Eddig megmondom őszintén nem ismertem ezt az ember, vagy nem kutakodtam utána. Rémisztőek a cikkből az alábbi idézetek:
------------
"
A kereskedelmi rádiókat is vizsgálta?
Természetesen. Nagyon gyorsan eldöntöttem, hogy közmédiaként nem kell a kereskedelmi zajrádiókkal versenyezni. Azt is eldöntöttem, és ehhez megkaptam a támogatást, hogy nem a hallgatottságot növeljük, hanem a kulturális értékközvetítő szerepet erősítjük. Ne a hallgatók száma nőjön általában, hanem azoké a hallgatóké, akik az identitása miatt hallgatják a rádiót, akik zenei újdonságokra kíváncsiak, fiatal hangokat akarnak hallani, új nézőpontokat szeretnének megismerni és olyan tartalmakat hallani, amelyek új gondolatokat ébresztenek bennük, és mindeközben alapvetően biztonságban vannak."
A zenei kínálatban is eltérnek a kereskedelmi rádióktól?
Sok szempontból. Például abban is, hogy egy kereskedelmi rádió néhány száz dalos adatbázissal működik, mi – épp azért, hogy több minden beleférjen, jelenleg – nagyjából 1200 darabos katalógussal dolgozunk. Nem zenei sávokban, hanem szövetben gondolkozunk.
Most mondta, hogy az ön és a zenei szerkesztők határozzák meg, mi hangzik el a rádióban.
Ezért vigyáztam arra, hogy ne legyen két egyforma ízlésű ember a zeneiszerkesztő-csapatban. Arra törekszem, hogy olyan emberekkel vegyem körül magam ebben a csapatban, akikkel adott esetben ütközik az ízlésünk, a véleményünk, miközben hasonló az értékítéletünk.
--------
Érdekes a nagy megfejtő nekem, hevitúlsz pulcsiban, mint csatornaigazgató. Tudom itt kevesen értenek egyet velem, de ez megint egy "feltaláljuk a rádiózást" projekt, önmegvalósítással, 500 ezer elpártoló rádióhallgató lekakilásával. Ez is egy gyors királyság, úgyhogy érdemes kiélvezni, mert MINDEN ilyennek a lehető leggyorsabban lesz vége. Aztan majd természetesen jön más, aki vagy önmegvalósít, vagy nem.
Nem teszt, hanem néhány pozicióba került ember határozza mi a jó zene? Ezt szeretjük, ezt hallgatod, paraszt. Hallgatottság úgy sem kell, nekem, meg a főnőkeimnek jól szóljon a kocsiba. Bahh.
Szeretném kérdezni a károgóktól, akik azt mondják, hogy NEM IS KELL a közszolgálati csatornákon értékelhető, nagyközönségnek szóló tartalmat gyártani (vagy megpróbálni), hogy a másik 2,5 millió rádióhallgatónak aki nem találja meg a neki szóló zenét, tartalmat a közmédia csatornáin, annak akkor nem kell évente az üzemeltetésre átutalt adó rá eső részét befizetni?
MIlyen hozzáállás ez hogy NEM KELL HALLGATOTTSÁG? Agyam eldobom.
Innen: "
https://index.hu/kultur/2021/10/29/zajr ... r-szilard/"