zoLee írta:...
Ha már így nevesítettél, örülök, hogy kiderült, hogy jós vagy. Már kezdtem tartani tőle, hogy esetleg rádiós szakember.
Ezt félretéve szerintem is tök jó, hogy a Petőfi ráfordul a fiatalokra, hiszen ez egyre inkább közszolgálati feladat, kereskedelmi szegmensben viszont 2021-ben - pláne egy ekkora hálózaton, pláne Magyarországon - igazi pénzégetés. A Petőfire kinevezett vezető-báb személye, és az általa adott, minden szakmaiságot nélkülöző, politizáló, fröcsögő, primitív interjú teljesen mindegy, régen is volt egy dísz-káder a Petőfi élén, de a munkát rádiósok végezték, ez valószínűleg most is így lesz, és ahogy az már most is hallható, az új zenék lesznek fókuszban. Ez OTT így van jól!
Itt, a Rádió1-en viszont az van jól, ami most történik. Az, hogy a Rádió 1 hallgatottsága be fog zuhanni ettől, egy légből kapott, laikus, gyermeteg hülyeség. Lesz némi elvándorlás, de a Titusz-féle Petőfisek meg majd megtalálják maguknak. És hát Balázsék sem mennek sehova.
Érdemes világossá tenni, hogy jelenleg a torta újraosztása zajlik ebben a borzalmasan rossz, felülről irányított piaci környezetben. A Petőfi elengedi az X-Y generációt, a Rádió 1 a Z generációt, a Retro meg visszatalál lassan a régi önmagához. Magamat ismétlem: ez így van jól, sőt, így tud egyedül működni, kereskedelmi-piaci-szakmai szempontból.
Az pedig nyilvánvalóan sokatoknak fájó, hogy az eddigi kedvenc rádiótok változik (és én totál együttérzek!), de meg kell érteni, hogy még ha erős is volt a hallgatottság (egyébként nem eléggé), a hirdetőknek - amiből a rádió él - nem volt vonzó a 15-29-es korosztály, és ha nem így, akkor máshogy ért volna véget ez a "frisszenés" időszak.