt, vagy addig átteker a Dankóra. Az viszont tényleg elfogadhatatlan, hogy a többi műsort is megfertőzik a rétegműsorok, ezáltal szépen lassan az egész rádió egy rétegadóvá válik.
A Balázsék az rohadtul nem rétegműsor. Hagyjuk ezt a marhaságot. Ahogy a Bochkor sem az.
1998 óta ment a Bumeráng, előtte a Cappuchino. Bochkorék Végigtolták a Sálgert, később a NEO-t, majd Music.
Balázsék Class FM-et. Ezek mind országos rádiókon voltak, és most a Rádió1 is kb országos. Emberek milliói hallgatták és hallgatják ezeket. Ha összeadom a kettőt, az kb 3 millió megvolt mindig.

Ne röhögtessetek, hogy ez mind rétegműsor volt...

A WIM az. Napi 3 óra rétegműsor van. De inkább azt mondanám, hogy Csütörtök-Péntek-Szombat 3 óra, a többi napon inkább 2-2,5.
Garfield írta: 2020.11.30. 00:50 Én sajnos úgy látom, hogy efelé haladnak, ez az adó lassan már csak nyomokban emlékeztet a 2012-ig működő R1-re. Ha ez a céljuk, akkor menjenek a 89.5-re, a vidéki frekvenciákat pedig szüntessék meg, és akkor szépen betöltötték a music fm helyét. Ha viszont továbbra is jelen akarnak lenni vidéken is, akkor a rétegműsorok maradjanak meg szépen a sávjukban!
A jó isten mentsen meg attól a hányingertől, ami 2012-ig volt....
 #189296  Szerző: biv624

Garfield írta: 2020.11.28. 12:37 Balogh Vili kb. fél éve 15:00-tól van a debreceni Best-en. Talán azért megy el hamarabb, hogy odaérjen időben.
Nincs semmi összeesküvés a dolog mögött. :) Egyszerűen sosem tartottam fontosnak, hogy a műsorvezetők be- és elköszöngessenek. Pláne egy ennyire zeneközpontú rádióban! Csak felesleges duma lenne, ami a hallgatók 99,9%-át úgysem érdekli. :)
 #189295  Szerző: Adam

pavatomi írta: 2020.11.30. 00:55 Azért ha megnézzük milyen volt a Rádio1 régen és milyen most zeneileg, azért elég szembetűnő lehet, hogy már végre nem az RNB vonal pörög, hanem attól azért jobb sokkal már. Hallgassatok vissza 2012 előtti adásokat ha van, elokádom magam az akkori sonpól, eminem, rihanna, reprezent kuba, usher és társai lófasz hányadék hulladékoktól. Állandó elkapcsolási faktor volt akkoriban, ha a R1-re tekertem. Miután 2016-ban visszajöttek, akkor is nem egy ilyen szégyen zenét játszottak viszonylag sokszor, kedvencem usher - yeah amitől még ma is elokádom magam és kimenekülök Siófokon a Renegade ablakán át ha meghallom :D Na szóval ezekhez a szarokhoz képest azért egész sok dancesebb jellegű vállalható számot játszanak, sokkal hallgathatóbb szerintem mint volt. Isten ments attól, hogy azt a stílust hozzák vissza amit régen is játszottak... Jó irányba mennek / mentek szerintem és mehetnének még egy kicsit tovább. Nem isteníteni akarom őket, de ez hogy semmi se jó ezis szar azis szar csak azért mert anno tényleg szar volt, most már teljesen nem állja meg a helyét szerintem.
Rohadtul igazad van, minden szavaddal egyet értek.
Én 2004-2005 ben hallgattam bele először a R1-be, és hányinger volt. Sőt, akkor kaptam hülyét, amikor 2004 végén, 2005 elején az akkori Roxy rádió, (ami 2005 elejéig nagyjából ilyen volt mint most a R1) szintén felvette ezt a hányinger RnB irányvonalat.
Nyilvánvalóan össze sem lehet hasonlítani az akkori és mostani irányvonalát a Rádió1-nek, annyival jobb ez a mostani. Nálam a Radio Deejay után az összes eddigi (működő és vagy megszűnt) rádió közül a második helyen van. A magyar zenék közül is nagyjából fogják azokat, amiket nyomni kell, lehetne egy kicsit kevesebb Rúzsa Magdni és társai, de nagyjából rendben van.
 #189293  Szerző: pavatomi

