shadoe írta: ↑2021.03.22. 20:57Itt szerintem nem új slágerek lesznek, hanem a meglévőket vagdossak majd ki rotációból, gondolom majd a Way Back Home-ot kivágják, pedig az egy tök jó szám. Persze kell helyette a további Beatrice, meg Ákos.Snake05 írta: ↑2021.03.22. 20:44 Elemezgettem egy kicsit az utolsó előtti Tiszttartó-féle TOP 40-et.Szia! Ez eddig itt az én melóm volt, teljesen ugyanilyen hozzászólásokkal boldogítottam a topikot egy évig. Össze-vissza elemezgettem a zenei szerkesztést, az aktuális nemzetközi listákat hasonlítottam össze a Petőfiével. Mindenben teljesen igazad van, és örülök, hogy tovább viszed a műszakot helyettem is. Mostanában én is pont ugyanezekre a dalcímekre és jelenségekre figyeltem fel. Az utolsó megjegyzéseddel pedig végképp egyetértek. Ami nekem a fentieken kívül még nagyon furcsa, hogy az utóbbi kb. 2 hétben már egy megveszekedett új zenét se tettek be a Top 15/Top 40 lajstromba, ami talán azért lehet, mert a vezetőség már lemondott arról, hogy befuttasson itt még bármilyen új zenét? (Nem is nagyon lehet, kivéve, ha 2-3 hétig akarnak még játszani valamit, mint a Kids Againt, a Willowt, a Space-t vagy az Over Now-t.) Nem mondok vele újat, mert sokan vagytok így ti is vele, én a Top 15-öt, ill. Megyesi Gábor műsorait - a hétvégi mixekkel együtt - fogom innen egyedül hiányolni, és már kutatom fel a forrásokat a környező országokból, hogy honnan fogok kb. ezekhez a Hot AC típusú új zenékhez hozzájutni. A napi listák elég szerencsésen egészítették ki a R1 mellett a hazai zenei felhozatalt (hiszen a R1 játssza a nagy Number One-okat is), a Petőfi napi rotációjáról és a listákon a zenék pozicionálásáról pedig én is, te is, és még sokan mások kifejtették a teljesen jogos véleményüket.
- The Weeknd-től a Save your tears kb. mindenhol listavezető, itt a nagyon megtisztelő 36. helyet birtokolja.
- Justin Bieber - Anyone új belépőként van megjelölve, pedig januárban párszor már lejátszották, aztán két hónapra elküldték pihenni. Sok dal járt már így, hogy viszonylag hamar felfedezték, párszor leadták, majd amikor újra elővették, már kikopott a nemzetkzi listákról (pl. I Miss u, Positions, Hold on tight). A legtöbbet pedig pár lejátszás után elfelejtik, pl. Taylor Swift Willow, Topic/A7S Why do you li to me.
- Olyan number one-ok vannak teljesen mellőzve, mint a Lemonade vagy a Driver's llicense. Van helyettük Beatrice, Gwen Stefani, Sophie Ellis Bextor és hasonlók.
Az ilyen ordító hibák miatt is időszerű volt már a vezetőség cseréje, de attól tartok, hogy a helyzet nem sokat fog javulni.Azért legyünk bizakodók.