RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#194496  Szerző: Dani

shadoe írta: 2021.10.27. 20:40
zenefalo írta: 2021.10.27. 20:27 Este 6 utáni playlist alapján semmi nyomát nem látni a nagyon friss zenéknek, Adele - Hello, Alan Walker - Faded, Weeknd - Blinding lights 15600-dik alkalommal :X.:
Mondok jobbat. Mai "termés" 18-20h között: Black-Eyed Peas "Where is the love" (18 éves zene, 2003-as), még egy Black-Eyed Peas "I gotta feeling" (12 éves zene), Hello a Black-Eyed Peastől, ja bocs, az Adele - 6 évvel ezelőttről. Szigorúan minden nap a héten. Olyan kompetens ez a zenei szerkesztő, annyira mai, trendi és fiataloknak szóló, ez a záloga a szakmaiságnak és a hallgatottságnak! Igaz, hogy amióta átvette, hetek óta egy megveszekedett új zenét se rakott be, akár rendezhetnénk tippelőversenyt, hány hónap múlva veszi a fáradtságot, hogy végre egy hat hónapos lejárt zenét újként elad és eteti azzal a népet. Komolyra fordítva, a Rádió Nulla ebben a formában egyenlő 99 forintos Tesco gazdaságos málnaszörp! Málnát sose látott, úgy hamis, ahogy van, de ez kell a vásárlónak! Igaz, hogy férne abba a frekvenciába jobb minőségű, igazibb szörp is, de csak azért se adunk, nem rakunk ki nekik, mert meg vagyunk győződve, hogy minden fogyasztónak ez a proli színvonal kell, sőt! Ezt kell szeretni, ezt kell dícsérni, akkor is, ha ezer sebből vérzik, és tele van mesterséges színezékkel és McFly laboratóriumában kikevert aromákkal és ízfokozókkal! Ha valakinek pedig nem tetszik a hamis íz, az az eszement, az ül fordítva a lovon, az látja az egészet rosszul! Ééértem! Mindegy is, a lényeg: véletlenül se legyen igazi és minőségi!
Katyvasz az egész, ClassFm pótléknak sem lehet nevezni, mert még ott is ügyeltek rá azért, hogy újdonságok is legyenek néha, a ClassFm-en régi zenéket nem neveztek mai slágernek. Tehát én nem hasonlítanám ahhoz sem.
 #194491  Szerző: shadoe

zenefalo írta: 2021.10.27. 20:27 Este 6 utáni playlist alapján semmi nyomát nem látni a nagyon friss zenéknek, Adele - Hello, Alan Walker - Faded, Weeknd - Blinding lights 15600-dik alkalommal :X.:
Mondok jobbat. Mai "termés" 18-20h között: Black-Eyed Peas "Where is the love" (18 éves zene, 2003-as), még egy Black-Eyed Peas "I gotta feeling" (12 éves zene), Hello a Black-Eyed Peastől, ja bocs, az Adele - 6 évvel ezelőttről. Szigorúan minden nap a héten. Olyan kompetens ez a zenei szerkesztő, annyira mai, trendi és fiataloknak szóló, ez a záloga a szakmaiságnak és a hallgatottságnak! Igaz, hogy amióta átvette, hetek óta egy megveszekedett új zenét se rakott be, akár rendezhetnénk tippelőversenyt, hány hónap múlva veszi a fáradtságot, hogy végre egy hat hónapos lejárt zenét újként elad és eteti azzal a népet. Komolyra fordítva, a Rádió Nulla ebben a formában egyenlő 99 forintos Tesco gazdaságos málnaszörp! Málnát sose látott, úgy hamis, ahogy van, de ez kell a vásárlónak! Igaz, hogy férne abba a frekvenciába jobb minőségű, igazibb szörp is, de csak azért se adunk, nem rakunk ki nekik, mert meg vagyunk győződve, hogy minden fogyasztónak ez a proli színvonal kell, sőt! Ezt kell szeretni, ezt kell dícsérni, akkor is, ha ezer sebből vérzik, és tele van mesterséges színezékkel és McFly laboratóriumában kikevert aromákkal és ízfokozókkal! Ha valakinek pedig nem tetszik a hamis íz, az az eszement, az ül fordítva a lovon, az látja az egészet rosszul! Ééértem! Mindegy is, a lényeg: véletlenül se legyen igazi és minőségi!
 #194490  Szerző: zenefalo

