RADIOSITE Fórum

• Retro Rádió

#190149  Szerző: Redfox81

Valóban katyvasz jelenleg az arculat és zeneileg sem tisztult még le, de az már most borítékolható, hogy sikeresebb lesz, mint a McFly féle Retro. A nyugati országokkal ellentétben itthon soha nem volt országos igény az általa preferált formatrádiókra. Talán ha nálunk is lett volna 4-5 országos kereskedelmi és mellette 2-3 helyi rádió, akkor máshogy alakul, így viszont felesleges erőltetni, mert nem jön be. A Retro eredetileg egy fővárosi formatrádiónak indult és annak az élére McFly volt a megfelelő ember és úgy volt jó, ahogy volt. Viszont az is látszik, hogy az országos Retroval (ami az egyetlen országos kereskedelmi rádió) már nem tudott mit kezdeni, mert az a recept, ami működik a fővárosban, nem működik országosan. A Rádió 1-nél ugyanez a helyzet, az is egy fővárosi formatrádiónak indult és annak rendben is volt. Viszont ahogy a Class megszűnt és oda lettek rakva Balázsék, miközben országosan terjeszkedni is kezdtek, már szétesett az egész. Mintha 2 külön rádió osztozott volna a frekiken, volt a Balázsék és utánuk a Rádió 1.
 #190148  Szerző: DanielSnow

Üdv mindenkinek! Ha megengeditek én is hozzászólnék a témához, lenne néhány észrevételem, hátha tudok érdemben hozzátenni az elhangzottakhoz. Nem tartom magam szakértőnek, igazából csak szimplán szeretek rádiót hallgatni. Na most én évek óta havonta olvasok hallgatottságot, az MNHH oldalán szoktam nézni, ott szokott kint lenni leghamarabb. Én is úgy vettem észre, hogy a csúcs a Retronál nagyjából 1.750 volt, de 2019 közepétől fokozatosan elkezdett csökkenni, szépen látszik, hogy hónapról hónapra esett vissza a hallgatottság. 2020 augusztusára 1.391 ig csökkent le. A következő négy hónapban viszont megváltozott ez a tendencia. A legfrissebb 2020 Decemberi adatok szerint jelenleg 1.512 ig növekedett. Én most nem szeretnék különösebben beleokoskodni, de ezek tények, legalábbis ha hisz az ember ezeknek az adatoknak. Személy szerint én örülök a változtatásoknak. Mióta itt vannak Bochiék, én sokkal jobban érzem itt magam, de nyilván ez ízlés kérdése, ez már nem egy tényszerű dolog. Szóval ennyi lett volna az észrevételem, remélem tudtam hozzátenni érdemlegesen a diskurzushoz. ;)
 #190146  Szerző: Derrick

Béci09 írta: 2021.02.09. 17:12
Derrick írta: 2021.02.09. 14:25 Enyhe tévedésben vagy az értékesítés terén, nagyon is jól hozta a bevételeket a Retro.
Forrás? A honlapon nincs kint a tarifa, tudtommal soha nem is volt, nem tudjuk, hogy hogyan változott a másodpercár az elmúlt időszakban. Ha csak a hirdetések számát nézzük, akkor ki lehet jelenteni, hogy nőtt a reklámbevétel az elmúlt hónapokban!
Derrick írta: 2021.02.09. 14:25 Kismértékben csökkent a hallgatottság ? Kinek mi a "kis" :D
A legmagasabb 2019 első negyedévében volt - több, mint , 1 750 000 -, azóta folyamatosan csökken. Valóban volt jelentős zuhanás is, viszont ez még a Bertók-időszakban történt, valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy eltávolították. Mióta Sivák van, nem csökkent jelentős mértékben, inkább stagnál.
Derrick írta: 2021.02.09. 14:25 Továbbra is várom a megfejtést honnan is lesz hallgatója az átalakított Retronak, azzal hogy az idősebb korosztályt nemes egyszerűséggel elzavarják ? Esélyt sem látok arra hogy új fiatal hallgatót "szippantson" fel a rádió. Akkor meg mi marad : a meglévő Rádió1 , illetve Petőfi bázis. ..
Pl. ott vannak azok a középkorúak, akik a Class megszűnése óta jobb híján az elképesztően primitív Petőfi rádiót hallgatják, közülük - ha jól csinálja - sok hallgatót tud átcsábítani a retro. Vidéken meg ott a haldokló helyi rádiós piac, szintén rengeteg 40-es/50-es hallgatóval.
Jelenleg a nem kevés pénzt kitalicskazo Bochkorral 1.550 a hallgatói szám . Valóban siker ami ott történik .
 #190143  Szerző: Béci09

