RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#194085  Szerző: p0tyi

shadoe írta: 2021.10.04. 21:35
Jozsfm964 írta: 2021.10.04. 15:21
asr27 írta: 2021.10.04. 14:45 Dehogynem!
Lejárt zenék mentek új slágerként előadva, egyetlen friss zenét sem jatszottak. Unalmas, hallgathatatlan volt az egész rádió.
Így van! Idáig volt értelme figyelni, mit játszik a Rádió 1. Most ugyanolyan pocsék lesz. Másfél évet lerombolnak. Csodálatos!
Benne volt a levegőben, hogy egyszer szétcseszik majd, ami nagyon jól működött. Én egyáltalán nem vagyok bizakodó. Többszörösen odakozmált figurákat ültetnek vissza, és folytatódhat az igénytelenség. Tipikus magyarországi történet, a médiára meg többszörösen igaz. Lehet itt hallgatottsági adatokkal dobálózni, de nálam a minőség soha nem kerülhet(ne) hátrányba a ki tudja hogyan kozmetikázott adatokkal szemben. Arról nem is beszélve, hogy a katyvaszolással komoly törzshallgatókat veszítenek el, akik a színvonalat választották másfél évig. Vagy ez az "adat" már nem számít, ez már nem fér bele a rádiós matekba??
Azt nehéz elfogadni, hogy nincs lakossági igény a 2 hetes ipari techno zenékre?
 #194083  Szerző: p0tyi

asr27 írta:
p0tyi írta: 2021.10.04. 15:07 Az új, jóval nagyobb lefedettségű budapesti freki ellenére folyamatosan csökken a hallgatottság, amióta ilyen rendkívül fenszi arculat és nagyon friss zenei kínálat van, jó nagy részben ismeretlen tuctuc zenékkel. Ahogy azt jósoltuk itt páran. És ami nyilvánvalóan ahhoz vezetett, hogy visszahozzák McFly-t.
Nem tudom honnan veszed, hogy csökken a hallgatottság, és nem is hiszem el.
Ismerőseim körében mindenkinek jobban tetszik a mostani R1, mint az évekkel ezelőtti Mcfly féle!
Az én ismerőseim pedig Tilos, Klub és Bartók Rádiót hallgatnak. Akkor azok Magyarország legjobb rádiói?

1,2 millióan hallgatták a Rádió1 Networköt az NMHH adatai szerint 2020 decemberében. idén júliusban már csak kicsit több mint 1 millióan, úgy, hogy olyan frekit kapott az ország közepén, ami több mint 1 millió új potenciális hallgatót fed le.
Adam írta: 2021.10.04. 20:02 Megnéztem a hallgatottsági adatokat, országosan nem mutat csökkenést.
Országosan 1.050.000 körüli hallgatottságot mutatnak a diagramok. Hol kicsit több, hol kicsit kevesebb.
Budapesten a 220-230e-ről a nyárra 205-210e-re csökkent. De egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy a zenei változás miatt. Egyszerűen nincs más alternatíva, szóval akik esetleg el is kapcsoltak volna, azok hova.
Nézd meg jobban.
 #194082  Szerző: tomee

Kicsit olyan, mintha a fejesek nem igazán akarnák tudomásul venni, hogy olyan hallgatottsági adatokat, mint mondjuk tizen-egynéhány évvel ezelőtt már a büdös életben nem fognak tudni senkivel se elérni.

Hova tűntek az emberek, ha nem más rádiókat hallgatnak? Valószínűleg, kerestek más szórakozási lehetőségeket az internet által, Spotify, Youtube vagy webes rádiók formájában... De sok olyan emberrel találkoztam már, akik pl. egyáltalán nem hallgatnak már rádiót, mert nem köti le őket, és Bochkoréktól meg Balázséktól meg a falra másznak...

Lehet itt embereket évente cserélgetni, de olyan hatalmas csodát már nem gondolom, hogy bárkitől el lehetne várni. Egy az egyben ugyanazok az emberek forognak körbe minden egyes rádióban 20-25 éve. Nagyjából Titusz meg Fly is mindig ugyanúgy áll neki rádiókat felépíteni, aki már többször lekövette ezeket a folyamatokat, nagyjából tudja mire számíthat...
 #194081  Szerző: Adam

Beci45 írta: 2021.10.04. 21:24 Van egy olyan elméletem, hogy eredetileg Tituszt kérték volna mindhárom rádió élére, azonban ő nem
vállalta a három rádió iranyítását.. Valószínű nem akart az előző programigazgatók sorsára jutni. S itt jött képbe Fly is.
Erre jó esély van.
Az új zenei szerkesztő nagyfőnök pedig szerintem a 2 (vagy 3, a Besten Nemtudom van-külön úgy mint Juhász Geri és Leirer Tímea) szerkesztő szakmai főnöke lesz.
 #194080  Szerző: Adam

