Az Európai Top 40-et is újra lehetne indítani, régen imádtam összehasonlítani a 104.6 Best EURO Top 40-ével. 

IstvánB írta: ↑2021.06.16. 20:21 A számozás az elindulás sorrendjében történt.Igen, bár az MR elnevezés csak 2007-ben jelent meg. Előtte Budapest I. és II. volt, majd Kossuth, Petőfi és 3. műsor lett.
MR1 1924
MR2 1933
MR3 1960
stb
tomee írta: ↑2021.06.16. 08:59 Nekem személy szerint az azonosító + név kombináció jött be, azzal én sem értettem egyet, hogy idővel a Petőfi nevet is el akarták hagyni, azt hiszem volt egy ilyen elképzelés is. Ugyanakkor abban mindig éreztem némi képzavart, hogy bár érthető módon Petőfi = fiataloknak szóló kontentként van aposztrofálva, az égvilágon semmilyen módon nem köthető semmifajta zenei tartalomhoz, tekinve, hogy irodalmi személyiségről van szó. (a Kossuth meg Bartók megnevezés a másik kettő adón ezzel szemben inkább alátámasztható).Igen, lehetne MR2 Petőfi is akár, nem lenne zavaró, csak ugye mi a fene az az MR2?
tomee írta: ↑2021.06.15. 08:01visszaállítani az MR1-MR2-MR3 aznosítókatAz elég nagy baj lenne, tekintve, hogy a jelenlegi nevek nem tegnapelőtt óta vannak és tökéletesen kifejezőek (szerintem).
noartist írta:A Magyar Rádió beszántása egyébként az egyik legnagyobb bűn volt. Az MR egy nemzeti kincs komoly történelemmel, és megérdemelt volna több tiszteletet. De mindegy...Természetesen ez a megállapítás butaság. Nem lett beszántva, ma is működik és nemzeti kincs mivoltában is érintetlen. Mint nemzeti állami médium, logikus döntés a szintén e státuszban lévő televízióval történt összevonása. Egyébként is egy cég volt, míg a hetvenes évek elején szétválasztották, de persze csak papíron. És eddig is csak papíron voltak külön, a létező helyzet lett "legalizálva". Máshol is így van ez, lásd pl. ORF, RTVS, RTVE, HRT, BBC, RAI, stb.
pébégáz írta: ↑2021.06.15. 09:36 Az adókat MR1-2-3-nak nevezni már azért nem lehetne, mert a Magyar Rádió, mint önálló intézmény nem is létezik. Legfeljebb MTVA 1-2-3 lehetne, de az meg hülyén hangzik.A Magyar Rádió beszántása egyébként az egyik legnagyobb bűn volt. Az MR egy nemzeti kincs komoly történelemmel, és megérdemelt volna több tiszteletet. De mindegy...