p0tyi írta: ↑2023.12.17. 23:16Ezen én is gondolkodtam. A logika az égbe kiált. Szentes, Kunszentmárton, Tiszaföldvár, Martfű vonalon nemigen hiszem, hogy jól szólna a R1, mert a csongrádi frekvencia szerintem harmatgyenge ehhez. és ez már négy város, helyi rádió nélkül, egyetlen vonalon ((és az Aktív is kizárt, hogy normálisan idáig elhallatszódjon), miközben az egyáltalán nem nagyobb Kiskunmajsa, Abádszalók csont nélkül kapta a R1 frekvenciát.
Van még jó pár város az országban, ahol Rádió 1 legfeljebb nyomokban, de gyakran még úgy sem fogható. Pl.: Ózd, Kisvárda, Mátészalka, Pápa, Ajka, Barcs, Nagyatád, Sátoraljaújhely stb.
Ahelyett, hogy ezeken a településeken indultak volna _új frekvencián_, inkább ugye beolvasztottak egy viszonylag sikeres vidéki adót most, a Gongot, ami vételkörzetének szerintem jó 90%-án eleve szólt már a Rádió 1. Talán csak pár kiskunsági kisvárosban, tanyán, Szentes környékén és Kecskemét belvárosában voltak gondok a vételével.
Mondhatnám a Kisújszállás, Karcag, Püspökladány vonalat is, ahová nem hinném, hogy Abádszalók már elszólna, viszont Karcagon legalább ott az Aktív.
Szerintem ha ezt a hat Gong frekvenciát ilyen helyeken szórták volna szét, érdemben több hallgató be tudott volna kapcsolódni, hogy örökre magukhoz láncolja őket a R1 a színvonalas műsorválasztékával, viszont ezzel a hat teljesen felesleges extrával nem hinném, hogy érdemben több új hallgató csatlakozna örök R1 rajongónak, mintha a térképen fehér folt városokra tettek volna be R1 frekvenciát (értsd: aki annyira akarta hallgatni a R1-et Bács-Kiskunban, már rég megtette, és évekkel ezelőtt odatekert, viszont az általunk említett városokban kérdés, hogy mit tudnak hallgatni egyáltalán az emberek), és tán én is kevesebb megrökönyödéssel fogadom a legeslegújabb "okos" döntést.