Rickykeee23 írta: 2021.10.04. 20:43 Laikusként kérdeznélek meg benneteket, hogy hogyan mérik a hallgatottságot? Mert nem vágom. Mindig bemondják a rádiókban, hogy ha hívják önöket, kérjük mondja el, hogy az xy rádiót hallgatja. Engem még sosem hívtak fel. Ezeket a hívásokat veszik alapul, vagy van valami más alternatíva? Tényleg érdekel, és bocsi a hülye kérdésért. :yes:
Nyilván nem úgy, hogy végig kérdezik mind a 10 millió embert 😀
Nagyjából úgy, hogy Végig kérdeznek 1-2-3 ezer embert, akik reprezentálják a kívánt célcsoportot amiben mérni akarják a hallgatottsagot aztán valamit ki okoskodnak belole.
Kicsit el torzítják abba az irányba amit a megrendelő szeretne látni és már kész is van a statisztika 😀
 #194078  Szerző: shadoe

Jozsfm964 írta: 2021.10.04. 15:21
Lejárt zenék mentek új slágerként előadva, egyetlen friss zenét sem jatszottak. Unalmas, hallgathatatlan volt az egész rádió.
Így van! Idáig volt értelme figyelni, mit játszik a Rádió 1. Most ugyanolyan pocsék lesz. Másfél évet lerombolnak. Csodálatos!
Benne volt a levegőben, hogy egyszer szétcseszik majd, ami nagyon jól működött. Én egyáltalán nem vagyok bizakodó. Többszörösen odakozmált figurákat ültetnek vissza, és folytatódhat az igénytelenség. Tipikus magyarországi történet, a médiára meg többszörösen igaz. Lehet itt hallgatottsági adatokkal dobálózni, de nálam a minőség soha nem kerülhet(ne) hátrányba a ki tudja hogyan kozmetikázott adatokkal szemben. Arról nem is beszélve, hogy a katyvaszolással komoly törzshallgatókat veszítenek el, akik a színvonalat választották másfél évig. Vagy ez az "adat" már nem számít, ez már nem fér bele a rádiós matekba??
 #194075  Szerző: Beci45

Szerintem várjuk ki a végét. Nem kell egyből a szokásos Mcfly mantrákat irogatni. Biztos volt nyomós oka a cégcsoportnak őt visszahozni. Egyébként érdekes felállás, hogy most kettő programigazgató is lesz a cégnél. Van egy olyan elméletem, hogy eredetileg Tituszt kérték volna mindhárom rádió élére, azonban ő nem
vállalta a három rádió iranyítását.. Valószínű nem akart az előző programigazgatók sorsára jutni. S itt jött képbe Fly is.
 #194073  Szerző: Rickykeee23

Laikusként kérdeznélek meg benneteket, hogy hogyan mérik a hallgatottságot? Mert nem vágom. Mindig bemondják a rádiókban, hogy ha hívják önöket, kérjük mondja el, hogy az xy rádiót hallgatja. Engem még sosem hívtak fel. Ezeket a hívásokat veszik alapul, vagy van valami más alternatíva? Tényleg érdekel, és bocsi a hülye kérdésért. :yes:
 #194072  Szerző: Adam

Megnéztem a hallgatottsági adatokat, országosan nem mutat csökkenést.
Országosan 1.050.000 körüli hallgatottságot mutatnak a diagramok. Hol kicsit több, hol kicsit kevesebb.
Budapesten a 220-230e-ről a nyárra 205-210e-re csökkent. De egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy a zenei változás miatt. Egyszerűen nincs más alternatíva, szóval akik esetleg el is kapcsoltak volna, azok hova.
 #194062  Szerző: asr27

p0tyi írta: 2021.10.04. 15:07 Az új, jóval nagyobb lefedettségű budapesti freki ellenére folyamatosan csökken a hallgatottság, amióta ilyen rendkívül fenszi arculat és nagyon friss zenei kínálat van, jó nagy részben ismeretlen tuctuc zenékkel. Ahogy azt jósoltuk itt páran. És ami nyilvánvalóan ahhoz vezetett, hogy visszahozzák McFly-t.
Nem tudom honnan veszed, hogy csökken a hallgatottság, és nem is hiszem el.
Ismerőseim körében mindenkinek jobban tetszik a mostani R1, mint az évekkel ezelőtti Mcfly féle!
  • 1
  • 178
  • 179
  • 180
  • 181
  • 182
  • 1022