RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#198404  Szerző: csongorprodukcio

p0tyi írta: 2023.02.19. 22:02 Évekig jó volt a legtöbb vidéki frekvencia, csak párral volt komolyabb hangprobléma a központi adáson, amit szóvá is tettünk itt többen, eredmény nélkül (pedig olvassák a fórumot a rádióból, ez többször is bebizonyosodott).

Pár hete-hónapja azonban egységesen, minden vidéki frekvencia központi adásának leromlott a hangminősége. Valamiért az az érzésem, tudnak róla, teljesen nyilvánvaló, hiszen csak el kell menni mondjuk a Balatonra vagy Szekszárdra és rá kell hangolni, még egy laikusnak is fülsértő (meg most már a többi freki is rosszabb lett). Csak nem tudják megoldani...
Hajdúszoboszló is beállt a sorba, ahogy írod valószínűleg az összes. Hallgathatatlan az ének és a beszéd. Valami borzasztó tömörítés van az egészen, vagy mintavételezési hiba. A Petőfi emellett audiophille.
 #198402  Szerző: Sakál

Dani írta: 2023.02.12. 16:11 A Rádió1-nél új zenei szerkesztők kellenének, mert a mostaniak nem nagyon akarnak változtatni semmit. A nap közbeni zenei listán alig szól olyan zene, ami benne volt a top500-ban. Ebből is látszik, hogy a mostani zenei szerkesztőket nem érdekli, hogy milyen zenéket hallanának szívesen a hallgatók. A Rádió1-en kívül a múltból sem tudok olyan rádióról, amelyik ilyen szinten tett volna a saját hallgatóinak az igényeire.
Honnan a bánatból tudod te, hogy a HALLGATÓK mit akarnak? Mindet megkérdezted vagy mi? Édes istenem... :gülü: :punch: :hit:
 #198400  Szerző: p0tyi

Évekig jó volt a legtöbb vidéki frekvencia, csak párral volt komolyabb hangprobléma a központi adáson, amit szóvá is tettünk itt többen, eredmény nélkül (pedig olvassák a fórumot a rádióból, ez többször is bebizonyosodott).

Pár hete-hónapja azonban egységesen, minden vidéki frekvencia központi adásának leromlott a hangminősége. Valamiért az az érzésem, tudnak róla, teljesen nyilvánvaló, hiszen csak el kell menni mondjuk a Balatonra vagy Szekszárdra és rá kell hangolni, még egy laikusnak is fülsértő (meg most már a többi freki is rosszabb lett). Csak nem tudják megoldani...
 #198398  Szerző: csongorprodukcio

Borzasztó gépies, rossz minőségű a hang szinte az összes frekvencián, illetve online is, kb. 96 kb/s mp3
Pesten is, ahol nem kukázott adóberendezéssel adnak, ott sem közelíti meg a Music FM hangminőségét. Szerintem központilag van ennyire elcseszve valami... Arról nem is beszélve, hogy mindegyik frekinek más hangkaraktere van. Pl. Miskolc, Derecske elképesztően rossz a központi adás alatt.
 #198340  Szerző: homerhamm

noartist írta: 2023.02.14. 22:16 Balázs konteói kezdenek aggasztóak lenni.
Úgyis egész nap csak a pisi meg a kaki téma náluk.
 #198338  Szerző: noartist

Balázs konteói kezdenek aggasztóak lenni.
 #198312  Szerző: Dani

A Rádió1-nél új zenei szerkesztők kellenének, mert a mostaniak nem nagyon akarnak változtatni semmit. A nap közbeni zenei listán alig szól olyan zene, ami benne volt a top500-ban. Ebből is látszik, hogy a mostani zenei szerkesztőket nem érdekli, hogy milyen zenéket hallanának szívesen a hallgatók. A Rádió1-en kívül a múltból sem tudok olyan rádióról, amelyik ilyen szinten tett volna a saját hallgatóinak az igényeire.
 #198310  Szerző: robert11

89 5höz még annyi hogy nem is csak hogy jól fogható, hanem még elég sokáig is szól mint a 96 4 szólt korábban. Igaz a rádió átváltásoknak köszönhetően ahol már nem szól a 89 5 ott sem maradunk r1 nélkül mert rögtön átvált az adott vidéki frekvenciára és tapasztalataim szerint most már nem is igazán késnek a pestitől bár mikor helyi adás van azért még tapasztaltam hogy más ment ott ahova átváltott mint az előzőn vagy éppen picit késett a zene.
Korábban sokat ugrált két freki között a rádió és leg inkább akkor volt fura, mikor különböző zenék mentek volt hogy a másikon ugyan azt a dalt még egyszer megkellett hallgatni. Bár lehet hogy csak én hallgattam jó időben és még ma is tapasztalható ez a jelenség de én csak helyi adásnál vettem észre tapasztaltam ilyet de mondjuk sűrűn nem is járok vidékre autópályán hogy ezeket figyeljem hónapról hónapra. Inkább nyaranta fordul elő egy évben egyszer.
 #198309  Szerző: robert11

Nem kell megszűnnie az r1nek elég ha csak változatosabb zenéket adnak. Min tmondtam, reméljük hogy a top500 megteszi majd a hatását eddig még mondjuk nem sok változást tapasztaltam de még bármi változhat idővel.
Ha már 89 5 akkro nem Base hanem music fm kellene oda hogy visszatérjen amúgy meg jó frekvencia az az r1nek látjátok halljátok igen stabilan szól még a kocsikban is nincs recsegés sistergés szóval még ha le is járna az engedély, lobbiznának azért hogy maradhassanak.
Persze az más kérdés, hogy a frekvencia lejárta után mi lesz ez még a jövő zenéje rá érüünk majd akkor izgulni.
Sok víz lefolyik még addig a Dunán. Én arra lennék kíváncsi hogy mit értessz Balázsék megújulásán? Mit kellene a műsoron újítani? A Classon volt a hármas ugrás azt visszalehetne hozni mondjuk bár lehet hogy vol titt is már nem mernék rá megesküdni a Fekete fehér igen nem az ugye most is van.
96 4-re is inkább Roxi kéne bár az is konkurenciája lenne az r1nek és mint tudjuk, az meg nem érné meg nekik ha még egy versenytársat behoznának azért nem lesz music sem. Én még a Juventuszt és a Danubiuszt hoznám vissza ugyanis online ismét lehet őket hallgatni nem tudom tudtátok e és én néha szoktam is hallgatgatni tökre hozzák a régi színvonalat főleg a Danubiusz.
Mint mondtam egyszer nem volt értelme megszűntetni ezt a két rádiót mert a régi zenéket játszó rádiók ugyan azokat a zenéket adják mint annó ez a két rádió na meg ha a Slágert is bele vesszük akkor még az is. gondolok itt a retro, Slágerfm, és a best fmre. a Best annyival különbözik hogy nem ad 80as évekbeli zenét bár korábban az is ment rajta mert hallottam a műsorvezetőt ahogy bemondja hogy érkezik egy zene 82ből. De ott inkább ugye a 90es és 2000es évek zenéi a jellemzők.
Dénes Tamásról nem tud valaki valamit? Mert most nem tudom hogy hallható e valamelyik retro jellegű adón. Komjáthy Györgyöt kéne még betenni valamelyik adóra bár ő mrá nagyon nem rádiózik a poptarisznya.hu-n volt még hallható korábban de ott is ritkábban.
Na mindegy ez nem is igazán tartozik ide a lényeget azt leírtam.
 #198296  Szerző: VA1976

Én nem vagyok fent a GYK-on.
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 1027