RADIOSITE Fórum

• Retro Rádió

#193223  Szerző: p0tyi

[politika]
Megjelentek a direkt propagandahírek is a hírblokkokban, arcpirító tálalásban. Jakab Péter "luxus"autója, a fővárosi városvezetés "hibái", Magyarország kezelte a "legsikeresebben" a járványt Európában (a 30 ezer áldozatról nem esett szó) stb. Eddig ezek nem voltak jellemzőek, a belpolitikát kerülte a rádió, legfeljebb sikerpropaganda szokott lenni. Valószínűleg nagyon félnek a politikusok, hogy ezt az eszközt is be kellett vetni. Viszont szerintem nemcsak magukat kell félteni, hanem így már a rádiót is...

Sorry, szerintem kéne egy politika topic, ahol ezeket karámszerűen mind ki lehetne dühöngeni, moderáció nélkül. Hiányzik Glenn! :D
[/politika]
 #193218  Szerző: pébégáz

Úgy gondolom, hogy 2000 utáni számokat nem kéne játszaniuk, mert az akkor sem retró, ha régi. Bár nem kommunikálják, de mennek ilyenek is.
 #193213  Szerző: Beci45

Tomi76 írta: 2021.07.02. 16:58 Nem akarom én sem tovább nyújtani a témát. Csak egy kis részt idéznék egy, a formátumokkal foglalkozó oldalról:
"Oldies Rádiós formátum. Olyan rádió, mely pop, rock 'n roll, és rock zenét játszik, mely az 50-60-70-es évekből való."
Szóval a Retró elnevezés a példának felhozott előadók tekintetében teljesen helytálló. Hiszen mai slágernek nem mondható már egy Alice Deejay. Bizony ez már a mi retrónk.
Persze, a retro szó értelmezése több felől is lehetséges. Viszont egy olyan rádióban, ahol eddig az Eruption, Modern Talking, Abba jelentette javarészt a retrót, nem hinném, hogy egy ATB vagy egy Groovehouse belefér a rotációba. Persze, neked és nekem már retronak számít egy 1999-es dance sláger, viszont a Retro eddigi celközönségének (vagy azoknak, akiknek eredetileg indult) már egyáltalán nem az. Számukra ez egy elkapcsolási faktor. Ahogy mondjuk neked egy Eruption. Ő meghallgatja a One Way Ticketet, utána meghallja a “tuc-tuc” ATB-t és elkapcsol. Te meghallgatod mondjuk a Groovehouse- Vándort, utána meg jön egy LGT. Te meg azért kapcsolsz el. Ezt így nem lehet csinálni. Vagy szűnjön meg a Retro, vagy menjenek vissza a 60-as, 70-es, 80-as zenékhez.
 #193206  Szerző: Tomi76

Nem akarom én sem tovább nyújtani a témát. Csak egy kis részt idéznék egy, a formátumokkal foglalkozó oldalról:
"Oldies Rádiós formátum. Olyan rádió, mely pop, rock 'n roll, és rock zenét játszik, mely az 50-60-70-es évekből való."
Szóval a Retró elnevezés a példának felhozott előadók tekintetében teljesen helytálló. Hiszen mai slágernek nem mondható már egy Alice Deejay. Bizony ez már a mi retrónk.
 #193204  Szerző: zoLee

Ki minek hívja, ezen ne akadjunk fel :D

De egy ATB - 9 pm. vagy Alice Deejay - Better of alone (ha már ezt hoztad fel példának), a 90es évek végéről, most őszintén...
Milyen zene? Hova sorolnád?
Igazi mai sláger?
Újdonság?

Ezek kőkemény RETRO zenék.

Igen, megöregedtünk...
89es vagyok...

Ezek a zenék már rég retrók.

És igen, Pestországban élek :)

De vidéken is van megannyi retro disco.

Bárhol a világon, retro discoban, fesztiválon mi szól?
80as, 90es, és 2000es!!! évek zenéi.

Nem 60as 70es...

Bemész egy clubba, ami úgy van meghirdetve, hogy retro night... fel fog csendülni ATB, Alice Deejay is, ezt elhiheted ;)

De nem vita tárgya, ha a 20-30 éves zenék nem retro zenék, hanem aktuális mai zenék...
akkor legyen úgy :)
 #193200  Szerző: Beci45

zoLee írta: 2021.07.01. 23:45

Ha rajtam múlna:
Kossuth: 60as 70es évek, sok magyar zenével
Retro: 80tól kb. 2005ig minden, pop rock eurodance
Best: az új évezredtől kezdve napjainkig minden (minden megyében min. 1 frekivel)
Rádió1: Dance CHR (jó pár classic dance/house track-kel)
Petőfi: Top40 CHR
103.9: rock (+ pár vidéki frekivel)
96.4: rnb, hiphop, rap, reggaeton

