RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#200808  Szerző: djlacee

PlJohnDoe írta: 2023.10.08. 20:01

Menő? A Pure Jingles arculat gagyi volt.
Mindenképp igényesebb és színvonalasabb volt, mint a mostani. Szerintem ez nem kérdés.
 #200807  Szerző: shadoe

Snake05 írta: 2023.10.08. 12:35 (igaz, hogy a Petőfi kvázi megszüntetéséért cserébe egy változatosabb R1-et kaptunk, de az egy csomó helyen nincs).
Sajnos nem pótolja a R1 a volt Petőfit, bár - legalábbis recurrentben, de semmiképpen sem új zenékben - változatosabb lett a top 500 után.
A Petőfivel együtt kb. 30-40 számomra jónak ítélhető (tehát nem a Lottery, If We Ever Broke Up típusú nulla zenékre gondolok) új/aktuális külföldi zene körözött hetente a magyar éterben, most ha pár helyi adót és a R1-et hozzáveszem, drasztikusan szarabb a helyzet. A 40 külföldi helyett kb. 15-20 elérhető, ha sokáig tekergetünk, és majdnem egész nap hallgatjuk azt a 3-4 könnyűzenei adót.
Következtetés, amit előre tudtunk: a nemzetközi slágerlistás daloknak jó indulattal harmada ismerhető meg a magyar rádiókból, ami több mint pocsék arány.
Katasztrofális a helyzet, szerintem ilyen alja szint ez ügyben idehaza még a 90-es években sem volt.
 #200806  Szerző: PlJohnDoe

djlacee írta: 2023.10.07. 21:27 Eltelt pár nap, és megkövetem magam: számomra kellemes csalódás. A műsorvezetés jó, a zene pedig kifejezetten jó, csak azt a néhány világfájdalom dalt kéne kigyomlálni. A korábbi menő on air arculatot viszont kár volt lecserélni...
Menő? A Pure Jingles arculat gagyi volt.
 #200804  Szerző: altermanus

Emberek, én nem tudom, de hallgatom, de nekem tetszik a felhozatal. Tóth Gabi, Kováts Ákos, Caramell, és Pápai Joci menetne a sülyeztőbe, de helyettük lehetne Parno Graszt, vagy Balkán Fanatik, Szabó Balázs, vagy hasonlók. Compact disco sem lenne rossz, ha még létezik. Csak Kasza Tibi és népi zenekara ne legyen. Amúgy nekem a koncepció tetszik, zenék tetszenek.
OFF: Én rákérdeztem belső körben, és a forrásom szerint lesz még egy országos ker rádió az eu-nak köszönhetően, azt nem tudni, hogy lesz még egy országos freki, vagy más történik.
 #200803  Szerző: p0tyi

Nekem az is megtenné, ha a Bartókot visszaadnák* és az NMHH megpályáztatná kereskedelmi rádióként a hálózatát, illetve a Dankót átneveznék (mondjuk Calypso-ra) és 50s 60s 70s hazai és nemzetközi zenés, menő oldies rádió lenne azokkal a régi slágerekkel, amit a Retro már régen levedlett magáról. A nóta meg elfér a Kossuthon hétvégén a déli Krónika után...

A Nemzetiségi Rádió meg podcast és csá, több embert elérne, mint AM-en, ráadásul minimális pénzből a mostani horror összeg helyett.

Ez, hogy 3 helyett 2 db széles tömegeket elérő rádió lesz országosan (egyes eldugott járásokban pedig 0), édeskevés, nem fed le minden igényt, nem szolgálja a közt, a maradék verseny nyomait is kiirtja, és még a NER féle Atmedia bevételei sem biztos, hogy olyan jól alakulnak majd a lépés után (bár ők már 2 éve kaptak egy pofont). Ismét egy nagy arconrúgás a magyar rádiózásnak, tartós károkozással.

*: Neten futna tovább.
 #200800  Szerző: Snake05

A kisboltban, ahová járok, legalább 10 éve mindig a Petőfi szólt, de az új koncepció elindulása után pár nappal áttekertek a R1-re. Nyilván nem reprezentatív, sőt semmit nem jelent, de jól jellemzi a problémát. Ennek a csodának remek helye lenne 1 db budapesti frekvencián, a hálózatát pedig pályázatni kellene kereskedelmi, kimondottan Hot AC formátumú rádiónak (igaz, hogy a Petőfi kvázi megszüntetéséért cserébe egy változatosabb R1-et kaptunk, de az egy csomó helyen nincs).
 #200799  Szerző: 007

djlacee írta:Eltelt pár nap, és megkövetem magam: számomra kellemes csalódás. A műsorvezetés jó, a zene pedig kifejezetten jó, csak azt a néhány világfájdalom dalt kéne kigyomlálni. A korábbi menő on air arculatot viszont kár volt lecserélni...
Abszolút egyetértek, 7. napja hallgatom, reggel Balázsék, de a nap többi részében Petőfi. Egyáltalán nincs hiányerzetem ugyanarra a 3-4 david guetta im blue, meg 2 db avamax számra. Picit szélesebb merítést kellene az előadók dalaiból, tehát nem csak 1-2 db dalt beemelni (akár Ákostól is, ha már minden nap többször van) és egész jó irányba menne el. Egyébként a vokális szignálpark lényegesen menőbb volt, akár nyugodtan vissza is emelhetnék. Sőt néhányat újra lehetne gyártatni az új szlogennel.

De ez hosszú távon mard "kialakul"
 #200798  Szerző: djlacee

Eltelt pár nap, és megkövetem magam: számomra kellemes csalódás. A műsorvezetés jó, a zene pedig kifejezetten jó, csak azt a néhány világfájdalom dalt kéne kigyomlálni. A korábbi menő on air arculatot viszont kár volt lecserélni...
 #200786  Szerző: Patrik09

knoskamatee írta: 2023.10.05. 18:17
azóta se hallottunk Platon Karataev és egyéb más finomságokat az éterben...

15:48 Platon Karataev Partert Kialto

Csak utána egyből:
15:51 Roy Az otthon itt van ^^

Amúgy szerencsére újra mennek alteres dalok nappal is. Közben megy Carbonfools, Neo, Péterfi Bori, Belga, Magashegyi régebbi dalai is. Újabbak közt Ress, Deva, The Anahit. De nem értem miért csak az az egy.
Még mindig szűk ez a rotáció...
 #200783  Szerző: knoskamatee

Snake05 írta:Látszik, hogy ez a playlist már nem Izil műve, ő legalább ügyelt arra, hogy ilyenek ne legyenek. Pedig azért illene odafigyelni, elvégre majdnem olyan meghatározó rádióról beszélünk, mint a Manna vagy a Trend FM. :)
vettük észre… azóta se hallottunk Platon Karataev és egyéb más finomságokat az éterben magyar dalok szempontjából. szerintem joggal várhatom el én is a lista szélesítését. legyen friss és izgalmas, mutasson be új arcokat.
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 625