Este 6 utáni playlist alapján semmi nyomát nem látni a nagyon friss zenéknek, Adele - Hello, Alan Walker - Faded, Weeknd - Blinding lights 15600-dik alkalommal :X.:
 #194489  Szerző: almos629

Jozsfm964 írta: 2021.10.27. 19:28
Beci45 írta: 2021.10.27. 09:45
noartist írta: 2021.10.27. 09:43 ,,és a legfontosabb, hogy te is velünk vagy"

Majd magázódnak a reklám nyitó/záró spotban. :gülü2: :gülü:
Érdekes, mert Gerinél már más a musicmenü. Nem értem napközben miért ez megy…
Szerintem rájöttek, amiért nagy pacsi, hogy napközben más korosztály hallgatja a rádiót, mint este. Este mehet leginkább a rétegrádiózás. Ezt 20 évvel ezelőtt egy helyi rádió is így csinálta, mielőtt a Rádió 1 felcsinálta. Nekem tetszene ez a koncepció. Délután 5-től már menjen minél több friss zene, napközben meg élvezkedjenek Adele-on meg a Don’t be so shy-on aki akar 8-) :lool: :lool:
Nem, csak még nem készült el az összes új music menü, ezért még a balázsosat is használják.
 #194488  Szerző: Jozsfm964

Beci45 írta: 2021.10.27. 09:45
noartist írta: 2021.10.27. 09:43 ,,és a legfontosabb, hogy te is velünk vagy"

Majd magázódnak a reklám nyitó/záró spotban. :gülü2: :gülü:
Érdekes, mert Gerinél már más a musicmenü. Nem értem napközben miért ez megy…
Szerintem rájöttek, amiért nagy pacsi, hogy napközben más korosztály hallgatja a rádiót, mint este. Este mehet leginkább a rétegrádiózás. Ezt 20 évvel ezelőtt egy helyi rádió is így csinálta, mielőtt a Rádió 1 felcsinálta. Nekem tetszene ez a koncepció. Délután 5-től már menjen minél több friss zene, napközben meg élvezkedjenek Adele-on meg a Don’t be so shy-on aki akar 8-) :lool: :lool:
 #194486  Szerző: DRoland

asr27!

Nem unod még a csicskapopozást? Már engem is idegesít. Én ugyan nem hallgatom az R1-et, de olvasni szoktam ezt a topicot is, hogy képben legyek.
A Music FM volt Magyarországon az utolsó valódi rádió, ami hallgatható is volt, szinte egész nap! Annak a rádiónak lelke volt!
Ez meg merő szubjektív vélemény. Az eddigi beírésaid alapján csak a te nézeted a követendő és ha bárki mást csinál az csak sz@r lehet...
 #194485  Szerző: asr27

Fogalmatok sincs nektek arról, hogy mik a hallgatói igények, milyen stílusú rádió hiányzik a fővárosban és az országban! Nektek annyi a lényeg, hogy mindenhol szóljanak ugyanazok az agyonjátszott, unalmas csicskapop zenék, amikhez hozzá vagytok szokva! Innováció, fejlődés nem kell nektek, leragadtatok egy bizonyos korszakban és eszetek ágában sincs kimozdulni onnan! Az, hogy lépést tartani a trendekkel , a világgal?! Áhh, minek! Az átlag birka magyarnak ez is megteszi! Tisztelet a kivételeknek, akik velem szoktak egyetérteni itt a fórumon is!
Tudod, sok emberrel találkozok és beszélek a hét minden napján! Többen mondták azt, hogy mik ezek a lejárt lemezek a R1-en? Ezek nem mai slágerek, hanem régi zenék!
Még véletlenül sem tart a R1 lépést a mai trendekkel! Rosszabb már, mint a Petőfi
A szakmai érvekkel pedig ne gyere nekem! Mert ezek szerint a szakma is képtelen követni az igényeket és a trendet!

A Music FM volt Magyarországon az utolsó valódi rádió, ami hallgatható is volt, szinte egész nap! Annak a rádiónak lelke volt!
david72 írta:Azért mert valaki szakmai érvekkel monjda el, amivel te nem értesz egyet, mert közöd sincs a szakmához, az attól még nem agymosott. P0tyi legalább elemez, megfigyel és a saját véleményén túl is lát. Végre valaki! :yes:

asr27 írta: 2021.10.27. 15:33
p0tyi írta:Szerintem az alapvető félreértés ott van, hogy a rádió néhányatok szerint a fiatalokat szólítja meg. Nos, ez lehet, hogy eddig így is volt, de már nem, legalábbis napközben egész biztosan nem. A kb. 25-45-ös korosztály van fókuszban hallhatóan most, hogy átvették Flyék, tehát a Rádió 1 nem a friss zenék és nem a fiatalok rádiója. Tudom, hogy mostanában majdnem mindenki 20 éves szeretne maradni, de ez a rádió már simán csak fiatalos, de nem a fiataloké.

