Az igazat, csakis az igazat, a színtiszta igazat mondom, Isten engem úgy segéljen!
Köszönöm, hogy időnként emlegettek, meglepődve olvasom a nevem. Egyetlen ember miatt távoztam a rádióból és ő Sivák Péter. Egyszerűen nem akartam egy dilettáns szerencsétlen irányítása alatt dolgozni, aki először a beosztásomat akarta elvenni, majd a pénzem is. Egyik sem sikerült neki. Azonnali távozásom után 2 hónapig ismételtette a műsoraimat a megkérdezésem nélkül, mert fogalma sem volt, mit kezdjen a fennálló helyzettel. A műsorok a cég tulajdona, letilthattam volna, de ez nekem ingyen reklám volt + rajta röhögött mindenki. Persze csak a háta mögött, mert kellett az állás és a pénz.
Aki azt írja, javult a Retro, az legyen kedves elővenni a 2019-es, majd 2020-as, majd 21 tavaszi hallgatottsági mutatókat, az Nmhh oldalán megtalálja. A tények makacs dolgok: 2019-ben 1,9m volt a hallgatottság, ez 2020 szeptemberében, a távozásomkor 1,6m körül volt, majd jöttek a nagy átalakítások, szerencsére már nélkülem. Stabilan 1,5-ös számot hoz a rádió jelenleg is, amivel kapcsolatban érdeklődve hallgatnám a magyarázatot, hogy a hatalmas átalakítások után miért ilyen gyengék az eredmények? Persze a válaszokat minden szakember tudja: az a kb 400.000 ember hiányzik, akik nem találják az évekig hallható 60-as, 70-es éveket / utálják a Bochkort / nem magazinműsorokat akarnak hallgatni / rettenetesen gyengének tartják a maradék zenei műsorokat vagy összességében rettenetesen gyengének tartják az egész rádiót... A várva várt “eddig nem hallgatta” tömeg meg valahogy nem jött meg. Kiért és miért jött volna? Egy 20 éves, elavult recept alapján működő, erőltetett reggeli deja vu miatt? Vagy 28 db 90-es évek slágere miatt? Az is médiatörténeti szenzáció, hogy 2020 augusztusában több ezer ember kéri, követeli minden lehetséges fórumon, hogy BG ne jöjjön a Retroba. Senkit sem érdekelt ez, valamiféle tervet végre kell hajtani, úgy tűnik, mindenáron...
Rengeteg mindent írhatnék még ide, hiszen első perctől ott voltam, amikor a Retro országos lett, én szólaltam meg először éjfél után, olyan klasszikusokat mutattam be a Retro Top 40-ben, amiket soha senki... Kevesen tudják, hány Dévényi műsort raktam össze és hány Poptarisznyát, mert nem fényeztem magam, végeztem a dolgom. Meghálálták...
De a Retro mélyrepülése, Sláger rádiós klónozása csak egy a sok közül ettől a “remek” szak(?)embertől, aki most épp a Best Fm-et is tönkreteszi valami “lopott” adatbázissal, ahol néhány számban valami angol nyelvű szöveg vagy konf hallható... Műanyag pop keveredik néha a “gitárnyűvő big bandekkel” és még le is nyilatkozzuk ezt, hatalmunk csúcsán, pedig okosabb lenne, ha hallgatnánk, mert rajtunk röhög a szakma. De miután talpnyalókkal vettük körbe magunkat, csak azt halljuk, amit hallani szeretnénk.
Ez lenne a rádiós szakma 2021-ben? Ez lenne a szint? Valóban ennyit tud 3 rádió Géniusza, aki még Bochkort is irányítja? (ismerve a Gábort, ezen a baromságon hangosan röhögtem) Legalább egyszer, egyetlen rádiót sikerülne neki zenei moslék helyett arculattá varázsolni. Vagy szerkesztésben, műsorvezetésben utat mutatni. De mi alapján, ha sosem volt egyik sem? Hogy is mondta Dooku gróf a Csillagok háborújában? “Minél nagyobb a büszkeség, annál nagyobb a bukás”.