Szvsz mindenki igénye ki lenne elégítve!
A Sláger FM (ami már teljesen a debreceni Best-re hajaz) pedig csak hab lenne a tortán :)
A Kossuthal az a baj, hogy tele van politikával. Nem kéne egybemosni azt az oldies kategóriás rádióval. Főleg abban a formában, amiben ma a Kossuth létezik… Egyébként 2000 felett szerintem már semmi köze a retrohoz a zenéknek. Max 1994-96-ig. De már ATB, Alice Deejay is nagyon kilógnak a rotációból. Egyébként az éjjeli sávban a 70-es, 80-as évekből több magyar zene is megszólal (több Máté Péter és Zorán dal).
 #193199  Szerző: Gyurii

zoLee írta: 2021.07.01. 23:45 Ha megnézitek az onlinestream-en a Retro és a Best lejátszási listáját, kb. egy és ugyanaz.
...
Te is Pestországban élsz. :) (Amúgy "vidékiként" ezt a koncepciót támogatnám.)

Best FM-et is így van, legalább megyeszékhelyeken elérhetővé tenni "országosan".
Ha ez a koncepció megvalósulna lenne valamiféle elképzelés, és egy állandósult tematika a félévenkénti katyvaszból, és átfedés lenne a hasonlóságból/egyezőségből. Legyen az Retro, Petőfi, Best, R1 stb... :roll:
 #193198  Szerző: zoLee

Ha megnézitek az onlinestream-en a Retro és a Best lejátszási listáját, kb. egy és ugyanaz.
Nem értem, hogy mi az elképzelés, legyen 2 ugyanolyan rádió? Hmm...

A névre rátérve..
Egy új évtizedet írunk...
A 90es évek dalai dalai már lassan min. 30!!! évesek.
Az akkori zenéket úgy nevezzük a köztudatban, hogy RETRO!
Amire ti gondoltok, a 60as 70es 80as évek...
az már OLDIES!
Jó, a 80as évek is még éppen retro kategória...

Szóval, szvsz a névvel semmi baj sincs :)

A baj a sűrű útkereséssel, az identitással, a félévenkénti stílusváltással van...
Nemrég még Máté Péter szólt rotációban, ma meg már Backstreet Boys.
Elég éles váltás :D

Alakul a playlist, de még ráfér a bővítés. Csapjanak még hozzá vagy ezer dalt 80tól mondjuk 2005ig, és maradjon mint Retro.
De könyörgöm, ilyen 2005 utáni, pláne mostani zenéket ne tegyenek bele!!! Nevetségessé, katyvasszá teszik így a nevet (egy mostani Wellhello szám mitől retro?!)

Ha rajtam múlna:
Kossuth: 60as 70es évek, sok magyar zenével
Retro: 80tól kb. 2005ig minden, pop rock eurodance
Best: az új évezredtől kezdve napjainkig minden (minden megyében min. 1 frekivel)
Rádió1: Dance CHR (jó pár classic dance/house track-kel)
Petőfi: Top40 CHR
103.9: rock (+ pár vidéki frekivel)
96.4: rnb, hiphop, rap, reggaeton

Szvsz mindenki igénye ki lenne elégítve!
A Sláger FM (ami már teljesen a debreceni Best-re hajaz) pedig csak hab lenne a tortán :)
 #193196  Szerző: Beci45

