RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#194224  Szerző: noartist

david72 írta: 2021.10.10. 13:30 A playlist 90%a teszteletlen, átlag hallgatónak ismeretlen zene. Ha kicsit félreteszitek a rádiós álomvilágotokat, beláthatjátok, hogy bizony elképesztően réteg lett a Petőfi, ami fél éven belül meg fog látszani a hallgatottságon. Nem is baj, legyen egy nem profit-orientált rádió réteg, de eszetlenül ne istenítsük egy SZAKMAI fórumon, csak azért mert nekünk éppen tetszik. A rádiós szakma nem egyenlő a jelenlegi Petőfivel.
A közszolgálatiság egyik alapelve a kereskedelmileg nem fenntartható rétegigények kiszolgálása; van közszolgálati hírrádió (Kossuth, ami olyan, amilyen, de van), komolyzenei (Bartók), mulatós (Dankó), és ismét van egy főleg fiataloknak szóló, alternatív Petőfi.

Az elmúlt 11 évben (+ÁFA, mert elkezdték már a szocik is) a hazai médiapiacot sikerült olyan szinten eltorzítani, hogy a 'piac' szócskát el is lehet hagyni. Szerintem ennek a legtipikusabb példája az Anti-Class FM Petőfi volt Titusz vezetésével. Ami tök jó lett volna más néven, mondjuk egy új csomagon (igeeen, tudom, nincs, de ha akarnák, lenne...), mellette pedig ez. Fiataloknak. (Mert hát miért ne lenne cél az órák eleji igék minél szélesebb körben történő terjesztése? Ugye!)

A Petőfi tök jó, ahogy most van. Lehet még rajta csiszolgatni (zeneileg és műsorok tekintetében is), de végre újra önazonos. Nem annyira ALT, mint volt, de a fiatal korosztály minden bizonnyal szereti (én is).

Szerintem a legnagyobb hiba, hogy ebben az országban évente cserélgetik minden közszolgálati és "kereskedelmi" rádió szakmai vezetését, amivel a szakportálokat nem bújó hallgatók már nem tudnak lépést tartani. Ez csak az én magánvéleményem, de nem lepne meg, ha éppen ezzel üldöznének el hallgatókat a rádióhallgatástól.
 #194221  Szerző: david72

A playlist 90%a teszteletlen, átlag hallgatónak ismeretlen zene. Ha kicsit félreteszitek a rádiós álomvilágotokat, beláthatjátok, hogy bizony elképesztően réteg lett a Petőfi, ami fél éven belül meg fog látszani a hallgatottságon. Nem is baj, legyen egy nem profit-orientált rádió réteg, de eszetlenül ne istenítsük egy SZAKMAI fórumon, csak azért mert nekünk éppen tetszik. A rádiós szakma nem egyenlő a jelenlegi Petőfivel.
 #194135  Szerző: shadoe

djlacee írta: 2021.10.05. 18:26 Bele-belehallgatva, illetve a playlistet nézegetve szerintem kijelenthető, hogy az egyik legjobb rádió lett az országban. Az országos jellegű rádiókhoz képest pedig minden kétséget kizáróan a legjobb. Pont annyira kommersz és pont annyira alter, amennyire kell.
Én is így érzem. Ha pár hete kérdeztek volna a Petőfiről, akkor annyi kritikával illettem volna, hogy bizony lepkehálóval kell összefogdosni a playlistben azokat a számokat, amiket április végétől nyár elejéig kaptak fel, annyi ritkán mentek. Most valahogy ebben a tekintetben is jobban állunk. Újra el tudom kapni a Shy Awayt, a Drunkot, a Vertigot, a Kiss Of Venust, a Goldent és a többieket. Ráadásul ha újra bedől a R1 - amire sajnos nagy az esély - ez marad számomra az egyetlen, nálam is fogható, huzamosabb ideig hallgatható rádió az FM-en.
 #194114  Szerző: djlacee

Bele-belehallgatva, illetve a playlistet nézegetve szerintem kijelenthető, hogy az egyik legjobb rádió lett az országban. Az országos jellegű rádiókhoz képest pedig minden kétséget kizáróan a legjobb. Pont annyira kommersz és pont annyira alter, amennyire kell.
 #194009  Szerző: shadoe

Itt meg a Mindig Tv nem adja a Petőfi Rádiót ma délután.
 #194007  Szerző: weiszmatyi

Jó ideje leragadt az RT a "Hirek'-nél.
 #193874  Szerző: p0tyi

Iller Bálint alatt lecserélődtek a bedek, a többi műsorban nem. Miért?
 #193859  Szerző: homerhamm

Kis késéssel bekerült Lizzo - Good as Hell, és Normani - Motivation is. :)
 #193793  Szerző: p0tyi

Végre lecserélték a rém-bedet!
  • 1
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 625