RADIOSITE Fórum

• Retro Rádió

#196034  Szerző: DRoland

Nézem a lejátszási listát, mi ez a sok túró benne? Ne már...
Byealex, Margaret, Kowalsky, Quimby, Pink, Rácz Gergő, Anima sound system, Hip hob boys, Cozombolis, Follow flow , Welhello, stb ezek a (inkább nem írok jelzőt) nem illenek bele egyáltalán! Nem kellene ezt nagyon nem
 #196033  Szerző: Rickykeee23

Vass Gábor hangja még mindig fel-fel tűnik? Vagy most a szignálparkot is frissítették és rendbe rakták?
 #196032  Szerző: jonaa

Minden idők legnagyobb slágerei a szlogen és a 80 as 90 és és a 2000 es évek számait zenéit játsza a Rádió és 4 órásak a főbb műsorvezetői blokkok!
 #196030  Szerző: kondalyuk

shadoe írta: 2022.02.14. 00:47
kondalyuk írta: 2022.02.14. 00:29
  • B. Tóth László vasárnap este, műsorának címe PopTariTop (?!?!)
B. Tóth a 80-as és 90-es években, még a Petőfi Rádióban, kitalált egy vasárnap esti Top 40-es slágerlistát, amit kizárólag a hallgatók szerkesztettek (tehát nem úgy, mint az ál-kívánságműsorok a "kedvenc" rádióimban) a beérkezett szavazatok alapján. Ennek volt a neve Poptari Top. Számos nagylemez is lett belőle utána, nagy sikerrel. Feltételezem, ennek a szellemisége fog folytatódni.
Köszönöm szépen a választ, ezt nem tudtam, de így már értem! Kíváncsi vagyok erre, és többi újításra is.
 #196029  Szerző: shadoe

kondalyuk írta: 2022.02.14. 00:29
B. Tóth a 80-as és 90-es években, még a Petőfi Rádióban, kitalált egy vasárnap esti Top 40-es slágerlistát, amit kizárólag a hallgatók szerkesztettek (tehát nem úgy, mint az ál-kívánságműsorok a "kedvenc" rádióimban) a beérkezett szavazatok alapján. Ennek volt a neve Poptari Top. Számos nagylemez is lett belőle utána, nagy sikerrel. Feltételezem, ennek a szellemisége fog folytatódni.
Egyébként azzal egyet is kell, hogy értsek: B. Tóth valóban való lenne a R1-re is, hiszen az eredeti Poptarisznya csütörtök esti társműsorában heti 50 percben rendszeresen összegyűjtött 10-12 újdonságot hétről-hétre. (Mert akkor még dolgoztak is a zenei szerkesztők, és érdekes módon a NEGYVEN!!! évvel ezelőtti alig egy órás adásokra gyűlt ki az a bő tíz előtte még sose játszott vadonatúj zene. Mennyi is ez évente, kedves Bazsa úr? Kb. 550 vadonatúj zeneszám ismétlések nélkül? Ugye jól számolok?)
És képzeljék el egyesek, VOLT rá igény, a zeneszerető fél ország csőre töltött magnóval ült a Poptarisznya magnósoknak adása előtt. Én is.
És ma mi van? 10-12 vadonatúj szám egy év alatt nem hangzik el a "legújabb és legigazibb mai slágerek" kanálisán, nemhogy 50 perc alatt hetente!!
De azért orrba-szájba szidhatjuk B. Tóthot és háborodhatunk fel a topikban, csak a R1 lelki világát meg ne sértsük, mert ők a sérthetetlen szorgalmas és alázatos elit, aki felbecsülhetetlen értéket tesz le az asztalra. Igen, vezessük le az indulatainkat a hetvenes éveiben járó legendán, aki le mert játszani egy Bruno Mars számot. Ééértem... ezt is...
 #196028  Szerző: kondalyuk

Mától a szlogen "Minden idők legnagyobb slágerei".
A weboldal szerint:
  • Vágó Piros lesz hétköznap napközben, míg Nyerges Iza kora este.
  • Abaházi presszó éjfélig
  • Jurásek Balázs vasárnap is lesz
  • Vasárnap esti kívánságműsor helyett a leírás szerint beszélgetős műsor lesz éjfélig.
Külön sweepert kaptak a 2000-es évek zenéi. A kick egyelőre nem cserélődött le (a retró szó elhagyásán kívül), így gondolom a hírek és többi arculati elem is marad.
 #196027  Szerző: p0tyi

Valóban ráncfelvarrták, új szlogen, frissült zenei világ, új műsorrend. Vágó Piros újra hétköznap napközben. :)
 #196025  Szerző: kondalyuk

Beci45 írta: 2022.02.13. 22:03
kondalyuk írta: 2022.02.13. 21:24 Mindeközben teljesen átírták a honlapon a műsorok menüpont alatt az időpontokat, holnaptól változás várható?
Valóban.
Retro hétvége vasárnap 14:00-18:00 Jurásek Balázs. Ennyi volt a Poptarisznya?
Már leszedték, de vasárnap 18:00-20:00-ra volt átírva a Poptarisznya, a vasárnapi kívánságműsor pedig 20:00-24:00.
Érdekes.
 #196024  Szerző: Beci45

kondalyuk írta: 2022.02.13. 21:24 Mindeközben teljesen átírták a honlapon a műsorok menüpont alatt az időpontokat, holnaptól változás várható?
Valóban.
Retro hétvége vasárnap 14:00-18:00 Jurásek Balázs. Ennyi volt a Poptarisznya?
 #196023  Szerző: Beci45

shadoe írta: 2022.02.13. 18:43
Beci45 írta: 2022.02.13. 17:56 B. Tóth: “Most következzen Bruno Mars és az Uptown Funk, akkoriban nagyon nagy nezen volt.”

2014 olyan régen lett volna? Retrónak számít? Fel nem fogom, hogy az ilyet hogyan tűrhet el egy zenei szerkesztő… Szerintem egyébként ez több, mint felháborító. B. Tóth menjen át az R1-re, ha ennyire unja a régebbi zenéket.
Annyira "unja" a régi zenéket, hogy 50-es évekbelieket is rendszeresen játszik. Bizonyára lemaradtál arról az apróságról, hogy B. Tóth kezdettől fogva kapott egy-egy plusz évtizedet a többiekhez képest (50-es évek és a retro repertoárjához képest plusz egy évtized a mostaniak felé).
Egyébként akkor is ennyire puskaporos a billentyűzeted, amikor Mcfly haverjaid 22 éves zenét nyomnak a csak igazi mai slágerek Rádió 1-én, vagy csak B. Tóthnak szeretsz faltörő kos módjára nekimenni?
Szerintem akkor sem fér bele egy 2014-es dal. 2005-ig még oké lenne. De így…

Nem mennék bele ebbe a kicsit sem unalmas Mclfy témába. Röviden annyit, hogy nem. Nem értek egyet Mcfly 22 éves “igazi mai slágereivel” sem.
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 216