RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#201532  Szerző: Adam

shadoe írta: 2024.01.06. 22:08
KPLR írta: 2024.01.06. 08:24
A másik, lehet ez csak az én véleményem de, lehetne hogy több TOP 500-as dalt betenni a rotációba? itt gondolok arra, hogy a 2001-2019 közöttiekre gondolok, mert a legutóbbi TOP 500 után nagyon jó volt hallani azokat a régi csemege dalokat, ATC gondolok meg , de azért jó lenne hallani több Pitbull-t, Jennifer Lopezt, Shakirát, Madonnát, Black Eyed Peast, ATB, ATC, David Guetta, Akon, Taio Cruzt, Bruno Marst, meg még sorolhatnám én is és társaim is.
Nem csak a te véleményed. Abszolút jól látod, az a két évtized baromi jó volt, különösen 2010 környéke, és pont meg is fogtad a legmeghatározóbb előadókat.
Elfelejtett előadók már, de a listádhoz még hozzágondolnám Cascada, Keri Hilson, Jordin Sparks, Chris Brown, 3OH!3, One Direction, Justin Timberlake vagy Enrique Iglesias ANGOL!!! nyelvű, többségében Pitbullal készült zenéit.
Ezek mind versenyezhetnének a mai "legnagyobb" slágerekkel, sőt még vernék is azokat, és feltételezhetően sokan szívesen is hallgatnák öt Foolproof, Rock My Body, I'm Good vagy Baby Don't Hurt Me között vagy éppen HELYETT.
Néhány régebbi zene megmaradt a rotációban a top500b-ől, de nem sok.
ATC - Around the world 2000-ből pl feltűnően régi, de mégis megmaradt. Érdekes módon ennek a pár éves feldolgozása is megy rendszeresen.
 #201529  Szerző: robert11

Azért fura az hogy sok városban 2 frekvencián is szól a rádió, míg az említett városokban mint Mátészalka vagy Fehérgyarmat is mint említette itt valaki nincs rádió1.
Mondjuk nekik ott a profm meg a sok román adó lehet azzal még jobban is járnak ha azt hallgatják mert ezeken nagyon jó zenéket játszanak.
Rádióromániát leg először a középhullámon fogtam be itt Budapesten a szobámban és fm sávon hallgattam Szabolcsban meg is lepődtem rajta hogy ott még úgy is lehet hallgatni bár tudtam hogy mivel közel a román határ, Csengerhez, így fogható volt az a rádió is.
Sok olyan zenét hallottam rajta akkoriban, amit a hazai rádiók csak hónapokkal később kezdtek el játszani.
Ilyen volt pl Alexandra Stan MR saxobeat de a get backot is ott már előbb hallottam volt sok Inna sláge r is aminek itt még se híre se hamva nem volt szóval a románok már akkor tudtak jó zenéket csinálni mind a mai napig is át át kapcsolok online a profmre és a rádióromániára de mondom az utóbbit itthon a középhullámon is betudom fogni szóval ezekre ha másra nem is még jó hogy van mert külföldi adókat be lehet rajta fogni.
Sőt nekem még volt olyan kis magnóm is amin még egy fokozat volt a középhullámon kívül másra is át lehetett váltani de az már nem tudom melyik volt hülyeséget nem akarok mondani vagy hosszú vagy rövid de ott is sok külföldit tudtam befogni.
Shadoe ha olvasod ezt a bejegyzést akkor veled beszéltük is annó emlékszel ezeket.
Ma is még léteznek kisrádiók de azokba már nincs középhullám bár most elővettem a régi kisrádióm és találtam rajta egy gombot amit még soha nem használtam rajta és gondoltam is hogy majd megkéne néznem nem e esetleg azzal lehetn e átváltani a középhullámra de mondjuk annak idején a walkmanom az már olyan volt hogy azon nem volt középhullám.
Na amit a végére írnék azt írhattam volna a Petőfis topikba is de most jutott eszembe aki tudja az itt is leírhatja hogy 1998ban miért vették el a Petőfi középhullámú 1341es frekvenciáját ha még a Kossúthnak évekig volt és még van is ahogy hallottam középhullámú frekvenciája?
Érdekes volt az is hogy mikor megszűnt a Calypsó, akkor azon a frekvencián egy ideig a Kossúth adásait lehetett hallani Kossúth rádiót míg el nem indult rajta az mr4 úgy tudom most az szól ott ha még van nem tudom mert rég jártam már arra.
Kossúth helyett akkoriban szólhatott volna rajta inkább a Petőfi hisz eredetileg is az övék volt csak 89ben elindult rajta a Calypsó viszont este 18 30tól már ismét Petőfi szólt rajta mikor vége lett a Calypsó adásának egészen ugye 1998ig mikor már 18 30kor is Calypsó szólt nemzetiségi műsorokkal. Akkor volt az hogy a tarisznya is csak adddig ment rajta vasárnap és csodálkoztam is miért szakad meg az adás mire később eszembe jutott hogy Laci mondta még 97 utolsó tarisznya adásában hogy január elsejétől változik a helyzet fm sáv lesz me gilyenek nem tudom már hogy mondta pontosan na ezzel kapcsolatban már a Petőfis topikba is írtam.
Meg volt olyan időszak amikor reggel 8kor indult a Calypsó egészen 97 tavaszáig amikor már reggel 6 7 óra fele is a Calypsó adását lehetett hallgatni és nem a reggeli csúcsot a Petőfin aki azt akarta volna hallgatni, annak átkellett tekerni a Petőfire az említett frekvenciára. Ugye ott volt Reggelicsúcs majd 7 30kor jött a sportreggel egészen 8ig és ugye a 873on utána indult a Calypsó.
Na majd ezt a témát a Petőfibe is felhozom mármint csak azt a részét hogy a Calypsó megszűnése után a Kossúthot lehetett egy ideig hallgatni a 873on meg hogy nem hagyták meg az 1341es frekvenciát annak ellenére hogy a Kossúthnak évekig volt és van is középhullámú frekvenciája.
Hisz ugye az is szólt ugyan úgy fm-en ahol nyilván tisztábban és jobb minőségben lehetett hallgatni csak úgy mint a Petőfit.
 #201525  Szerző: shadoe