benko5009 írta: 2021.02.09. 18:21 A reggeli Bochkor műsor borzalmas. (a visongó női kórussal együtt: ...ez a Bochkor...)
Egyébként nem tudom kitől ered az a hiedelem, hogy a reggeli műsor az folyamatos, idétlen és indokolatlan röhencselésből kell hogy álljon.
Persze, másnak lehet más a véleménye.
Sajnos a sok primitív bunkó magyarnak ez kell... :( :(
De szerintem talán egy fokkal normálisabb, mint a balázsos szerencsétlenkedés, meg több zene is van benne (az már tényleg mindennek a tetje, hogy a reggeli sávban még a Kossuth-on is több zene van, mint a R1-en)
 #190142  Szerző: benko5009

A reggeli Bochkor műsor borzalmas. (a visongó női kórussal együtt: ...ez a Bochkor...)
Egyébként nem tudom kitől ered az a hiedelem, hogy a reggeli műsor az folyamatos, idétlen és indokolatlan röhencselésből kell hogy álljon.
Persze, másnak lehet más a véleménye.
 #190139  Szerző: Béci09

Derrick írta: 2021.02.09. 14:25 Enyhe tévedésben vagy az értékesítés terén, nagyon is jól hozta a bevételeket a Retro.
Forrás? A honlapon nincs kint a tarifa, tudtommal soha nem is volt, nem tudjuk, hogy hogyan változott a másodpercár az elmúlt időszakban. Ha csak a hirdetések számát nézzük, akkor ki lehet jelenteni, hogy nőtt a reklámbevétel az elmúlt hónapokban!
Derrick írta: 2021.02.09. 14:25 Kismértékben csökkent a hallgatottság ? Kinek mi a "kis" :D
A legmagasabb 2019 első negyedévében volt - több, mint , 1 750 000 -, azóta folyamatosan csökken. Valóban volt jelentős zuhanás is, viszont ez még a Bertók-időszakban történt, valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy eltávolították. Mióta Sivák van, nem csökkent jelentős mértékben, inkább stagnál.
Derrick írta: 2021.02.09. 14:25 Továbbra is várom a megfejtést honnan is lesz hallgatója az átalakított Retronak, azzal hogy az idősebb korosztályt nemes egyszerűséggel elzavarják ? Esélyt sem látok arra hogy új fiatal hallgatót "szippantson" fel a rádió. Akkor meg mi marad : a meglévő Rádió1 , illetve Petőfi bázis. ..
Pl. ott vannak azok a középkorúak, akik a Class megszűnése óta jobb híján az elképesztően primitív Petőfi rádiót hallgatják, közülük - ha jól csinálja - sok hallgatót tud átcsábítani a retro. Vidéken meg ott a haldokló helyi rádiós piac, szintén rengeteg 40-es/50-es hallgatóval.
 #190138  Szerző: pébégáz

Nem tudom,ki hogy van vele, de szerintem a Poptarisznya már a hallgathatatlanság határát súrolja. Minden héten szoktam hallgatni,de lehet,hogy már nem fogom. Sok szörnyű remixet játszik le B. Tóth mostanában. Korábban mintha több lett volna a classic rock, ami nekem tetszett. de mostanában inkább elment egy gagyipopos irányba a műsor.
 #190137  Szerző: potyi

Viszont ott a kvázi országos Rádió 1 és a kommersz Petőfi is, mint jelenség, ami miatt nem is nagyon reális, hogy Class FM szintű hallgatottság jöjjön létre.
 #190136  Szerző: Milu

