RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#194518  Szerző: p0tyi

Do not feed the troll :)
almos629 írta:
asr27 írta: 2021.10.29. 12:19 Dance monkey :vomit: :vomit: :vomit:
Mi bajod vele?
 #194517  Szerző: almos629

asr27 írta: 2021.10.29. 12:19 Dance monkey :vomit: :vomit: :vomit:
Mi bajod vele?
 #194514  Szerző: asr27

Dance monkey :vomit: :vomit: :vomit:
 #194513  Szerző: asr27

p0tyi írta:A hallgatottság témához annyit, hogy a napi hallgatottság nyilván konstans, zenei-arculati változtatásoktól csak enyhén változik. Itt a fő kérdés az, hogy Balázsék után mennyit tud megtartani a rádió.
Csak, hogy mindig a tied legyen az utolsó szó. Igen, értjük. :ayfkm:
 #194512  Szerző: p0tyi

A hallgatottság témához annyit, hogy a napi hallgatottság nyilván konstans, zenei-arculati változtatásoktól csak enyhén változik. Itt a fő kérdés az, hogy Balázsék után mennyit tud megtartani a rádió.
 #194509  Szerző: noartist

Érkezik egy igazi mai sláger (...)
Majd elindul: Macklemore/Ryan Lewis - Thrift Shop

Értem én, humor meg minden. ^^
 #194504  Szerző: knoskamatee

Dani írta: 2021.10.28. 19:56 Annak idején a Roxyt is így tették tönkre. Megváltoztatták a zenei kínálatát, majd rá félévre az egész rádió meg is szűnt...
volt köze hozzá persze, mert a zene is egy imidzs-elem, viszont elsősorban nem ezen bukott meg a Roxys sztori. volt bőven előzménye.

itt inkább az lesz, hogy megint alakítanak rajta egyet. közel "kifogyhatatlan" pénzmennyiségük van (jelenleg úgy tűnik). meg van 2031-ig egy betonfix frekvencia amire nagyon is vigyázniuk kell, főleg hogy puszira kapták.

ezek közül egyik se volt a Roxynak. se pénz és még a freki is lejáróban volt. bezzeg látványstúdióra volt pénz, amikor krvára nem volt indokolt, mert már akkor is szrral mostak és az ukránokkal szórakoztak.
 #194503  Szerző: Dani

Annak idején a Roxyt is így tették tönkre. Megváltoztatták a zenei kínálatát, majd rá félévre az egész rádió meg is szűnt...
 #194502  Szerző: asr27

knoskamatee írta: https://nmhh.hu/cikk/224235/Budapesti_e ... szeptember
[/size]
Nos, kedves új zene, Dance zene és mix ellenzők!
Miről is beszéltetek az elmúlt néhány hónapban? :x

Ezzel a visszalépéssel fognak, jó sok hallgatót elüldözni! Mert egyszerűen borzasztóan unalmas, lapos ez a rádió jelenleg!
 #194498  Szerző: knoskamatee

sok kérdés összegyűlt bennem. nem vagyok szakértő, de próbálom racionálisan és piaci alapon figyelni a dolgokat és sok minden esett szóba. bocsánat a sok "hurrogás" miatt teljesen átláthatatlan ez a topik, így egy köntösben gyűjtöm össze mi van értetlen fejemben. :D

- ha még mindig Class FM pótlékot akarnak csinálni a Rádió 1-ből (leginkább Balázsék és az ő hallgatói táboruk miatt úgy vélem), akkor miért nem "cserél helyet" a Best FM-el? sokkal alkalmasabb lenne erre a célra a brand is. már nem a 2016-os állapotok uralkodnak és főleg nem a 2009-es, hogy konkrétan -10 évvel ki kellett tolni a régi zenék listáját és teljesen leszűkült a piac. pont, hogy az utóbbi 1-2 évben állt be egy rend és a Sivák féle Rádió 1 elfért volna, csak (szerintem) nem ezen a network-ön, mert tisztán piaci(!) alapon labdába se rúghatott volna (max reggel 6-10 között), viszont 15-29(39)-es korosztálytól felfelé mindenki találhatott magának valamit országosan.

- a mostani hallgatottsági adatokat alapul véve nem értem mi volt a probléma? miért kellett visszaalakítani? a második leghallgatottabb országosan. sőt, a Petőfi a 200 ezret zuhant (1000e-->800e), pedig előtte holtversenyt futott a két rádió a második helyért (Kossuthot nem nézve) még 2020 nyarán. megnéztem most a 2019-es adatokat és itt a Petőfi vert rá 200 ezret a Rádió 1-re úgy, hogy ugyan ezen az elven működött a brand. viszont ha csak magában nézzük csak a Rádió 1 számait, akkor nagyon stabil a hallgatói bázis, ami 1 millió fő. a nagy 2020-as átalakulásnál nyertek +100 ezer hallgatót. most a '21-es visszafordulásával kíváncsi leszek, hogy megmarad e ez a szám, vagy kicserélődik, netán növekszik e.

- ezért most uátlva leszek, de szerintem itt valamilyen szintű szakpolitikai, piacpolitikai dolgok is van itt a szálban (amit tudunk jól, hogy nagyon szoros, ennél jobban ne menjünk bele). egyszerűen csak újra növelni akarják a Petőfi számait és szándékosan "lecsupaszították" a Rádió 1-et, hátha átmennek hozzájuk.

a Retro átalakítása sikernek lehet elkönyvelni, mert az a -200.000 fő, amit elvesztettek, mostanra visszatalált. a Bestnek meg kell Budapesten egy sürgős outdoor kampány, mert elég ciki az az 50 ezer fő, de országosan jó első blikkre a 200 ezer fő.

források
2019. július - szeptember:
https://nmhh.hu/cikk/207634/Budapesti_e ... szeptember
2020. július - szeptember:
https://nmhh.hu/cikk/215733/Budapesti_e ... szeptember
2021. július - szeptember:
https://nmhh.hu/cikk/224235/Budapesti_e ... szeptember
  • 1
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155