RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#191901  Szerző: shadoe

Szerintem ezt a rádiót délután kell hallgatni. Ha csak kora délutánig figyeli az ember, elfogadom, hogy lehet kiábrándító, bár én a zenékben érzem a változatosságot. A Juhász Gergő-féle műsorvezetés ill. zenei sáv nagyon felhozza a rádiót, nekem abban az időpontban külföldi adóra sincs kedvem kapcsolni, annyira rendben van. Szerintem a slágerlista műsor jelenlegi formájában, a reggeli röhögősek ill. a túlzásba vitt mix műsoridő rontja a színvonalat, azokkal kéne valamit kezdeni. A rotáció alapján teljes értékű CHR/Top 40 rádió. (Végre.)
 #191899  Szerző: noartist

tomee írta: 2021.05.02. 17:39
noartist írta:
ddd666 írta: 2021.05.02. 16:33 Felháborító hogy a music fm helyére egy ilyen zeneileg nulla amatőr fos rádió kerülhet. Szégyen ez az ország!
Ugyanaz a zenei vezetője a Rádió 1-nek, mint a Music FM-nek is volt. A különbség is egyre kisebb. ;)
Ma kíváncsiságból hallgattam huzamosabb ideig, nagyjából kora reggeltől 3 óra magasságáig, és nyílván az is közre játszik, hogy ez már nem az én zenei világom, és minden napközbeni zenét kb. egy kaptafára hallok, de valahogy az egész rádóból hiányzik valami, ami miatt pl. az eléggé hagyományosan rádiózó Sláger FM, de még a Retro is órákra a rádió elé tud kötni.

Olyan, mintha egy végtelenített Spotify playlistet hallgatna az ember koppra ugyanolyan hangzásvilággal bíró zenékre, kb. tök feleslegesnek érzem a műsorvezetést, mert nem hangzik el semmi érdekesség a sz.r bulvár átkötő híreken kívül (nyílván itt már az van, hogy nincs már 15 másodperc se arra, hogy ne kapcsoljon el a hallgató ) a viccesnek szánt spotok valami iszonyatosan erőltetettek, nem tudom elhinni hogy bárki is őszintén tud rajtuk röhögni (a régi R1 meg főleg a Roxy olyanokat gyártott Bogival és Bakonyival, hogy a mai napig referencia anyagnak tudnák használni).

Nyilván itt ízlés kérdésről van szó, de amúgy ki-miért hallgatja ezt a rádiót? Mert a Class helyének átvételére még mindig kevésnek érzem, és a Music-ban is azért az egész hangvételből (!) érezte az ember, hogy tényleg azért dolgozik ott egy stáb, hogy "össze hozza az embereket", bárhogy is, szerethető rádió volt.
Ebben igazad van, a Music FM sokkal "közelebb" állt a hallgatókhoz. Például Fittikém műsorával is, de én a Rádió 1-ről a női hangot is NAGYON hiányolom (Mák Kata, Kiss Márti). Ez egy komoly hiányosság. Természetesen mindenki maradhatna, de simán lehetne sávot találni nőknek is még.
 #191898  Szerző: tomee

noartist írta:
ddd666 írta: 2021.05.02. 16:33 Felháborító hogy a music fm helyére egy ilyen zeneileg nulla amatőr fos rádió kerülhet. Szégyen ez az ország!
Ugyanaz a zenei vezetője a Rádió 1-nek, mint a Music FM-nek is volt. A különbség is egyre kisebb. ;)
Ma kíváncsiságból hallgattam huzamosabb ideig, nagyjából kora reggeltől 3 óra magasságáig, és nyílván az is közre játszik, hogy ez már nem az én zenei világom, és minden napközbeni zenét kb. egy kaptafára hallok, de valahogy az egész rádóból hiányzik valami, ami miatt pl. az eléggé hagyományosan rádiózó Sláger FM, de még a Retro is órákra a rádió elé tud kötni.

Olyan, mintha egy végtelenített Spotify playlistet hallgatna az ember koppra ugyanolyan hangzásvilággal bíró zenékre, kb. tök feleslegesnek érzem a műsorvezetést, mert nem hangzik el semmi érdekesség a sz.r bulvár átkötő híreken kívül (nyílván itt már az van, hogy nincs már 15 másodperc se arra, hogy ne kapcsoljon el a hallgató ) a viccesnek szánt spotok valami iszonyatosan erőltetettek, nem tudom elhinni hogy bárki is őszintén tud rajtuk röhögni (a régi R1 meg főleg a Roxy olyanokat gyártott Bogival és Bakonyival, hogy a mai napig referencia anyagnak tudnák használni).

