RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#190184  Szerző: Kovi02

shadoe írta: 2021.02.12. 22:12
kondalyuk írta: 2021.02.12. 17:09 Nem gondoltam volna, hogy (a Nagyon zene-korszak megrögzött rajongójaként) még valaha visszasírom a 2016-os Pető által irányított Petőfi Rádiót.
Normálisabb arculat volt, frissebb zenék, magyar zenék sem voltak rosszak
Olyan előadók szerepeltek rendszeresen, mint a Foo Fighters, Marina & The Diamonds, Placebo, Offspring, Florence And The Machine, Fall Out Boy és még sorolhatnám.
Ezeket az előadókat egy rádióban se hallottam az elmúlt években,nem értem a Petőfinek miért kellene játszania őket.
Nem szeretném a Petőfit dicsérni(mert kb. 10 percen keresztül képtelen vagyok hallgatni,annyira rossz a zenei szerkesztés,a műsorok és az arculat)de amit én hallok a szerb országosokon vagy néhány horvát rádión(nem beszélve a szlovákokról,nyáron volt szerencsém másfél hétig E2-t és Funt hallgatni napi több órát),ahhoz képest sokkal magasabb színvonalat képvisel.
pl. https://playradio.rs/
https://www.radios.rs/radio/11/radio-s2
https://onlineradiobox.com/rs/as958/playlist/
https://www.slavonskiradio.hr/chart/top-40/

ilyen playlistekkel/programstruktúrával én még egy webrádiót se mernék adásba engedni,nemhogy egy regionális/országos adót,ehhez képest a Petőfi már rég színvonalas.
 #190183  Szerző: shadoe

kondalyuk írta: 2021.02.12. 17:09 Nem gondoltam volna, hogy (a Nagyon zene-korszak megrögzött rajongójaként) még valaha visszasírom a 2016-os Pető által irányított Petőfi Rádiót.
Normálisabb arculat volt, frissebb zenék, magyar zenék sem voltak rosszak
Olyan előadók szerepeltek rendszeresen, mint a Foo Fighters, Marina & The Diamonds, Placebo, Offspring, Florence And The Machine, Fall Out Boy és még sorolhatnám. Ezeket totálisan kigyomlálták, amíg ilyen vezetés és mentalitás van, addig az életben nem fogjuk itt hallani ezeket, de még hasonlóakat sem.

remélem egyszer észbe kapnak, és valaki helyreteszi ezt a rádiót.

Ezen imádkozunk itt már legalább két éve.
 #190175  Szerző: kondalyuk

Nem gondoltam volna, hogy (a Nagyon zene-korszak megrögzött rajongójaként) még valaha visszasírom a 2016-os Pető által irányított Petőfi Rádiót.
Normálisabb arculat volt, frissebb zenék, magyar zenék sem voltak rosszak. Este a Minek nevezzelek adásába belefértek a kissé alterebb zenék, akár külföldi is (bár ez ellentmondás volt, mivel magyar zenei műsornak szánták).
A műsorvezetés bár elmaradt az átalakítás előtti szinttől, de nem volt ennyire egyhangú és semmilyen, mint most.
Egyedül talán a Rontom Bontom maradt olyannak, amilyennek indult...remélem egyszer észbe kapnak, és valaki helyreteszi ezt a rádiót.
 #190165  Szerző: shadoe

homerhamm írta: 2021.02.10. 22:18

Mondjuk nekem ez a La Lana/Guy Artur szám bejön. :) De most itt a Hypnotized is: örülünk, hogy játszák, de fél év múlva olyan napi szinten fog "még" menni, hogy hányingerünk lesz tőle. :vomit: Aztán majd ez is mehet a High Hopes mellé...
Ebben egyetértek, kifejezetten üdítő, ha új előadók dalait kezdik el játszani. Ilyen volt Declan J Donovan, Celeste, BTS, Topic stb. Azt viszont továbbra se tudom értelmezni, hogy milyen logika alapján játszanak pl. Ofenbachtól, Taylor Swifttől, a Little Mixtől, Harry Stylestől, Ariana Grandétől, Justin Biebertől vagy Shawn Mendestől csak egyetlen új számot (vagy néha még annyit se), miközben ezek az előadók pl. jelenleg is akár 2-3 számmal is sikeresek, ráadásul sokszor pont a sikeresebbeket nem adják. Egyszer se.
 #190160  Szerző: potyi

Arra egyébként senki nem gondolt, hogy a Petőfi Rádió a közszolgálatiság kritériumait éppen azzal teljesíti, hogy játszik nem mainstream dalokat is, csakúgy, mint mondjuk 10 éve? Valamint a magyar zenei műsorokkal? Csak épp kommerszebb szerkesztésben és a minimumot teljesítve, nem úgy, mint anno?

