RADIOSITE Fórum

• Retro Rádió

#196281  Szerző: shadoe

Nagyon szubjektív leszek, mert erről mindenkinek más a véleménye. Engem rettenetesen zavar ez a magyar zenei arány, a 4 órás blokktól függetlenül is. Teljesen szétcseszi a rádióhallgatást Magyarországon, legalábbis nekem.
Nincs olyan helyi v. országos rádió a vételkörzetemben, ahol lenne 10 olyan perc, amikor egyáltalán nem hallok magyar zenét. Így állandóan a rádió mellett kell lenni, hogy el lehessen eltekerni.
Nyilván van olyan zene, amit szívesen hallgatok, pl. a Biebers, Compact Disco vagy az új felfedezettek közül Paulina, M. Marci vagy Solére, sőt Caramel, Wolf Kati munkásságát is nagyon elismerem, de jellemzően NEM ezek szólnak. Sajnos ki kell mondani, túlsúlyban van a bunkó, proli zene, tele nyekergéssel, ami idegesítő, ill. vannak túlsztárolt művészek, akikkel pedig az a baj, hogy a csapból is folynak (és annyira azért nem jók).
Nekem még mindig elviselhetőbb lenne 3-4 órát betenni, és akkor legyen végig magyar, csak lenne már 1-2 óra a rádiókban, ami túlsúlyban külföldi (pl. a szerkesztett műsorok - DJ Revolution, Getto Swing, Have-Rock, vagy régen a Top 40-ek, stb.).
Egy biztos, külföldi adóknál jellemzően nincs ez a hazai őrület, nem megy le óránként 6 adott nemzetiségbeli szám, és hallgathatók a rádióik. Ez egy magyar-specifikus jelenség, ami nem is lenne baj, ha megütné a magyar zene azt a színvonalat, hogy adjunk neki 30-40 százalék műsoridőt állandóan - mondom: szerintem.
 #196280  Szerző: p0tyi

Azt hogy lehetne elérni náluk, hogy az RDS-ben ne ismétlődjön egymás után a dalcím? Elég egyszer, így olyan bénán néz ki touchscreenes rádión.

Pl.
“Edda - Hutlen Edda - Hutlen Edda - Hutlen Edda - Hutlen” :D

Csak a Retrón ilyen béna… vagy AH, vagy Zenon beállítás.
 #196279  Szerző: Snake05

2018-ban valaki azt írta hogy nincs magyar zenei vállalásuk, majd ha lesz időm, kikeresem. A 4 órás magyar zenés sáv viszont még így sem indokolt, mivel napközben is jó sok magyar borzalom megy.
 #196278  Szerző: p0tyi

Snake05 írta:Közben a 20-24 sáv szép csendben magyar zenei műsor lett. Egy olyan rádióban, aminek 0 (nulla) százalékos magyar zenei vállalása van. Mit is mondhatnék erre... :unott:
35%.
 #196277  Szerző: pébégáz

Ismerve a Retro mostani kínálatát, gondolom a Neotontól a Halott Pénzig előfordul minden. Jó kis kotyvalék lehet.
 #196275  Szerző: nyikolaj

Hát nem szereted a jó magyar slágereket? ;)
 #196273  Szerző: Snake05

Közben a 20-24 sáv szép csendben magyar zenei műsor lett. Egy olyan rádióban, aminek 0 (nulla) százalékos magyar zenei vállalása van. Mit is mondhatnék erre... :unott:
 #196257  Szerző: robert11

Még annyit elfelejtettem kérdezni hogy hol lehet visszahallgatni a műsort ha esetleg lemaradnék róla vagy nem tudnám teljes egészében meghallgatni?
Mert annó Laci facebook oldlaára pakolta ki mindíg valaki meg volt egy mixcloudos oldal de azt már nem találom vagy nem tudom mi volt és Laci oldalára se teszik már ki.
 #196256  Szerző: robert11

Sziasztok!
Szerintetek miért csökkent a popptarizsnya ideje? Mivel ugye már csak 18 órától 20 óráig hallható.
Előbb én arra is gondoltam hogy talán B Tóth kérte bár ezt kétlem mivel már idős meg miinden de Dévényi sávját is elvették úgy hallottam. Pedig mondom nekem sokkal jobban bejön ez a tarisznya elhallgatnám sokáig.
Továbbá az is eszembe jutott, mi van akkor, hogy ha így akarják kicsinálni Lacit hogy most lecsökkentették a műsorának idejét és majd idővel szépen leépítik.
Annó egy interjúban mesélte hogy mikor a Petőfin megszűnt a műsor, akkor nagyon szemet szúrt valakinek útjába állt és megszűntettették a műsorát. Előbb kezdték a Calypsóval, majd uána jött a Tarisznya.
Nem lehet hogy esetleg most is ez állhat a háttérben?
Nem szeretnék összeesküvés elméleteket gyártani csak úgy kíváncsi lennék erre a dologra
 #196232  Szerző: Fakocka

Szerintem is borzalmas lett a Retró, pont ezektől a Halott pénz és társaitól menekültem, erre már itt is ezt kell hallgatnom, eleve már az utóbbi időben egyre hallgathatatlanabb volt. Az első néhány években Sivakig kifejezetten hallgatható volt, viszonylag változatos zenékkel. Már szüleim sem hallgatják, maradt az mp3.

Újra visszacsusztunk kb 10 évet az időben amikor nem volt normális nosztalgiaradioja az országnak, csak a Kalácska féle hasonló katyvasz Neo FM/ Juventus Rádió.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 212