KPLR írta: 2024.01.06. 08:24
A másik, lehet ez csak az én véleményem de, lehetne hogy több TOP 500-as dalt betenni a rotációba? itt gondolok arra, hogy a 2001-2019 közöttiekre gondolok, mert a legutóbbi TOP 500 után nagyon jó volt hallani azokat a régi csemege dalokat, ATC gondolok meg , de azért jó lenne hallani több Pitbull-t, Jennifer Lopezt, Shakirát, Madonnát, Black Eyed Peast, ATB, ATC, David Guetta, Akon, Taio Cruzt, Bruno Marst, meg még sorolhatnám én is és társaim is.
Nem csak a te véleményed. Abszolút jól látod, az a két évtized baromi jó volt, különösen 2010 környéke, és pont meg is fogtad a legmeghatározóbb előadókat.
Elfelejtett előadók már, de a listádhoz még hozzágondolnám Cascada, Keri Hilson, Jordin Sparks, Chris Brown, 3OH!3, One Direction, Justin Timberlake vagy Enrique Iglesias ANGOL!!! nyelvű, többségében Pitbullal készült zenéit.
Ezek mind versenyezhetnének a mai "legnagyobb" slágerekkel, sőt még vernék is azokat, és feltételezhetően sokan szívesen is hallgatnák öt Foolproof, Rock My Body, I'm Good vagy Baby Don't Hurt Me között vagy éppen HELYETT.
 #201524  Szerző: KPLR

Szia Attis!
Ha majd olvasod: Lehetséges az, hogy majd valamikor Esztergomban illetve Komáromban is lesz helyi frekin Rádió 1?
Mert a 89.5 nagyon jó freki, de sajnos mindkét településen és környékén még autórádióval sem az igazi a vétel, Dunaalmás-Neszmély-Lábatlan vonalon pedig abszolút nem szól a 89.5 sem más freki, az egy nagy lyuk, valamint Pápa-Ajka térségében sincs semmi, se a Soproni, se a Budapesti se a Szombathelyi nem szólnak el odáig, Pápáig még elszól a győri 103.1 de utána neki is vége sajnos.
Meg még amit a kedves topik társaink is írtak, hogy Fehérgyarmat, Kisvárda, Sátoraljaújhely, Barcs, Orosháza, Ózd is ilyen helyzetben vannak sajnos :(
Illetve jó lenne egy új szlogen is nektek: Rádió 1 Összeköt bennünket, Vagy Rádió 1 Neked szól! :yeah: ^^
 #201523  Szerző: Kovi02

radio1attis írta: 2024.01.05. 19:07 Sziasztok!

Szerdán autóztam a Budapest - Gyula (rövidnek nem mondható) útvonalon, és minden tökéletes volt.

A budapesti körzetből kiérve Király Tamás műsoráról Kecskemét előtt váltott az autórádióm a Rádió 1-Gongra, és Faragó Mikire. Békéscsaba vételkörzetéig Ő szólt, utána pedig Oszlács Norbert, Oszival "vezettem" végig Gyuláig.

Ez a két váltás volt a műsorban, és nem volt zavaró. Mindhárom kolléga zseniális volt a műsorában, jó volt hallgatni!!!

