Adam írta: ↑2021.03.13. 00:17
Túl nagy jelentőséget tulajdonítatok a 89,5-nek. Egyszeru freki csere lesz...,
Szerintem bármelyik rádió is költözik a 89.5-re az nem nevezhető egyszerű freki cserének.
Adam írta:
Nem is ertem hogy lehet ilyen ostobaságot vizionálni, hogy fel lesz esetleg adva több freki, mert hogy csak a nagyvárosokban van létjogosultsága.
Csak találgatunk, ugyanúgy mint te, és ahányan vagyunk, annyi nézőpont van. Veled ellentétben én pl. nem a kedvenc rádiómról beszélek, hanem csupán egy rádióról. Egy olyan rádióról, amely vidéken annak ellenére sem túl erős, hogy kannibalizálta a vidéki rádiókat és megkapta az egykori országosan piacvezető reggeli műsort. Egy olyan rádióról, amely mögött nem szakmai, hanem egy olyan politikai befektetői kör áll, ami épp a rádió elsődleges célcsoportjánál nem teljesít túl jól. 2016-ban ki kellett váltani a Class FM-et, amit egyrészt a Petőfi mainstream irányba mozdításával, másrészt a Rádió 1 hálózat létrehozásával és hirtelen felduzzasztásával lett megoldva (és ami mindkét esetben felemásra sikeredett). Azóta viszont az egyetlen országos kereskedelmi frekicsomagon újra ennek a politikai érdekkörnek a rádiója szól, ami egyrészt a valódi országos mivoltának, másrészt a nemrég történt átalakításnak köszönhetően sokkal hatékonyabban éri el a hallgatókat, mint a Rádió 1. Én ebből indulok ki.
Innentől ha logikusak akarunk lenni, akkor 2 lehetséges folytatást látok. Az egyik az, amit korábban is írtam, hogy a 89.5 mellé nem lesz "országos" hálózat, mivel ilyen szinten egyáltalán nem tud hatékonyan működni. Ezt tartom valószínűbbnek. A másik lehetőség, hogy a Retróhoz hasonlóan lesz itt is egy komplett rebrand, vagy ha úgy tetszik, akkor a pót Sláger Rádió mellé lesz egy pót Danubius (vagy Class), ami már vidéken is emészthetőbb. Ha igazak a Petőfi átalakításáról (félreállításáról) szóló hírek, akkor ennek az esélye is nő, viszont közpénz ide vagy oda, egy ekkora hálózat fenntartása rengeteg pénzbe kerül és nagyon pontosan kellene pozicionálni ahhoz, hogy úgy legyen kellően hatékony, hogy közben nem a nagy tesó elől szedi el a hallgatókat.
tomee írta:Lehet furán fog hangzani, de a Retro meg a R1 kálváriáját elnézve mostanra arra az álláspontra jutottam, hogy összességében nem tett jót a hazai rádióknak, hogy magyar kézbe kerültek. Ezt olyan értelemben értem, hogy égetően szükség lenne már valami kivülről behozott "up to date" szakmai tudására, amivel kicsit felzárkóztatnák a szakmát 2021-hez, ahelyett, hogy a '90-es meg a 2000-es évek elején szerzett tudásból próbálnak még mindig valamit összebarkácsolni. Vagy intuitív módon új utakat keresni, lásd: Music FM...
Szinte biztos vagyok benne, hogy ha jelenleg, teszem azt, egy amerikai befektető hirtelen rádiót indítana, sarokba állítaná a teljes jelenlegi felhozatalt, de legalább rá lennének kényszerítve, hogy ők is igazodjanak.
Hatalmas +1.