Most ha nagyon a hibát akarjuk keresni nyilván találunk, mint pl. a most 3:25-ös megszólalásban úgy ment le a konf, hogy a DS-nek jövő héten lesz a szülinapja 5-én. Nyilván nem mindig lehet odafigyelni a konzervre hogy az 100%-ban jó legyen, ha előző nap vesszük fel, ez most pont ilyen, de leszarható, senkit se érdekel talán hogy hajnal 3:25-kor hogy hangzik el...
 #189292  Szerző: Garfield

Kicsit talán túloztam, a R1 zeneileg (egyelőre) tényleg jó irányba halad, a dance zenék is jók, csak attól tartok, hogy Nigel Statley, Willcox és a többi jómadár "dalai" is be fognak szivárogni a rendes rotációba, nem csak az éjszakaiba.
 #189290  Szerző: pavatomi

Azért ha megnézzük milyen volt a Rádio1 régen és milyen most zeneileg, azért elég szembetűnő lehet, hogy már végre nem az RNB vonal pörög, hanem attól azért jobb sokkal már. Hallgassatok vissza 2012 előtti adásokat ha van, elokádom magam az akkori sonpól, eminem, rihanna, reprezent kuba, usher és társai lófasz hányadék hulladékoktól. Állandó elkapcsolási faktor volt akkoriban, ha a R1-re tekertem. Miután 2016-ban visszajöttek, akkor is nem egy ilyen szégyen zenét játszottak viszonylag sokszor, kedvencem usher - yeah amitől még ma is elokádom magam és kimenekülök Siófokon a Renegade ablakán át ha meghallom :D Na szóval ezekhez a szarokhoz képest azért egész sok dancesebb jellegű vállalható számot játszanak, sokkal hallgathatóbb szerintem mint volt. Isten ments attól, hogy azt a stílust hozzák vissza amit régen is játszottak... Jó irányba mennek / mentek szerintem és mehetnének még egy kicsit tovább. Nem isteníteni akarom őket, de ez hogy semmi se jó ezis szar azis szar csak azért mert anno tényleg szar volt, most már teljesen nem állja meg a helyét szerintem.
 #189289  Szerző: Garfield

Teljesen mindegy, hogy a musicfm, meg a többi ezer éve megszűnt pesti rádió mit csinált, mert ez teljesen más. Ez a rádió helyi frekvenciákat használ, tehát helyi rádiók HELYETT szól. Sok olyan település van, ahol az egyetlen helyi frekvenciát is a R1 foglalja el. Hogy ez jó, vagy nem jó, azt mindenki döntse el magának, minden esetre ez van, el kell fogadni. Ebben a piaci helyzetben a R1-nek minél kevesebb rétegműsort kellene adnia, ehhez képest a hallgatókra zúdítanak napi 4+3 órát. Nem baj, elfogadjuk, majd megszokja a paraszt, vagy addig átteker a Dankóra. Az viszont tényleg elfogadhatatlan, hogy a többi műsort is megfertőzik a rétegműsorok, ezáltal szépen lassan az egész rádió egy rétegadóvá válik. Én sajnos úgy látom, hogy efelé haladnak, ez az adó lassan már csak nyomokban emlékeztet a 2012-ig működő R1-re. Ha ez a céljuk, akkor menjenek a 89.5-re, a vidéki frekvenciákat pedig szüntessék meg, és akkor szépen betöltötték a music fm helyét. Ha viszont továbbra is jelen akarnak lenni vidéken is, akkor a rétegműsorok maradjanak meg szépen a sávjukban!
 #189287  Szerző: troll

Legyetek azért azzal tisztában, hogy évtizedes hagyományokkal bíró műsorelemről vitatkoztok... RETTENTŐ OKOSAKAT mondva! :D

Hallgattatok ti rádiót BÁRMIKOR az elmúlt években / évtizedekben?! Hallgattok esetleg külfödi rádiókat???

Itthon: millió éve bevált dolog, hogy napközben kap egy promót a reggeli műsor azzal, hogy bevágnak egy poént, vagy egy érdekesebb beszélgetést. Így volt ez a Danubiuson az ős-Cappuccinoval, így volt a Slágeren a Bumeránggal... de így volt ez a Music Fm-en is ahol akár 3-4 percet is vissza ismételtek, napközben.

Külföld: a hasonló kariberű rádiók folyamatosan promózzák bejátszásokkal a show műsoraikat: a reggelit, az estit, a hétvégit.
  • 1
  • 309
  • 310
  • 311
  • 312
  • 313
  • 1021