Derrick írta: 2021.02.09. 12:43 Az elmúlt egy év teljes mélyrepülés volt a rádió számára , kezdve azzal hogy ráerőltették a reggeli műsort a hallgatókra . Ekkora ellenállást életemben nem láttam mint amit Bochi érkezése váltott ki a hallgatókból. Tudomásul kellene venni hogy a Retro leginkább az 55+ korosztályban a legnépszerűbb, nekik meg sokkal inkább passzolt az ízlésükhöz a régi reggeli páros. Arról nem is beszélve, hogy a zenei átalakításnak köszönhetően eltűntek azok a zenék amiket ez a hallgatói réteg szeretett.. ( kötve hiszem hogy Marika néni szavazott a Spice Girlsre, mondván elég volt már a Kovács Kati hallgassunk 90-es dalokat) Értem én hogy átalakítás megy aminek a vége valószínűleg egy HOT AC format lesz, de kinek fog szólni ? Ezzel jelentős réteget szakítanak le a mostanra eléggé megkopott hallgatókból, helyüket majd feltöltik azokkal akik Balázsék után a jobb zene reményében kapcsolnak el a Rádió1-ről ? Nem kellett volna piszkálni a Retrot, elég lett volna minimálisan feltölteni a rotációt a 3 évtized hiányzó dalaival, meg csinálni pár promóciót, játékokkal , és máris jobb lenne a helyzet.
Szerintem pedig pont az volt a probléma, hogy a Danubius/Class FM helyén induló egyetlen országos kereskedelmi rádió eddig a nyugdíjas korosztályt célozta meg. Én örülnék neki, ha bejönne a jóslatod, mert már nagyon hiányzik az éterből egy jó Hot AC rádió. A hallgatottsági adatok alapján a Retro legalább 1 milliós lemaradásban van a Class FM egykori számaihoz képest, szerintem ez elég egyértelműen jelzi, hogy melyik formátum a népszerűbb. :)
 #190134  Szerző: Derrick

Béci09 írta: 2021.02.09. 13:59
Derrick írta: 2021.02.09. 12:43 Az elmúlt egy év teljes mélyrepülés volt a rádió számára , kezdve azzal hogy ráerőltették a reggeli műsort a hallgatókra . Ekkora ellenállást életemben nem láttam mint amit Bochi érkezése váltott ki a hallgatókból. Tudomásul kellene venni hogy a Retro leginkább az 55+ korosztályban a legnépszerűbb, nekik meg sokkal inkább passzolt az ízlésükhöz a régi reggeli páros. Arról nem is beszélve, hogy a zenei átalakításnak köszönhetően eltűntek azok a zenék amiket ez a hallgatói réteg szeretett.. ( kötve hiszem hogy Marika néni szavazott a Spice Girlsre, mondván elég volt már a Kovács Kati hallgassunk 90-es dalokat) Értem én hogy átalakítás megy aminek a vége valószínűleg egy HOT AC format lesz, de kinek fog szólni ? Ezzel jelentős réteget szakítanak le a mostanra eléggé megkopott hallgatókból, helyüket majd feltöltik azokkal akik Balázsék után a jobb zene reményében kapcsolnak el a Rádió1-ről ? Nem kellett volna piszkálni a Retrot, elég lett volna minimálisan feltölteni a rotációt a 3 évtized hiányzó dalaival, meg csinálni pár promóciót, játékokkal , és máris jobb lenne a helyzet.
Szerinted kereskedelmi szempontból megéri nyuggerrádiót csinálni?? Segítek: KURVÁRA NEM!!!
Eleve baromság volt a retrot országosra tenni, olyan hot AC rádiót kellet volna indítani, mint a Class volt. Gondolom, eredetileg ez volt a terv, azért indultak "Pop FM" néven, aztán valamelyik géniusz kitalálta, hogy legyen retro... Csoda, hogy két évig működött ez az alkalmatlan sz*r, meg hogy egyáltalán volt hirdető. Jó, hogy végre behozták az újabb dalokat, és (nagyjából) kivezették a táncdalfesztiválos őskövületeket. A farhátkommandónak ott az állami pénzből működő dankó, ne az egyetlen országos frekvenciacsomagot tartsuk fenn nekik!
Az viszont igaz, hogy az arculat egy katyvasz, és a zenén is van még csiszolni, de jó irányba halad a rádió.
A hallgatószám kismértékben csökkent az elmúlt időszakban, de ezt be lehet tudni annak, hogy most cserélődik ki hallgatótábor.
Enyhe tévedésben vagy az értékesítés terén, nagyon is jól hozta a bevételeket a Retro. Kismértékben csökkent a hallgatottság ? Kinek mi a "kis" :D Továbbra is várom a megfejtést honnan is lesz hallgatója az átalakított Retronak, azzal hogy az idősebb korosztályt nemes egyszerűséggel elzavarják ? Esélyt sem látok arra hogy új fiatal hallgatót "szippantson" fel a rádió. Akkor meg mi marad : a meglévő Rádió1 , illetve Petőfi bázis. ..
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 213