RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#190460  Szerző: Béci09

Rickykeee23 írta: 2021.03.10. 18:08 Nemtudom. Amikor veszik fel a mixet akkor a csacsogásuk is rajta van és ugye nem rég bevezették Geriék a Classic Szerdát aminek épp ez a lényege. Mindenesetre nekem tetszett a mix.
Erről a classic szerdáról nem is tudtam, mert többnyire csak a helyi sávot és a DS-t hallgatom, de akkor lehet, hogy emiatt van. Bár szerintem nem, mert a Tiesto - Ritual meg Ed Sheeran - I don't care az még erős túlzással sem nevezhető classic zenének. A megszólalásokat könnyen ki lehet vágni, ha szükséges. Minden esetre elég furcsán van megoldva, tavaly más DJ-k helyettesítették Begit, amíg szabin volt
 #190459  Szerző: Rickykeee23

Nemtudom. Amikor veszik fel a mixet akkor a csacsogásuk is rajta van és ugye nem rég bevezették Geriék a Classic Szerdát aminek épp ez a lényege. Mindenesetre nekem tetszett a mix.
 #190458  Szerző: Béci09

A mai "Live" Mixben csak 2019-es és régebbi zenék voltak, tuti hogy egy kb. egy éves mixet vettek elő ezek a szerencsétlenek.
 #190453  Szerző: noartist

djlacee írta: 2021.03.09. 22:14 100% vélemény: szerintem Balázsék mindig csak egy vacak Bumeráng másolat voltak. Change my mind.
Nagyon kíváncsi lettem volna, hogyan alakul a verseny, ha 2009-ben nem cseszik szét a két kerrádiót. Pirítós vs Bumeráng. Ez azonban sosem fog kiderülni, sajnos.
 #190451  Szerző: Béci09

Annak mi lehet az oka, hogy a 92.2-t már le is zárják, a 89.5 felett pedig már lassan két hónapja ülnek? Tudtommal a végére mindkettőnél egy pályázó maradt, tehát a tartalmi vizsgálat nem is lényeges.
adam1400 írta: 2021.03.10. 12:22 Este Antonio itt járt Gergő szülinapja miatt :chinese:
Az meg ki a bánat? :oops:
 #190447  Szerző: adam1400

Este Antonio itt járt Gergő szülinapja miatt :chinese:
 #190446  Szerző: djlacee

100% vélemény: szerintem Balázsék mindig csak egy vacak Bumeráng másolat voltak. Change my mind.
 #190445  Szerző: Adam

gyuri133 írta: 2021.03.09. 15:42 Egyetértek Adam-mal, kb. 20 éve minden normális kerrádióban alap, hogy reggel show-műsor van. És Balázsék ezt a műfajt nagyon magas szinten művelik, nem hiába piacvezetők 2009 óta. Aki hallgatja, tudja, hogy profi szakmai háttér van mögötte, és minden adásra felkészülnek. Sokan mondogatják azt a baromságot, hogy nincsenek témáik, csak röhögésből áll az egész műsor. Aki ezt mondja, vagy nem hallgatta a műsort soha, vagy hazudik. Mindig van egy téma, amihez hozzászólhatnak a hallgatók is, interjúk, játékok, stb.
Teljes mértékben egyetértek veled. Egy profi csapattal dolgoznak, akik 10 éve együtt dolgoznak, tudják hogy kell reggeli show műsort készíteni. A szerep elosztás is olyan amilyennek lennie kell, van egy domináns szereplő (ez Balázs) és a másik kettő pedig Balázzsal és egymassal is teljesen ellentétes karakter, akik a felhozott témákat a maguk szemszögéből kommentálják, dolgozzák fel. A Retron ezt az egyensúlyt valahogy nem érzem, van egy sokkal dominansabb Bochkor, és inkább Lovász szivatasara van kihegyezve a műsor. De ettol még jó az is! De nekem a Balazsek jobban bejön, ez persze magánvélemény.

Ossz Hallgatottságban valószínűleg a Retro Bocskorékkal megelőzte Balazsekat, de ez inkább a vételkörzet miatt van, illetve itt is lehet trükközni hogy éppen melyik korcsoportban vagy melyikben nem!
gyuri133 írta: 2021.03.09. 15:42 A zene pedig azért kevesebb, mint a petőfin, retrón, stb. mert a helyi reklámblokkok, amiknek a nagy része helykitöltő önpromóció, sok időt elvesznek. Mindenki jobban örülne, ha ezt az időt zene töltené ki, de a hálozatos rádiózás ezzel jár. Majd ha megnyerik a 89.5- öt, akkor remélhetőleg átminősítik országossá, és akkor több zene lesz.
Igazából annyival kevesebb a zene, mint korábban, hogy van az új 10 perces központi hirblokk. Ennyi. Ami egyébként nagyon hasznos, és mióta Hunyad Ákos szerkeszti, jó is! De a 15 perces hirblokk már a Class FM esetén is megvolt 6:30-kor.