Magázni amúgy egyáltalán nem ciki, nekem épp a kérdés nélküli tegezéssel van problémám. Egy bizonyos kor felett továbbra sem illik, lehet, hogy lett internet, ahol mindenki élből letegez mindenkit, de a szóbeli etikett a magyar nyelvben nem változott. Szerintem őrizzük meg ezt az értéket!

Amiért pedig hallhatóan "öregít" a Rádió 1, annak szerintem két oka van: az egyik, hogy kvázi függetlenedett a Retrótól (ami amúgy szintén picit öregített) és a Besttől, tehát már nem kell figyelni a kannibalizációra annyira és beleléphet a "megérősebb" piaci szegmensbe, mint 2009 körül, a Danubius-Sláger megszűnése utáni űrbe, másrészt, és ezzel összefüggésben nyilvánvalóan kereskedelmi okai vannak, a tizen- huszonéves korosztályból nem fog Magyarországon tudni megélni egy ekkora rádió.

Talán majd a 96.4, de az is csak egy nagy egész részeként... illetve közszolgálati feladatként, ahogy sok más országban.
Csak azért is nyomod a saját, agymosott dumádat, amivel sokan nem értünk egyet és köszönőviszonyban sincs a hallgatói igényekkel!
 #194483  Szerző: david72

Azért mert valaki szakmai érvekkel monjda el, amivel te nem értesz egyet, mert közöd sincs a szakmához, az attól még nem agymosott. P0tyi legalább elemez, megfigyel és a saját véleményén túl is lát. Végre valaki! :yes:

asr27 írta: 2021.10.27. 15:33
p0tyi írta:Szerintem az alapvető félreértés ott van, hogy a rádió néhányatok szerint a fiatalokat szólítja meg. Nos, ez lehet, hogy eddig így is volt, de már nem, legalábbis napközben egész biztosan nem. A kb. 25-45-ös korosztály van fókuszban hallhatóan most, hogy átvették Flyék, tehát a Rádió 1 nem a friss zenék és nem a fiatalok rádiója. Tudom, hogy mostanában majdnem mindenki 20 éves szeretne maradni, de ez a rádió már simán csak fiatalos, de nem a fiataloké.

Magázni amúgy egyáltalán nem ciki, nekem épp a kérdés nélküli tegezéssel van problémám. Egy bizonyos kor felett továbbra sem illik, lehet, hogy lett internet, ahol mindenki élből letegez mindenkit, de a szóbeli etikett a magyar nyelvben nem változott. Szerintem őrizzük meg ezt az értéket!

Amiért pedig hallhatóan "öregít" a Rádió 1, annak szerintem két oka van: az egyik, hogy kvázi függetlenedett a Retrótól (ami amúgy szintén picit öregített) és a Besttől, tehát már nem kell figyelni a kannibalizációra annyira és beleléphet a "megérősebb" piaci szegmensbe, mint 2009 körül, a Danubius-Sláger megszűnése utáni űrbe, másrészt, és ezzel összefüggésben nyilvánvalóan kereskedelmi okai vannak, a tizen- huszonéves korosztályból nem fog Magyarországon tudni megélni egy ekkora rádió.

Talán majd a 96.4, de az is csak egy nagy egész részeként... illetve közszolgálati feladatként, ahogy sok más országban.
Csak azért is nyomod a saját, agymosott dumádat, amivel sokan nem értünk egyet és köszönőviszonyban sincs a hallgatói igényekkel!
 #194482  Szerző: asr27

#194481  Szerző: p0tyi

Szerintem az alapvető félreértés ott van, hogy a rádió néhányatok szerint a fiatalokat szólítja meg. Nos, ez lehet, hogy eddig így is volt, de már nem, legalábbis napközben egész biztosan nem. A kb. 25-45-ös korosztály van fókuszban hallhatóan most, hogy átvették Flyék, tehát a Rádió 1 nem a friss zenék és nem a fiatalok rádiója. Tudom, hogy mostanában majdnem mindenki 20 éves szeretne maradni, de ez a rádió már simán csak fiatalos, de nem a fiataloké.

• 1
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 1021