Nyilván itt ízlés kérdésről van szó, de amúgy ki-miért hallgatja ezt a rádiót? Mert a Class helyének átvételére még mindig kevésnek érzem, és a Music-ban is azért az egész hangvételből (!) érezte az ember, hogy tényleg azért dolgozik ott egy stáb, hogy "össze hozza az embereket", bárhogy is, szerethető rádió volt.
 #191897  Szerző: noartist

#191896  Szerző: almos629

ddd666 írta: 2021.05.02. 16:33 ...
Ez aztán építő jellegű kritika, gartulálok! :)
 #191895  Szerző: ddd666

Felháborító hogy a music fm helyére egy ilyen zeneileg nulla amatőr fos rádió kerülhet. Szégyen ez az ország!
 #191894  Szerző: almos629

A R1 hálózat elkészült, minden fontos városban van frekijük, nyilvánvaló, hogy nem akarnak már terjeszkedni. A Best FM sem lesz már több helyen szerintem. A R1-nél még azon behetne javítani, hogy a "halott", jellemzően kisvárosi adásokat beolvasztják a legközelebbi nagyobb város R1-ébe, így remélhetőleg sehol nem lennének fél éves programajánlók és két hetes hírblokkok. Pl. a hadúsági frekiket simán át lehetne írni az MCDB nevére és mehetnének is a 95 vételkörzet-bővítésébe.
 #191887  Szerző: Gyurii

potyi írta: 2021.05.01. 21:17
Gyurii írta: 2021.04.29. 18:41 Szeghalmi 99.4 Dankó simán lehetne R1 freki, azt az Észak-Békés, Dél-Jász-Hajdú régiót kiegészítené.

Komádi 89.9 elégséges Dankónak arra a területre.
Püspökladány 91.8
Ózd 99.5 (jelenleg Rádió M)
Ajka 88.8
Vasvár-Hegyhátsál 103.0
Pécs 101.7 (jelenleg Pécs FM)
Berettyóújfalu 90.3
Szentes 106.1
Mosonmagyaróvár 100.7
Záhony 90.4
Sárospatak 89.8
Tata 91.9
Fehérgyarmat 99.5 (jelenleg Rádió Som)
esetleg Telkibánya 99.2
esetleg Aggtelek 107.9

Ha ezek még valahogy meglennének, gyakorlatilag közelítene a 100%-hoz az autós vétel. De félreértés ne essék, már így se semmi, amit elértek.
Persze jogos. Viszont idővel lehet 1-2 lyukat majd betömnek, a maradék meg Best FM... :D
 #191886  Szerző: potyi

Gyurii írta: 2021.04.29. 18:41 Szeghalmi 99.4 Dankó simán lehetne R1 freki, azt az Észak-Békés, Dél-Jász-Hajdú régiót kiegészítené.

Komádi 89.9 elégséges Dankónak arra a területre.
Püspökladány 91.8
Ózd 99.5 (jelenleg Rádió M)
Ajka 88.8
Vasvár-Hegyhátsál 103.0
Pécs 101.7 (jelenleg Pécs FM)
Berettyóújfalu 90.3
Szentes 106.1
Mosonmagyaróvár 100.7
Záhony 90.4
Sárospatak 89.8
Tata 91.9
Fehérgyarmat 99.5 (jelenleg Rádió Som)
esetleg Telkibánya 99.2
esetleg Aggtelek 107.9

Ha ezek még valahogy meglennének, gyakorlatilag közelítene a 100%-hoz az autós vétel. De félreértés ne essék, már így se semmi, amit elértek.
 #191882  Szerző: Snake05

Mióta megy a szörfözős játék, teljesen aránytalanul vannak elosztva a megszólalások szinte minden órában, általában 6-7 zenén keresztül nincs egy darab konf se, majd kettő is van egymás után az óra/félóra végébe belesűrítve, hogy a szövegarány meglegyen. Azt meg el sem tudom képzelni, hogy az elméletileg profi műsorvezetőknek mi a fészkes fenéért tart 20 percig a nyertes felhívása és a kb. 30 másodperces beszélgetés megvágása.
  • 1
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • 252
  • 1031