Glenn írta: ↑2021.08.24. 17:43
Tegnap elmenekültünk a hidegfront elől Hajdúszoboszlóra. Megérte, mert 31 fok volt és klassz volt az aquapark is. Persze rádióztam kicsit, a Rádió 1 pl. nagyon érdekelt.
Budapesttől Szoboszlóig nyolc frekin hallhattuk, az autórádió hibátlanul váltott. Minden adó szinkronban van, csúszást sehol sem tapasztaltam. Ami érdekes volt, Egerből és Debrecenből dinamikus PS-t adnak, Egerben: RADIO 1 / EGER , Debrecenben: RADIO 1 / FM95 volt az RDS PS. A fürdőben egyértelműen a 100,6 jött tisztán, de érdekes módon a hangszórókból a budapesti adás szólt, nyilván netről.
(nemsokára megy fel a bandscan is)
Én a múlt héten Eger felé (is) jártam, én csak a 89,5-101,3-101,7-en mentem át, de én is ugyanezt tapasztaltam, ezek szépen lefedik az M3-ast és az M25-öst Egerig. A váltás észrevétlen, észrevehető csúszás köztük nem volt. Visszafelé Egerszalók felé jöttem az M25-re, ott a hegyekben kicsit gyengelkedett a 101,7, de ez érthető.
A hét elején Zeg-Vasvár-Sárvár-m86-M85-Győr útvonalon is teszteltem a frekiket. A 95,8 nagyjából Gyorvar elottit szól, onnan csak recsegés, Vasvarnal kézzel allva at a 97,7-re szólt már. A 84-esen a 97,7-94.1 között valtogatott a radio. Az M86-M85 most végig gyenge volt a 94.1, számomra meglepő módon akkor tisztult csak ki valamennyire hogyha kamiont előztem meg a belső sávban, miközben a kamion a külsőben haladt. Ezt nem igazán tudtam mire vélni, ilyet még nem tapasztaltam. Nagyjából 30 km-re Győr előtt váltottam a 103,1-re kézzel, mert végig gyengelkedett a 94,1. (Jobb autoradioval az M86 -M85 le van fedve, ezt a gyengélkedést az autoradiomnak tudom be).
Győr és Pest között a 103,1 - 89,5 határeset, de még elmegy.
Hazafelé jövet az M7-en a 70-es km-nel állt át a 89,5-ről a 92,6-ra, amit egészen a völgyhídig tartott. A völgyhíd előtt 101,3 de ez is gyengelkedett, itt vártam a 90,6-ot, de inkább ujra 89,5 kellett neki egy rövid idore, Aztán 101,3 egészen a Marcali lehajtóig, onnan 99,4. A 71/76 utak korforgalma után viszont lényegében egyik freki sem jó Egészen Zalacsany utanig, ahol a 95,8 kezd életre kelni. A 95,8 messze a legjobb a helyi frekik közül keleti es déli irányba a várostól, viszont észak es nyugati irányban gyenge.