Abban egyetértek veled, hogy a Bartók és a Dankó lazán összevonható lenne, de szerintem pont elég lenne déltől egy nótacsokor, ahogy régen, esetleg hétvégén egy Szívküldi. Hát akkor szabaduljon fel a Bartók hálózat és legyen kereskedelmi! Az érvelésed amúgy értem, csak nem értek egyet, mert a Dankónak lehet, hogy van 2-300.000 hallgatója, de a Petőfinek több mint 1.000.000, amit most valószínűleg azért kell elküldeni, hogy a tulajdonosi körnek több pénze legyen a Rádió1-Retróból... Ezt senki ne mondja nekem, hogy így rendben van.
Az első idézet egyébként nem tőlem van.
Leakadhatunk a kisebb-nagyobb vételi lyukakon, de alapvetően az van, hogy Szlovákiában a lakosság legnagyobb része eléri ezeket: Funradio, Europa2, Expres, Jemné, Vlna. Csehországban pedig ott a Country, Evropa2, Fajn, Hey, Hitrádio network, Kiss, Cas, Blanik, Rock, Impuls. Gyakorlatilag mindegyik egy kiváló kereskedelmi rádió, hatalmas a választék a hallgatónak és a verseny a minőséget jelentősen megdobja. Ergo nem fordulnak el a rádióhallgatók ÉS A HIRDETŐK - kedves Petőfi-gyilkos ötletgazda - a rádiózástól, ahogy az itt 2009 óta évről-évre rohamos tempóban történik, legnagyobbrészt az elcseszett médiapolitika miatt.
Itthon pedig áprilistól Rádió 1, Retro Rádió, néhol Best FM van, és kész, ráadásul mindhárom egy tőről fakad, nem érdeke a verseny. Cserébe viszont van egy csodás Dankónk, Bartókunk, MKR-SZIR-ünk, Máriánk és Karc FM-ünk, meg majd egy turulmadaras Petőfink míves, veretes nyelvezettel és vadiúj hazai rockzenével. Senki nem fog tudni meggyőzni arról, hogy ez így jól van.
Ha már egészséges rádiós piac nem tud lenni, legalább akkor a Best FM is kapjon meg minden létező helyi, meg üres frekit, hogy legyen 3 opció a könnyűzenét kereső rádióhallgatónak, tehát a döntő többségnek. Attól még, hogy a két vallási adó meg a Karc FM van erőltetve zenei kerrádiók helyett, nem fogják őket hallgatni, ahhoz tartalom is kéne.