tomee írta: ↑2020.12.05. 11:07
Igazából az a legidegesítőbb ebben a rádióban, amiről már múltkor is szó volt itt, hogy amennyi pénzből finanszírózva van a működése, az alapján bőven színvonalasabban kellene működnie, mégsem ez történik már 10 éve.
Igen, még mindig ott tartunk (már 3/4 éve), hogy kizárólag a slágerlistaműsorok és a szombat esti mixek vannak ebben a rádióban rendben. A heti 168 órából 150 hallgathatatlan. A rotációt megölik az állandó óraindítók, az állandósult magyar zenék az aktuális csókosoktól, és a senkit nem érdeklő beakadt lemezként ismétlődő 20 éves visszarévedések. Ez most kicsit hosszú elemzés lesz, előre bocs, de a mai rotációból veszek szúrópróbaszerűen három mintát délelőttről. Bedobják a Rudimentaltől a "Sun Comes Up"-ot. Ez jó. Igen ám, de előtte 7 Seconds, Intim Torna, Nothing Breaks Like a Heart, Republic, és Katy Perry tízéves hülyére játszott slágere (igen, csak az az egy). Esélyem nincs, hogy a Rudimentalt elkapjam, mert előtte bedobtak egymás után öt azonnali eltekerős zenét (és ezek után már nem tekerek vissza). A következő mintavétel: Clean Bandit "Tears", megint örülök, nagyon kell ide ez a szám, előtte azonban Pápai Jocival büntetnek, utána Tones And I és ismerős arcok. Harmadik mintavétel: 5 Seconds Of Summer "Want You Back", újabb remek és már nem túl gyakran hallható szám, azonban előtte órakezdőnek Riton "Turn Me On", amit akkor is utáltam, amikor még új volt, most meg már féléve állandó órakezdő, utána egy Ákos, tehát már előtte háromszor eltekertem, így esélytelen, hogy 5 Secondsékat elkapjam. Ha mégis sikerült volna, rögtön bedobják Duffytól a Mercy-t, ami unalmas, így hallgattam 3 percig a rádiót, a Duffyt már kilövöm, bár a Rain On Your Parade-nél nyilván nem tekertem volna el, de hát miért ne a könyökünkön kijövő egyetlenegy számát adnák, jó lesz ezeknek az is. Bocs a hosszas elemzésért, meg szubjektív is vagyok, de itt a példa, így nem lehet országos popzenei rádiót működtetni, legalábbis szerintem, ilyen rotációkkal én már tizenegyszer áttekerek a R1-re vagy valami román rádióra.