shadoe írta: 2021.07.01. 21:33
nermalcat írta: 2021.07.01. 19:15 Remélem, nem áll meg a folyamat, és végre lesz egy tisztességet országos AC rádiónk. A Retro nevet el kllene engedni, igaz, hogy ezzel 3 évet elszartak a semmibe, de köszönjék annak a pihent agyúnak, aki 2018-ban kitalálta, hogy az egyetlen országos kereskedelmi frekire a táncdalfesztiválos banyatank fm-et kell rakni! Ha van egy kis eszük, így fog kinézni a portfólió az átalakítás végére:
Retro - helyette Pop FM, Hot AC rádió, 90-es évektől napjainkig
R1 - CHR (nem Dance CHR!)
Best - zenék a 80-as, 90-es 2000-es és 2010-es évekből, pofázós reggeli műsor nélkül
103.9 - Rockrádió, nappal a szerződés által megengedett lehető legpopulárisabb playlist-tel
96.4 - Rnb rádió, ugyanaz vonatkozik rá, mint a 103.9-re
Ebben a hozzászólásban sok igazságot látok. Nekem a hátam közepére nem hiányzott egy olyan rádió, ami összemixeli a 60-as évek számomra semmit se jelentő, bőven agyonkoptatott zenéit a 2015-ösökkel, és nem mellesleg felidézi a rosszemlékű Juventus napi rotációt, a 90-es évek legaljával, amikor és ahol az ég egy adta világon jóformán egyetlen akkori újdonság se szerepelt, maximum a DJ Bobo-színvonal, és óránként tíz szám (egy 1995-2000 közötti napi rotációban!!!) a 70-es évek végéből és a 80-as évek elejéből, abból is a legnagyobb dögunalmat jelentőkből (lásd: Lipps Inc 'Funky Town', a 'Time Of My Life', Michael Sembello "Maniac", stb., gondolom még mindig ismerősek a Juvéból, és nyilván a Retro is gyűröttre játssza!). Aránytévesztés felsőfokon... Ehelyett nagyon jó lenne egy gatyába rázott AC/Hot AC, egy pop (ehhez a R1 már közelít, szinte rendben van), egy R'n'B, esetleg egy rock rádió (itt a Petőfi már kompenzál, ez is egy jó irány). A legnagyobb deficit most szerintem az R'n'B terén van, teljesen megszűntek a lehetőségek, még a heti rendszerességű kétórás programok is (DJ Revolution, Getto Swing), amik ezt az igényt kielégítenék. Itt aki Drake-t, Usher-t, Kanye West-et, Notorius B.I.G.-t, Missy Elliotot stb. akar hallgatni (és nem azt az egyetlen számukat), maximum a neten fog, mert magyar adó nincs, amelyik ezt bevállalja. De napi ötórás mix az van, az nagyon fontos - na ez áll szemben 0 perc R'n'B-vel. Van itt még mit javítani.
Ti miért akarjátok mindenáron megszűntetni a Retro-t? Valóban vállalhatatlan a mostani format, de ezt az új vezetésnek köszönjétek. Azzal egyet értek, hogy nem egy rétegrádiónak kellene országosnak lennie. Viszont megszűntetni nem kellene. Gatyába kellene újra rázni, 70-80-90-es évekek játszani (pár hatvanassal) s a Best vagy Pop FM pedig mehetne Hot/Ac formátumban országosra. Így lenne egy fiataloknak szóló rádió, lenne egy mindenkinek, s volna opció az idősebb korosztálynak is, akik a Bertók félre Retro-t hallgatták.
 #193192  Szerző: shadoe

nermalcat írta: 2021.07.01. 19:15 Remélem, nem áll meg a folyamat, és végre lesz egy tisztességet országos AC rádiónk. A Retro nevet el kllene engedni, igaz, hogy ezzel 3 évet elszartak a semmibe, de köszönjék annak a pihent agyúnak, aki 2018-ban kitalálta, hogy az egyetlen országos kereskedelmi frekire a táncdalfesztiválos banyatank fm-et kell rakni! Ha van egy kis eszük, így fog kinézni a portfólió az átalakítás végére:
Retro - helyette Pop FM, Hot AC rádió, 90-es évektől napjainkig
R1 - CHR (nem Dance CHR!)
Best - zenék a 80-as, 90-es 2000-es és 2010-es évekből, pofázós reggeli műsor nélkül
103.9 - Rockrádió, nappal a szerződés által megengedett lehető legpopulárisabb playlist-tel
96.4 - Rnb rádió, ugyanaz vonatkozik rá, mint a 103.9-re
Ebben a hozzászólásban sok igazságot látok. Nekem a hátam közepére nem hiányzott egy olyan rádió, ami összemixeli a 60-as évek számomra semmit se jelentő, bőven agyonkoptatott zenéit a 2015-ösökkel, és nem mellesleg felidézi a rosszemlékű Juventus napi rotációt, a 90-es évek legaljával, amikor és ahol az ég egy adta világon jóformán egyetlen akkori újdonság se szerepelt, maximum a DJ Bobo-színvonal, és óránként tíz szám (egy 1995-2000 közötti napi rotációban!!!) a 70-es évek végéből és a 80-as évek elejéből, abból is a legnagyobb dögunalmat jelentőkből (lásd: Lipps Inc 'Funky Town', a 'Time Of My Life', Michael Sembello "Maniac", stb., gondolom még mindig ismerősek a Juvéból, és nyilván a Retro is gyűröttre játssza!). Aránytévesztés felsőfokon... Ehelyett nagyon jó lenne egy gatyába rázott AC/Hot AC, egy pop (ehhez a R1 már közelít, szinte rendben van), egy R'n'B, esetleg egy rock rádió (itt a Petőfi már kompenzál, ez is egy jó irány). A legnagyobb deficit most szerintem az R'n'B terén van, teljesen megszűntek a lehetőségek, még a heti rendszerességű kétórás programok is (DJ Revolution, Getto Swing), amik ezt az igényt kielégítenék. Itt aki Drake-t, Usher-t, Kanye West-et, Notorius B.I.G.-t, Missy Elliotot stb. akar hallgatni (és nem azt az egyetlen számukat), maximum a neten fog, mert magyar adó nincs, amelyik ezt bevállalja. De napi ötórás mix az van, az nagyon fontos - na ez áll szemben 0 perc R'n'B-vel. Van itt még mit javítani.
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 212