Mert értem, hogy szarul cseng, de szerintem ne is várjuk el, hogy kereskedelmi rádió legyen. A jó arculat és a fentiekhez jobban idomuló brand mondjuk elvárható lenne.
 #190159  Szerző: homerhamm

shadoe írta: 2021.02.10. 21:23
homerhamm írta: 2021.02.10. 05:51 Már megint olyan számokat találtak, ami semmilyen toplistán sins fenm, csak a Hypnotized... ÉBRESZTŐ PETŐFI RÁDIÓ!!!!!!!!
Ennek egyik jó példája a tegnap leadott "Real Groove" Kylie Minogue-tól. Isten ments, hogy "véletlenül" is a "Magic" szóljon tőle, inkább menjen le a sehol sem játszott, toplistát nem látott szám, csak hogy lássék, mennyire különlegesek, egyediek, frissek (és semmilyenek) vagyunk. Komolyan mondom, ötödik éve csinálja a Petőfi ezt az ovis játékot, mintha húznák a fogát, ha véletlen valami olyan számot is le kéne adni, ami teljesített is valahogyan a nemzetközi slágerlistákon. Amúgy tetszik, hogy ilyen szépen frissülnek a napi listák, de szerintem ne ilyen áron!
Mondjuk nekem ez a La Lana/Guy Artur szám bejön. :) De most itt a Hypnotized is: örülünk, hogy játszák, de fél év múlva olyan napi szinten fog "még" menni, hogy hányingerünk lesz tőle. :vomit: Aztán majd ez is mehet a High Hopes mellé...
 #190157  Szerző: shadoe

homerhamm írta: 2021.02.10. 05:51 Már megint olyan számokat találtak, ami semmilyen toplistán sins fenm, csak a Hypnotized... ÉBRESZTŐ PETŐFI RÁDIÓ!!!!!!!!
Ennek egyik jó példája a tegnap leadott "Real Groove" Kylie Minogue-tól. Isten ments, hogy "véletlenül" is a "Magic" szóljon tőle, inkább menjen le a sehol sem játszott, toplistát nem látott szám, csak hogy lássék, mennyire különlegesek, egyediek, frissek (és semmilyenek) vagyunk. Komolyan mondom, ötödik éve csinálja a Petőfi ezt az ovis játékot, mintha húznák a fogát, ha véletlen valami olyan számot is le kéne adni, ami teljesített is valahogyan a nemzetközi slágerlistákon. Amúgy tetszik, hogy ilyen szépen frissülnek a napi listák, de szerintem ne ilyen áron!
 #190082  Szerző: fdm019

Garfield írta:
shadoe írta: 2021.02.03. 22:06 Én azt is elég nagy gáznak érzem, ahogy az óraindító zenéknél teljesen levágják az introt, így "nagy kedvet"csinálnak legalább az óra elejének hallgatásához. Azért érdekes, hogy reklámra, reciprok IQ-jú sms és facebookos témákra, társadalmi hirdetésekre, és túltolt magyar számokra mindig van hely, idő és energia, de az a nyomorult intro, az fáj TT-nek. Nem, inkább bele a szám legközepébe. Ugyanezt csinálta a Class Fm-en is, jóformán egy szerencsétlen számnak se volt alkalmam megismerni az introját. A többi általam hallgatott magyar adó nem prüszköl az introk miatt, tisztességgel leadják, lásd R1, Gong, Aktív stb.
Nekem úgy rémlik, hogy csak akkor van levágva az órakezdő zenéről az intro, amikor Majoros van adásban, de lehet, hogy tévedek. Engem ezek a gyógyegér powerintrok sokkal jobban zavarnak. Mi a f.. az, hogy a rádió megkérdezi magától, hogy a dal "újsláger"-e, majd válaszol magának, hogy igen, ez egy "újsláger"?!??? Ráadásul képesek berakni 2019-es meg 2020 eleji dalok elé. :hit:
Sajnos ez a szitu.
 #190062  Szerző: Garfield

shadoe írta: 2021.02.03. 22:06 Én azt is elég nagy gáznak érzem, ahogy az óraindító zenéknél teljesen levágják az introt, így "nagy kedvet"csinálnak legalább az óra elejének hallgatásához. Azért érdekes, hogy reklámra, reciprok IQ-jú sms és facebookos témákra, társadalmi hirdetésekre, és túltolt magyar számokra mindig van hely, idő és energia, de az a nyomorult intro, az fáj TT-nek. Nem, inkább bele a szám legközepébe. Ugyanezt csinálta a Class Fm-en is, jóformán egy szerencsétlen számnak se volt alkalmam megismerni az introját. A többi általam hallgatott magyar adó nem prüszköl az introk miatt, tisztességgel leadják, lásd R1, Gong, Aktív stb.
Nekem úgy rémlik, hogy csak akkor van levágva az órakezdő zenéről az intro, amikor Majoros van adásban, de lehet, hogy tévedek. Engem ezek a gyógyegér powerintrok sokkal jobban zavarnak. Mi a f.. az, hogy a rádió megkérdezi magától, hogy a dal "újsláger"-e, majd válaszol magának, hogy igen, ez egy "újsláger"?!??? Ráadásul képesek berakni 2019-es meg 2020 eleji dalok elé. :hit:
  • 1
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • 196
  • 625