RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#191051  Szerző: homerhamm

Én már azt se zárom ki, hogy csak bizonyos műsorokba kavarnak bele. (Az esti magyarműsorba) És lehet, hogy az új vezérigazgató is Alvaro Soler, Panic at the Disco és Streets of You fan. :D Semmit nem tudni a zenei ízléséről, lehet szereti a Guns N Rosest. :D Nem tudni.
 #191048  Szerző: kondalyuk

Snake05 írta: 2021.04.03. 14:58 Tiszttartó biztos bosszúból ellopta a kereplőket. :D Viccet félretéve, egy zenei rádióban se harangszó, se kereplés nem kéne, hogy legyen, akár közszolgálati, akár nem. Még a Bartókon sincs, nem tudom itt minek ragaszkodnak hozzá lassan 15 éve.
Igazad van, ez csak egy olyan megjegyzés volt, hogy eddig odafigyeltek ezekre a 'hagyományokra'. A nagyon zene-korszakban is megmaradtak ezek a dolgok, a himnusz, a harangszó stb. Csak ha már csináljuk, akkor csináljuk jól...szerintem.
Snake05 írta: 2021.04.03. 14:58 Egyébként pedig sajnos az van, amire számítottam. Az új górék teljesen dilettánsok, eddig annyit sikerükt csinálniuk, hogy belebarmoltak a Tiszttartó-féle playlistbe - ezzel a színvonal kicsit sem emelkedett, sőt... Kíváncsi leszek, hogy mi lesz jövő héten, amikor már nem lesz playlist, nekik kell majd elkészíteni. Szerintem vissza fogjuk sírni szerencsétlen Tituszt.
Viszont én semmilyen különbséget nem veszek észre, teljesen azonos egy sima ünnepnapi műsorral az adás. Éjszakai műsor után 18 órás nappali rotáció 06:00-24:00-ig.
 #191047  Szerző: Snake05

Tiszttartó biztos bosszúból ellopta a kereplőket. :D Viccet félretéve, egy zenei rádióban se harangszó, se kereplés nem kéne, hogy legyen, akár közszolgálati, akár nem. Még a Bartókon sincs, nem tudom itt minek ragaszkodnak hozzá lassan 15 éve.

Egyébként pedig sajnos az van, amire számítottam. Az új górék teljesen dilettánsok, eddig annyit sikerükt csinálniuk, hogy belebarmoltak a Tiszttartó-féle playlistbe - ezzel a színvonal kicsit sem emelkedett, sőt... Kíváncsi leszek, hogy mi lesz jövő héten, amikor már nem lesz playlist, nekik kell majd elkészíteni. Szerintem vissza fogjuk sírni szerencsétlen Tituszt.
 #191045  Szerző: kondalyuk

Lehet elkerülte a bent dolgozók figyelmét, de szerintem nagyszombaton 12:03-kor vadul harangozni a hírek előtt egy országos közszolgálati rádióban elég nagy hiba. Idén nem minden harang ment Rómába...
 #191044  Szerző: djlacee

Pedig szerintem teljesen normális lenne, ha a közszolgálati médiának is lenne egy kereskedelmies csatornája (Ö3, SRo 1, Bayern 3...), főleg akkor, ha az egyik országos kereskedelmi hálózatot megsemmisítették. Más kérdés, hogy emellett a közszolgálati médiának kötelessége lenne a "kulturálisabb" rétegigényt is kielégíteni (FM4, Rádio_FM, Rádio Wave...)
 #191043  Szerző: noartist

Fontos megjegyzés: ezzel senkit nem akarok megsérteni, volt egy csomó klassz dolog a most kivezetésre kerülő Petőfiben is. Nekem egyszerűen csak idegen a kereskedelmi rádiózás a közszolgálati média égisze alatt. Ha az elmúlt néhány évet nem Petőfinek, hanem Class FM-nek hívták volna, és nem az MTVA gondozásában működik, még azt is mondom, hogy tök oké. A többit eldöntötte volna a piac - ha lett volna konkurencia is.

Nekem ez nem jött át így. De legalább ezt is kipróbálták, és rájöttek, hogy nem működik.
 #191042  Szerző: noartist

Ha már közszolgálat.

Az egy dolog, hogy az országos kereskedelmi rádiózást felrobbantották, majd a maradványait hamvasztást követően beletöltötték a magyar média végső visszaszámlálását végző homokórába - de nem biztos, hogy az ezáltal keletkezett űrt a közszolgálatnak kellett volna betöltenie. Az örömteli, hogy a szándék megvan, és sok-sok év után hamarosan leveszik a Class FM-es/Danubiusos kabátot szerencsétlen Petőfiről, de teszek egy javaslatot, mitől lehetne közt szolgáló egy zenei rádió.

Például attól, hogy ismét csak olyan zenéket játszik, amelyekkel a hallgató máshol nem találkozik. Nem, nem Ákost. Nem is Rúzsa Magdit. De Majkát sem feltétlen.

Hanem például ilyeneket. (Ezt speciel csak este 10 után, természetesen.)

A végtelenségig tudnám sorolni, mennyi olyan stílus van, melyeket lehetne tematikus órákban játszani a rocksztárrá avanzsált Petőfin, a nappali rotáción felül (amit szintén rengeteg csemegével lehetne feltölteni).

Sőt, adok egy tanácsot is, tök ingyen: internet! Tematikus rádiók! Fiatalok, elérés! Egy szuperül összedobott, igényes alkalmazás social media kampánnyal.

Az infrastruktúra megvan hozzá, és a Magyar Rádió néhány korszakától eltekintve még mindig a legpatinásabb tulajdonnevek egyike Magyarországon. Ne hagyjuk veszni, merjünk vele építkezni.
 #191012  Szerző: homerhamm

Szerintem június elején lesz valami észrevehetőbb változás, a playlistet se frissítették egy hónapja, csak egy szám kerükt be Black Eyed Peas ft. Shakira - Girl Like Me. De magyar zenéből mindennap mutatnak újat este.
 #191011  Szerző: Robca87

Ahogy az várható volt egyenlőre nem igazán van látható jele annak, hogy valamire készülnének. A napi playlist-et böngészve is csak arra tudok következtetni, hogy még Titusz keze van benne.
 #190996  Szerző: homerhamm

6:06-kor is Panic at the Disco... és ez a rádió csak rosszabb lesz.
  • 1
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • 625