tomee írta: ↑2021.06.16. 08:59 Nekem személy szerint az azonosító + név kombináció jött be, azzal én sem értettem egyet, hogy idővel a Petőfi nevet is el akarták hagyni, azt hiszem volt egy ilyen elképzelés is. Ugyanakkor abban mindig éreztem némi képzavart, hogy bár érthető módon Petőfi = fiataloknak szóló kontentként van aposztrofálva, az égvilágon semmilyen módon nem köthető semmifajta zenei tartalomhoz, tekinve, hogy irodalmi személyiségről van szó. (a Kossuth meg Bartók megnevezés a másik kettő adón ezzel szemben inkább alátámasztható).Igen, lehetne MR2 Petőfi is akár, nem lenne zavaró, csak ugye mi a fene az az MR2?
Miért a Petőfi a kettes. Miért nem az 1-es? Ja, persze, a Kossuthon vannak a hírek, ezért 1-es. Ki az, aki eldönti, melyik a legfontosabb, azaz az egyes?
És van már 4-es meg 5-ös is.
Most ha lenne MR2 vagy 3, 4, akármi, az miért lenne jó? Arctalan, semmilyen, nulla, kb. ezt hozná el, mert az szerintem nagy dolog, ha egy rádiónak saját egyedi neve van. Ez, amit Rákosiék (akiket most is tarkón lőnék) kitaláltak, időtálló. Jó ez így, úgyis az minősít, mi szól rajta. Nem-e?
Az igazat, csakis az igazat, a színtiszta igazat mondom, Isten engem úgy segéljen!