Rickykeee23 írta: ↑2021.04.14. 16:00
Egy kis érdekesség a 89,5-ről. Régen amikor a Juventus szólt rajta, rengetegszer tudtam hallgatni RDS-el Mohács mellől. Ez hogyan volt akkor lehetséges?
Ha abban az időben bejött, akkor most is be fog.
Nalam is bejött. A Juventus 25 éve és később a Music is. Amikor megszűnt 1998-ban a kabhegyi adás, akkor a 89,5-on hallgattam tovább a Juventust Walkman rádión, meghosszabbított antennával. Voltak olyan pontok a házban, ahol a sima tekerős rádión csak ki kellett huzni az antennat teljesen és megfelelő irányba fordítani, és viszonylag jól bejött.
Később a 2000-es évek közepén már a hifis rádióval RDS-es vételt is el lehetett érni a padláson elhelyezett antannával (megfelelő hossz, megfelelően beállítva, koaxal levezetve a tunerhez). Telepített autoradioval szintén. Nyilván profi antennaval ez meg jobb lenne.
A 89,5 nagy előnye, hogy semmi sem zavarja szinte az egész országban. De itt nyugaton tényleg semmi. Szerintem jobban be fog jonni, mint a 95,8, amivel többet kellett küzdeni, hogy hallgatható legyen. Alap antennaval nem jön be, komolyabbal meg a 95,9 pécsi Kossuth zavarja.