RADIOSITE Fórum

• Retro Rádió

#196881  Szerző: Promenád

altermanus írta: 2022.07.11. 07:33
Promenád írta: 2022.07.11. 07:25
p0tyi írta: 2022.07.09. 12:18 Magyarországon ez a kollektív zenei ízlés, Romániában más (és pont ennyire unalmas), Németországban megint más (és pont ennyire unalmas) és Amerikában szintén más (és pont ennyire unalmas). Bárki bármivel próbálkozik, a vége úgyis mindig az lesz, hogy visszatérünk ehhez.

Ezért: https://nmhh.hu/dokumentum/230144/radio ... 202205.pdf
Szerintem nem ezekből az adatokból induljunk ki amikor már rég július van. ;) Ezek már nem aktuálisak.
Én meg úgy vagyok ezekkel a felmérésekkel, hogy engem egyszer sem hívtak, mit nézek, vagy hallgatok.
Olyan készülékem sincs ami rögzítené, mit nézek vagy hallgatok.
Még ismeretségben se tapasztalatok hasonlót. :ayfkm:
Engem sem hívtak, de nem is adom meg nekik a lehetőséget, mivel teljesen vegyes amit éppen hallgatok. Van amikor
a szomszédos országok (Szerbia, Horvátország, Románia) rádióiba is bele-bele hallgatok.
 #196880  Szerző: altermanus

Promenád írta: 2022.07.11. 07:25
p0tyi írta: 2022.07.09. 12:18 Magyarországon ez a kollektív zenei ízlés, Romániában más (és pont ennyire unalmas), Németországban megint más (és pont ennyire unalmas) és Amerikában szintén más (és pont ennyire unalmas). Bárki bármivel próbálkozik, a vége úgyis mindig az lesz, hogy visszatérünk ehhez.

Szerintem nem ezekből az adatokból induljunk ki amikor már rég július van. ;) Ezek már nem aktuálisak.
Én meg úgy vagyok ezekkel a felmérésekkel, hogy engem egyszer sem hívtak, mit nézek, vagy hallgatok.
Olyan készülékem sincs ami rögzítené, mit nézek vagy hallgatok.
Még ismeretségben se tapasztalatok hasonlót. :ayfkm:
 #196878  Szerző: Promenád

#196875  Szerző: tomee

Összességében nem is az a probléma, hogy milyen zenékből folyik a válogatás, mert én is végighallgattam az elmúlt kb. 30 évet hazai rádiózás szempontjából, tehát effektíve a kollektív hazai zenei ízlés nyílván rám is hatással volt. Unalmasnak kellene tartanom a Republic-ot vagy Kylie Minogue-t, de "sajnos" a mai napig automatikusan én is eldúdolgatom...

Nekem továbbra is az a felvetésem, hogy az lenne az ideális, ha a Retro-n mennének a régi Slágerhez/Danubius/Class FM-hez hasonlóan a '70-es/'80-as/'90-es és 2000-es évek elejének mainstream slágerei + a tingli-tangli magyar limonádé zenék abból az időszakból. Beleférnének az elmúlt évek zenéi is, ahogy a Sláger FM csinálja, de ehhez meg már a "retro" megnevezés összeférhetetlen, ezzel kellene kezdeni brand szempontjából valamit.

A Best-en meg mehetnének a 2000 és 2010 közötti pop/rnb és dance (a rádió-barát verziókból) zenék úgy, ahogy azok annak idején az akkori R1-en és Roxyn szóltak, ha már este amúgy is néha kifejezetten veretős mixek mennek. 55 ezer embert talán ez a felállás is hozna ide... A kötelező magyar tingli-tangli zenéket meg lehetne száműzni éjszakára, már ha ez a lehetőség még fennáll.
 #196870  Szerző: shadoe

Na, ennek örülök, mondjuk én ezeket a rádiókat nem fogom itt, de ez a dal megérdemli a lejátszást.
 #196869  Szerző: szentlucifer