Pacsi!
Györke Attis
Sok autórádió típus úgy viselkedik AF ügyileg, mintha monitorozná az összes AF-ben lévő frekvenciát, és azonnal átkapcsol az aktuálisan legerősebb adóra a listából, így gyors és nagyon zavaró váltásokat eredményezve (nem ismerem a pontos belső beállításokat ,de több újabb autóban lévő rádiót tesztelve érzésre ilyen volt), míg vannak olyanok is, ami csak akkor vált, ha az éppen vett adó elgyengül. Az előbbi a teljesen összehangolt adóknál nyilván sokkal előnyösebb, mert mindig a lehető legzavartalanabb frekvenciát választja ki, viszont a kis késéseknél, helyi műsorblokkoknál nagyon zavaró tud lenni, a másik esetben viszont a rádió nem ugrál olyan gyakran, amivel lehet hogy nem az adott pillanatban lehető legerősebb adót hallgatod, ellenben nem fog zavarni a sok egymástól kissé időben eltérő adó közötti ugrálás. pl. Székesfehérváron belül volt szerencsém mindkettőhöz, a 99.8 indulása előtt a 89.5/90.6 az egyiknél egy utcán belül is többször váltott az épületek és domborzat miatt,míg egy másikon a 89.5-n maradt a rádió végig,annak ellenére hogy bizonyos helyeken a 90.6 érezhetően erősebb. Tehát nem feltétlenül minden autórádiónál jelentkezik a probléma, viszont ahol igen, ott nagyon zavaró tud lenni.(pl. Dunaföldvár térségében,főleg a solti adó indulásával, vagy Veszprém körül)

A helyi műsorablakok playlistjének összehangolása érezhetően sokat javított ezen a területen, esetleg a technikai stábot meg tudnád kérdezni, hogy lehetséges arra a rövid időre a különböző regionális PI kódok sugárzása adónként?

Illetve arról esetleg van információd, hogy a jelenleg pályáztatott R1-es frekvenciák (Mohács,Komló,Salgótarján,Békéscsaba,Kiskunfélegyháza,Kiskunmajsa,Siófok,Fonyód) vételkörzet-bővítésként lesznek-e hozzáadva a hálózathoz, racionalizálva a helyi műsorablakok számát, vagy marad minden az eddigiekben, önálló egységekként hálózatba kapcsolva a többivel?
 #201522  Szerző: radio1attis

Sziasztok!

Szerdán autóztam a Budapest - Gyula (rövidnek nem mondható) útvonalon, és minden tökéletes volt.

A budapesti körzetből kiérve Király Tamás műsoráról Kecskemét előtt váltott az autórádióm a Rádió 1-Gongra, és Faragó Mikire. Békéscsaba vételkörzetéig Ő szólt, utána pedig Oszlács Norbert, Oszival "vezettem" végig Gyuláig.

Ez a két váltás volt a műsorban, és nem volt zavaró. Mindhárom kolléga zseniális volt a műsorában, jó volt hallgatni!!!

Pacsi!
Györke Attis
 #201506  Szerző: Kovi02

shadoe írta: 2024.01.02. 21:51
robert11 írta: 2024.01.02. 20:25
A görbeházi pihenőhelynél meg váltogat a miskolci, és a hajdúsági között bár onnantól már inkább a hajdúsági fogható leg inkább ha megy az ember Nyíregyháza felé majd egy idő után átvált a nyíregyházira.
Debrecen felől menvén meg az fm95ről vált át a hajdúságira, és később meg a nyíregyházi frekvenciára.
Lakitelek kegyetlen. Autóban össze-vissza váltogatott a 96,5, a 91,1, a 89,5 és a 87,6 között, ebben a sorrendben, majd kezdve elölről az egészet. Élvezhetetlen káosz volt az egész, ez inkább leszoktatja a sofőrt a rádiózásról, mint új hallgatónak nyeri meg.
Az NMHH helyesen kijelölte a regionális PI kódokat az adók számára,végre elkezdhetnék használni.(és az adóikat szinkronba tenni, a nálam fogható 87.9 88.2 88.7 89.5 91.1 93.8 közül szerintem nincs kettő tökéletes szinkronban)
 #201505  Szerző: shadoe

robert11 írta: 2024.01.02. 20:25
A görbeházi pihenőhelynél meg váltogat a miskolci, és a hajdúsági között bár onnantól már inkább a hajdúsági fogható leg inkább ha megy az ember Nyíregyháza felé majd egy idő után átvált a nyíregyházira.
Debrecen felől menvén meg az fm95ről vált át a hajdúságira, és később meg a nyíregyházi frekvenciára.
Lakitelek kegyetlen. Autóban össze-vissza váltogatott a 96,5, a 91,1, a 89,5 és a 87,6 között, ebben a sorrendben, majd kezdve elölről az egészet. Élvezhetetlen káosz volt az egész, ez inkább leszoktatja a sofőrt a rádiózásról, mint új hallgatónak nyeri meg.
 #201504  Szerző: robert11

Még akár az is elképzelhető hogy megkapják a Szentistván frekvenciáját egyszer.
Semmi sem lehetetlen.
Fura amúgy hogy Mátészalka felé nem szól az r1 Szabolcs megyében lemenvén az m3asról még egy darabig szól a 91 1 az után már csak Petőfit, Retrot, és a román adókat lehet befogni.
A mohosi pihenőhelynél még aránylag szól valamennyire a nyíregyi 91 1 és utána hallgat el véglegesen.
 #201493  Szerző: troll

Boldog Új Évet Kívánok!
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 1022