potyi írta:Akkor fusd át mégegyszer, mit írtál: "a frekvencia csomagjanak köszönhetően az orszag minden pontján elérhető". Erre reagáltam, hogy ez a gyengébbik hálózat, így nem érhető el az ország minden pontján.Glenn írta: ↑2021.03.14. 17:35Nem így van, mert ez az egykori Danubius hálózat, ami kisebb elérésű volt, mint a Slágeré. Pl. délkeleten van, ahol csak kijön a zajból...Igazából azt nem értem hogy jön ide a 2012-ben megszűnt sláger rádió frekvencia hálózatRetro-Radio1 lefedettség összehasonlítás volt.
potyi írta:Ez sem változtat a lényegen, mely szerint 1 országos és 1 kvázi országos kommersz könnyűzenei adó kevés, kellene egy 3. és akár egy 4. is. Csakúgy, mint pl Csehországban, Romániában vagy Szlovákiában.Ott sincs több országos hálózat. Szlovákiában pl. az állami adókon kívül csak részországos kereskedelmi adók vannak. Nem tudsz egy olyat mondani, amit bárhol jól lehetne fogni. Sajnos ez abból fakad, hogy kis területűek ezek az országok, az adások messze beszólnak idegen területekre. Ráadásul itt akkor kezdődött a CCIR sávban a frekiosztás, amikor már évtizedek óta működtek határmenti adók Ausztriában és Jugoszláviában. Emiatt van arrafelé kevesebb adónk, akár az országos, akár a helyi viszonyokat nézzük.
potyi írta:De ne csak a Retro Rádió szóljon mainstream popzenei adóként az egész országban, hanem legyen alternatívája is. Akár a Dankó hálózatát írják ki kereskedelminek, vagy a Dankó helyett legyen valami széleskörben hallgatható közszolgálati adó.Ezzel két gond van. A legnagyobb baj az, hogy a Dankó még véletlenül sem országos, már ami az FM-et illeti. Ezenkívül a hallgatottsága sem nulla (én is hallgatom) és valódi közszolgálati csatorna a magyar zenei tematikájával. Szükség van rá, sokkal inkább, mint pl. a Bartókra. Az én ötletem az lenne, hogy ezt a két programot vonják össze, nappal Dankó, éjjel Bartók (ilyesmi koncepció az M2 Petőfi TV is, vagy pl. Szerbiában az RTS BG 2-3). Ezután jó pár FM freki ürülne, amivel akár a Rádió 1, vagy más kereskedelmi hálózat feljavítható lenne.
Az igazat, csakis az igazat, a színtiszta igazat mondom, Isten engem úgy segéljen!