shadoe írta: 2022.07.08. 20:37
tomee írta: 2022.07.07. 09:15 Hát nem tudom. Éveken keresztül ment az okfejtés, hogy itt semmi sem véletlen, minden precízen annak rendje és módja szerint le van kutatva.
Hát ez az, dehogy van itt bármi is lekutatva, hiába is példálóznak ezzel páran. 15-20 éve ilyen zenék szóltak a hazai kereskedelmi rádiókban, mint Mike & The Mechanics "Over My Shoulder" vagy Dave Stewart "Heart Of Stone". Hagyjanak már azzal, hogy ezekre volt igény idehaza, ezek sehol se voltak slágerek, még az angol listán is hátul szerepeltek 1-2 hétig, nemhogy még Európában!
Gondolom, valami rádiós muki kitalálta, hogy ezek menjenek évente ötszázszor, és előbb-utóbb majd megszokják. Ha itt rendesen le lenne bármi kutatva, akkor a Mike & The Mechanicstól a "The Living Years" menne, ami atom Number One volt a Danubius és Retro rádió kedvenc évtizedében, Dave Stewart ill. a Eurythmicstól meg a "Saved The World Today", ami több, mint egy hónapig volt össze-európai rádiós Number One, és nem az angol lista 38. helyén végzett egyetlen hétre a 90-es évek közepén.
Mégse mennek ezek sehol. Az utóbbi 20 évben egyiket se hallottam egy magyar rádióban se. És van még kb. pár ezer ilyen szám, mentek a süllyesztőbe, oszt hónapokig az élvonalban voltak 10-20-30 éve.
Vagy mégis...Daltalálatok - Keresés: the living years - mostszol.hu:

Best FM Mike & The Mechanics The Living Years, 2022-06-28 18:11
Cegléd Rádió Mike and The Mechanics The Living Years, 2021-04-04 23:56
Cool Mike & The Mechanics The Living Years, 2015-08-28 21:35
Radio Ice Mike & The Mechanics The Living Years (2014 - Remaster), 2021-10-31 16:37
Rádió Most Mike & The Mechanics The Living Years, 2014-07-14 03:15
Mi Rádiónk Mike + The Mechanics The Living Years (2019 Version) [2019], 2019-04-12 20:14
Mi Rádiónk Mike + The Mechanics The Living Years (Acoustic) [2019], 2019-04-12 21:05
Radio OP Mike & The Mechanics THE LIVING YEARS, 2020-04-20 09:06
 #196868  Szerző: p0tyi

Magyarországon ez a kollektív zenei ízlés, Romániában más (és pont ennyire unalmas), Németországban megint más (és pont ennyire unalmas) és Amerikában szintén más (és pont ennyire unalmas). Bárki bármivel próbálkozik, a vége úgyis mindig az lesz, hogy visszatérünk ehhez.

#196865  Szerző: tomee

Abban amúgy valóban van igazság, hogy igen, egy Pussycat Dolls és Shakira szám is már nevezhető "retro"-nak, tekinve, hogy lassan 20 éve volt az is, így helye van a Retro rádión, ugyanúgy, ahogy Neoton Famíliának is.
Meg lehet szokni, hogy ez így van, mégis baromira furcsa ezeket egymás után pakolgatva hallani. Pláne, ha erre még bónuszként beesik egy Generál meg egy ByeAlex és a Slepp 2017-ből... Egyszerűen torz az összhatás jelenleg, de nem azzal van a gond, hogy 50 év zenei felhozatalából válogatnak.

(Amúgy a Best-el is ez a probléma a Night Shift vs. sima rotáció kombinációval, de ez az én személyes benyomásom: az ember 2 órán keresztül nosztalgiázik olyan house/pop/dance zenékkel, amiket amúgy sem játszanak már kb. sehol, majd a végével vissza a szokásos Rúzsa Magdi, Caramel, Zséda felhozatalhoz, amiknek egy részét egyébként ugyanúgy játssza vagy simán játszhatná már a Retro is)
 #196863  Szerző: shadoe

tomee írta: 2022.07.07. 09:15 Hát nem tudom. Éveken keresztül ment az okfejtés, hogy itt semmi sem véletlen, minden precízen annak rendje és módja szerint le van kutatva.
Hát ez az, dehogy van itt bármi is lekutatva, hiába is példálóznak ezzel páran. 15-20 éve ilyen zenék szóltak a hazai kereskedelmi rádiókban, mint Mike & The Mechanics "Over My Shoulder" vagy Dave Stewart "Heart Of Stone". Hagyjanak már azzal, hogy ezekre volt igény idehaza, ezek sehol se voltak slágerek, még az angol listán is hátul szerepeltek 1-2 hétig, nemhogy még Európában!
Gondolom, valami rádiós muki kitalálta, hogy ezek menjenek évente ötszázszor, és előbb-utóbb majd megszokják. Ha itt rendesen le lenne bármi kutatva, akkor a Mike & The Mechanicstól a "The Living Years" menne, ami atom Number One volt a Danubius és Retro rádió kedvenc évtizedében, Dave Stewart ill. a Eurythmicstól meg a "Saved The World Today", ami több, mint egy hónapig volt össze-európai rádiós Number One, és nem az angol lista 38. helyén végzett egyetlen hétre a 90-es évek közepén.
Mégse mennek ezek sehol. Az utóbbi 20 évben egyiket se hallottam egy magyar rádióban se. És van még kb. pár ezer ilyen szám, mentek a süllyesztőbe, oszt hónapokig az élvonalban voltak 10-20-30 éve.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 212