Szerintem részben megindult egyfajta lejtmenet a Petőfin.
A hétvége konkrétan már hallgathatatlan. A szombati magyar maratonra én személy szerint nem vagyok kíváncsi, köszönöm szépen, elég magyar zenét hallok így is hétköznap akárhol. És valóban megválogathatnák a magyar zenéket.
Én elhiszem, hogy a Kowalski Meg A Vega, a Halott Pénz, a Magna Cum Laude és a Wellhello kiváló magyar együttesek, és minden egyes új megjelenésüket fél évig heavy rotationban kell nyomni, én viszont ki nem állhatom őket, és bármennyire semleges, a Supernem üvöltését se szeretném két óránként hallgatni.
Ellenben a Dal c. műsorban láttam például Solére-t, az ott bemutatott kiváló, trendi, izgalmas dalát egyszer sem hallottam a Petőfin lejátszani, pedig a szám ordított a rádiókért. Valahogy nem tudom megérteni, miért kell azoknak a zenekaroknak uralni örök életre és kizárólagosan a magyar étert, amiket már 10-15-20 éve vagyunk kénytelenek elviselni. Új tehetségek nincsenek?
És ha már hétvége, a vasárnap se jobb. A Petőfi-hétvégét magasról verő R1 slágerlistáját kell hallgatnom délután, mert a Petőfi lista annyira ócska, hogy kár odatekerni. Még a külföldiek is szarok. Kit érdekel Beyonce elbénázott, förtelem új száma, vagy az a rengeteg idióta feldolgozás-dal, amitől a hajamat tépem, mint pl. a Luude-zenék?
Hallgassanak már bele pár környező országbeli vagy akár itthoni helyi rádió külföldi zenei kínálatába, és tanuljanak.
Ne arról szóljon a Petőfi, hogy nyomunk sok új zenét, csak annak az 50% úgy selejt, ahogy van, ráadásul itt is maradnak ki nagyon jó új, friss, trendi zenék. Ami pedig mégsem marad ki, nagyon sokszor 3-4 hét játszás után "törlik", recurrent zene itt szinte nincs is, csak oldie-k, 10-20 éves atomslágerek és a friss megjelenések, de azok aztán kétóránként az orrvérzésig.
Egyszóval itt tartunk most. Két éve volt egy nagyon jó, nyitott, változatos, a zenéket jól megválogató, ígéretes rádiónk, ami minden egyes átalakítással hülyül el, és lassan a 2016-19 közötti mélységekbe hullik, sőt én még azt is érzem ennyi negyedévenkénti variálás után, hogy azt se tudja a jobb kéz, mint csinál a bal.