A halozatos rendszer miatt pedig nincs kevesebb zene, több reklám szerintem, sőt inkább ellenkezőleg: itt vidéken 2 freki vetelkorzetében autózók reggelente, itt úgy néz ki a menetrend, hogy 6:30-kor vége a Megszólalásnak, jön egy rövid reklám, majd egy zene. Ezalatt a zene alatt a 96,4-en további reklám megy, illetve lehet hogy par vidéki frekvencián is. De nálunk zene. Majd 6:35 körül jön egy rövid helyi hirblokk, utanna meg a hosszabb központi.
 #190444  Szerző: shadoe

tomee írta: 2021.03.09. 19:20 Az emberek bizonyos részénél a pisi-kaki humor időkénti kötelező jellegű behozatala veri ki a biztosítékot, illetve az, hogy ez a dolog nyakon van öntve még egy olyan megidealizálással is, hogy "de hát az embereknek erre van igénye", ami egy nonszensz. Ez a gondolkodás valószínűleg Balázs kereskedelmi tévés múltjából fakad, de ez egy baromság, nem kell minden primitív ösztönt a legnagyobb természeteséggel kiszolgálni.

A műsor ettől még zömével nem erről szól, és amúgy valóban jó, de ez egyáltalán nem hiányzik belőle.

A másik adón Bochkor a saját demagóg természetével dolgozza fel a mindennapok témáit, nagyjából úgy, mint amikor egy kocsmában a legnagyobb dumás csávó elkezdi a világot magyarázni a hallgatóságának, akiknek amúgy sincs véleményük semmiről, ezért bármit elhisznek annak, aki dekódolja számukra az amúgy összetett világot 1-2 frappáns mondatban. És még ezt élvezik, valamint rendkívül hálásak is. Szemben ott ül vele az amúgy értelmiségi körökben is otthonosan mozgó Lovász, akit még jól körbe is röhögnek, amikor megprobálja árnyaltabb aspektusba hozni a témákat.

Nagyjából most ez reggeli műsor tekintetében a felhozatal.
A reggeli műsorokat illetően számomra a Te véleményed áll hozzám a legközelebb. Nem szeretnék erről nyilatkozni többet, én, amikor még a R1 katasztrófa volt zeneileg, hallgattam néha Balázsékat, sőt a Class Fm-es korszakban is elvétve. Ez igaz volt a Petőfire is, amikor még úgy hívták a reggeli műsor felelősét, hogy Buda Marci. Ez mára nálam teljesen megfordult, évek óta egyáltalán nem hallgatok reggeli műsorokat, sőt eszem ágában sem lenne akár foglalkozni is bármelyikkel, ellenben hallgatom a zenét, és ez nyilván nem véletlen. A reggeli felhozatalt tehát szerintem elég jól kielemezted, ez van, én írnék a zenéről akkor. Szerintem a zenei felhozatal már korántsem ennyire vészes. Én ugyan nagy kritikusa voltam a 2020 előtti Rádió 1-nek, most meg a Petőfit savazom néha, de azt nem mondhatom, hogy alapvető zenei trendektől, slágerektől fosztanának meg minket, mert ha a kettőt együtt nézzük a helyiekkel, nem lehet azt mondani, hogy ne lenne a világ popzenei termésének legjava elérhető Mo.-n. A helyzet nagyságrendekkel jobb, mint akár 1-2 évvel ezelőtt, és ezért valamennyi rádió - a hibáival együtt is - tett valamit. Ki többet, ki kevesebbet. Véleményem szerint a R1 tette a legtöbbet, de ez csak egy szubjektív vélemény.
 #190443  Szerző: tomee

Az emberek bizonyos részénél a pisi-kaki humor időkénti kötelező jellegű behozatala veri ki a biztosítékot, illetve az, hogy ez a dolog nyakon van öntve még egy olyan megidealizálással is, hogy "de hát az embereknek erre van igénye", ami egy nonszensz. Ez a gondolkodás valószínűleg Balázs kereskedelmi tévés múltjából fakad, de ez egy baromság, nem kell minden primitív ösztönt a legnagyobb természeteséggel kiszolgálni.

A műsor ettől még zömével nem erről szól, és amúgy valóban jó, de ez egyáltalán nem hiányzik belőle.

A másik adón Bochkor a saját demagóg természetével dolgozza fel a mindennapok témáit, nagyjából úgy, mint amikor egy kocsmában a legnagyobb dumás csávó elkezdi a világot magyarázni a hallgatóságának, akiknek amúgy sincs véleményük semmiről, ezért bármit elhisznek annak, aki dekódolja számukra az amúgy összetett világot 1-2 frappáns mondatban. És még ezt élvezik, valamint rendkívül hálásak is. Szemben ott ül vele az amúgy értelmiségi körökben is otthonosan mozgó Lovász, akit még jól körbe is röhögnek, amikor megprobálja árnyaltabb aspektusba hozni a témákat.

Nagyjából most ez reggeli műsor tekintetében a felhozatal.
  • 1
  • 286
  • 287
  • 288
  • 289
  • 290
  • 1022