shadoe írta: ↑2023.10.08. 20:06 Következtetés, amit előre tudtunk: a nemzetközi slágerlistás daloknak jó indulattal harmada ismerhető meg a magyar rádiókból, ami több mint pocsék arány.A magyar rádióknak miért lenne feladatuk feltétlenül a nemzetközi slágerlistákat lekövetni? Egy hazai rádiónak pont az lenne a feladata hogy a helyi ízlésekhez igazodó zenéket játsszon ,ami pont nem a nemzetközi listáknak való megfelelés.
Katasztrofális a helyzet, szerintem ilyen alja szint ez ügyben idehaza még a 90-es években sem volt.
A topichoz kapcsolódva, szerintem szükség van egy 100%-ban magyar zenét játszó országos rádióra(minden környékbeli országban van ilyen vagy országos, vagy regionális szinten),de a jelenlegi magyar rádiós piacon az országos Retro/R1 páros mellett így rengeteg igény nincs kielégítve.
altermanus írta: OFF: Én rákérdeztem belső körben, és a forrásom szerint lesz még egy országos ker rádió az eu-nak köszönhetően, azt nem tudni, hogy lesz még egy országos freki, vagy más történik.Milyen frekvenciakészletből? ITU lista szerint sok adótelephelyre(pl. Komádi,Sopron,Kab-hegy) egyáltalán nincs szabad frekvencia,a maradék helyekre(pl. Szentes,Pécs,Nagykanizsa,Gerecse) pedig kis teljesítményű,inkább helyi rádióknak való frekvenciák vannak szabadon,amelyek vagy SFN-nek vannak tervezve egy másik adónkhoz,vagy könnyen összeakadna egy mellette sugárzó külföldivel. Vannak helyi, pár száz wattra tervezett adók a megyeszékhelyek nagy részén(de itt is vannak kivételek,pl. Zalaegerszeg,Veszprém,Szolnok) és kisebb településeken szerte az országban,de ezek mindegyikének felhasználásával is nagyon nehezen jönne ki egy rendes országos hálózat,cserébe jövőbeni helyi rádióknak már nem is lenne szabad frekvencia egy adott körzetben.
Tuner: SDR
Ant.: 15 elemes yagi (H)
Ant.: 15 elemes yagi (H)